Dodaj do ulubionych

Kto mnie jutro odwiedzi? zagadka

03.01.14, 22:40
W sobotę mam mieć czyjąś wizytę - ktoś do mnie ma wpaść

Co to za osoba (płeć)
Kim dla mnie jest
I po co przyjdzie
Obserwuj wątek
    • inguszetia_2006 Re: Kto mnie jutro odwiedzi? zagadka 03.01.14, 22:50
      Witam
      Dwa razy Joker;-D Pasuję. Nie będą karty ze mną gadać na ten temat.
      Pzdr.
      Ing
      • nagietek123 Re: Kto mnie jutro odwiedzi? zagadka 04.01.14, 09:02
        to jest ta osoba (płeć), która odwiedzi Algarię - Księżyc (Moc)
        Tym ona jest dla Algarii - 9 kijów (3 kielichy)
        Po to przyjdzie do Algarii - 6 mieczy, (2 kijów, 5 kijów)
        To kobieta
        Bywa, że miło razem spędzacie czas, relaksujecie się
        Algaria ma pomóc rozwiązać jakieś problemy, pogadacie przy okazji
    • kita32 Re: Kto mnie jutro odwiedzi? zagadka 04.01.14, 20:04
      Co to za osoba (płeć) - Koło Fortuny (-) - osoba nieprzewidywalna, dość spontaniczna, raczej kobieta, lecz jest w tym jakaś niejasność - może kobieta o charakterze mężczyzny lub mężczyzna uczuciowy jak kobieta?

Kim dla Algarii jest - Rycerz Kijów (-) - osobą która ma z Tobą aktywny kontakt, może zbyt aktywny, bo karta jest odwrócona. Wygląda na to, że ona coś od Ciebie chce, jakiegoś działania.

I po co przyjdzie - As Monet (-). Rycerz Pucharów - wygląda na to, że albo z sympatii, bo Ciebie lubi, albo chce pogadać o swoich uczuciach, zapytać o sprawy uczuciowe. Może klientka? Wróżysz? Po znajomości bierzesz od niej mniej lub wcale.
    • algaria Re: Kto mnie jutro odwiedzi? zagadka 04.01.14, 21:48
      Wizyta się odbyła, a tu u Was - ciepło - zimno wink
      • nagietek123 Re: Kto mnie jutro odwiedzi? zagadka 04.01.14, 21:56
        To był ksiądz po kolędzie!
      • krakuskaa Re: Kto mnie jutro odwiedzi? zagadka 04.01.14, 22:00
        , czyżby to była wizyta zwana "kolędą" , tylko taka wizyta przyszła mi do głowysmilesmile, dlatego, że takową odbywamy jutro, kolega, więc się poświęcę
    • inguszetia_2006 Re: Kto mnie jutro odwiedzi? zagadka 05.01.14, 12:22
      Witam
      Ok. Spróbuję. Tarotem może pójdzie. Kto był u Algarii? - 2 mieczy. Kim jest dla niej ta osoba? - 10 monet. Po co przyszła? Wisielec. Płci nie widzę;-P Ale dwójka mieczowa kojarzy mi się raczej z kobietą, bo kobieta umie słuchać naturalnie i doradzać tez naturalnie. To nie jest wyuczone, nie ma testosteronu i upierania się przy swoim za wszelką cenę. 10 monet - to byłby ktoś z rodziny raczej, jakaś starszyzna, ale niekoniecznie, po prostu ktoś, z kim łączy nas wizja rodziny. Cel wizyty? Odpocząć sobie, pogadać, wyluzować się, albo prosić o radę, bo wisielec musi kiedyś ruszyć z kopyta.
      Pzdr.
      Ing
      • camaretto Re: Kto mnie jutro odwiedzi? zagadka 06.01.14, 09:26
        I ja dorzucam bo jak widzęzagadka jeszcze nie rozwiązana

1. Kto przychodzi (przyszedł ) do Algarii
        5 Buław
        Osoba z którą Algaria konkurowała kiedyś albo pracowała - stawiam na koleżankę z kursu, konkursu byłą szefową albo koleżankę z pracy
        2. Chciała pogadać o jakimś niedokońc zonym projekcie który długo nie wychodzil, podyskutować - w ostateczności rozerwać się, odpocząć... są wolne dni...
        Może u was w pracy jest osoba na urlopie?
        • algaria Odpowiadam 06.01.14, 13:18
          Jak zgadły nagietek i krakuskaa - choć nie po kartach, a z domysłu - blisko były Kita i Inga - których karty pokazały ale dziewczyny nie dopasowały.. Camaretto - dziękuję za udział.

Był ksiądz po kolędzie

To że karty nie określały płci to zrozumiałe - bo facet w kiecce.
          Kim jest dla mnie - duszpasterzem z parafii - obawiałam się proboszcza który niestety ma demencję i nie dość że siedzi u ludzi po godzinie to że tak powiem gada 3 po 3 w kółko o tym samym - nie da się słuchać i nie da się znieść - i jego bym nie przyjęła - na szczęście księdza który przyszedł, znam od lat - uczył moje dzieci i nawet nie kazał ich budzić skoro śpią o wpół do 12 wink

Po co przyszedł? Jak to Borsuk powiedział - wymienić się obrazkami - ja mu dałam jeden -jednokolorowy w kopercie On dał 2 z papieżem JPII i datą kanonizacji wink

Dla nagietka i krakuski mogę np odpowiedzieć na 1 pytanie chyba że chcą kamień

Dla reszty w podzięce za udział:

https://noc-bezsenna.blog.onet.pl/wp-content/blogs.dir/534406/files/blog_iw_3075560_3111456_sz_nocny_deszcz.jpg
          • nagietek123 Re: Odpowiadam 06.01.14, 15:38
            To było do Algarii oczywiście smile
          • inguszetia_2006 Re: Odpowiadam 06.01.14, 15:41
            Witam
            Gratuluję myśli szybkich dziewczynom! I dziękuję za obrazek. Jak dziewczyny napisały o tym księdzu, to mnie też olśniło, że musi to być ksiądz, ale nie mogłam zobaczyć księdza w swoich kartach, bo by było, że ściągam;-P
            Pzdr.
            Ing
    • camaretto Re: Kto mnie jutro odwiedzi? zagadka 06.01.14, 13:46
      Dzięki, Algario- i tak bym nie zgadła, z prostej racji- NIE otwieram nawet księżom chodzącym po kolędzie, u mnie w/w był i stukał, nowy jakiś) z tego prostego względu że nie jestem chrześcijanką. A wiele osób kładących jkarty to poganie, wiccanie albo newagerzy, stąd moje automatyczne -Nie, to nieprawda. Buławy to może dla mnie było? Jakieś codum?
      Dzięki, dziewczyny. Kto stawia następną zagadkę?
      • algaria Re: Kto mnie jutro odwiedzi? zagadka 06.01.14, 14:24
        Moja droga - to że stawiam karty i z kościołem jestem nie po drodze nie mogę swoimi poglądami terroryzować pozostałych członków rodziny.

Przez wiele lat nie przyjmowałam księdza przez co moje dzieci miały problemy przed bierzmowaniem - musiały się za moje decyzje tłumaczyć, co nie było dla nich komfortowe, bo ksiądz nie czepiał się mnie, tylko ich (choć to logicznie, że ja decyduje kogo witam, kogo goszczę w swoim domu). Nie mogłam im zabronić przystąpienia do sakramentów bo to była samodzielna decyzja moich prawie dorosłych dzieci.

Podejrzewam, że długo ksiądz do mnie nie przyjdzie, bo w sobotę zadałam mu kilka niekomfortowych pytań - między innymi czemu miejsce na naszym parafialnym zwykłym cmentarzu kosztuje ok 20 tyś Na prawie wszystkie pytania nie dostałam odpowiedzi, ksiądz nerwowo patrzył na zegarek to na ręku to w komórce wink Niestety nie zdążyłam zapytać się o plotki na temat nieślubnego dziecka tego księdza, bo uciekł wink

Życie to ciągły kompromis między dobrem swojego ja - a dobrem ogółu - zwłaszcza jeśli ten ogół jest Ci najbliższy - Kompromisu trzeba się nauczyć, a żeby się nauczyć potrzeba czasu i okoliczności. - to się też inaczej nazywa mądrość życiowa zdobyta latami lub doświadczeniem. wink
        • krakuskaa Re: Kto mnie jutro odwiedzi? zagadka 06.01.14, 14:57
          Algario domyśliłam się odpowiedzi, a zanim ją napisałam w telefonie zobaczyłam, że z identyczną jest już nagieteksmilesmile, ale cieszę się z mojej intuicji,,ja też odbyłam wizytę, ks to kolega, dlatego go przyjęłam, był krótko, i po fakcie,smilesmile jak ja to nazywam "wizyta zawodowa",,
          Jeśli mogę to poproszę o karty na ten tydzień- co mnie zaskoczy pozytywnie w nadchodzącym tygodniu w uczuciachsmile
          pozdrawiam smile
          ps. a co mają karty do chodzenia do kościoła--tego nie rozumiem, bo dla mnie nicwink, można mieć karty, można być wierzącym, można nie mieć kart i nie mieć żadnych powiązań religijnych, itd. każdy robi jak chce i tak jest supersmile
          • algaria Krakuskaa 06.01.14, 15:22
            Chcesz tylko na uczucia czy ogólnie - praca dom + uczucia?

A sytuacja - Panu Bogu świeczka i Diabłu ogarek - to może być niezły temat do dyskusji w osobnym wątku. smile
            • krakuskaa Re: Krakuskaa 06.01.14, 15:27
              Algario tylko uczuciasmile
              Dom i moich udomowionych facetów ogarniam bez kartwink
              ps. temat na osobny wątek bardzo fajny,,smile
            • krakuskaa zapomniałam dodać 06.01.14, 15:27
              i może na styczeń, bo tydzień to krótko jakoś,,
            • algaria Re: Krakuskaa 06.01.14, 15:28
              A jeszcze - znam przypadek bardzo bliskiego znajomego księdza pewnej rodziny, gość pierwszy na wszelakich uroczystościach i to od lat, który uparł się udzielić młodym ślubu i... pomylił imiona nowożeńców udzielając sakramentu big_grin
              • nagietek123 Re: Krakuskaa 06.01.14, 15:37
                Ja już po kolędzie. Ksiądz siadł, a ławy pod nim dubeltowe jękły, i zaraz otarł z potu mięsiste jagody wink

Moje pytanie: co powinnam zrobić, żeby syn po poświątecznej ostrej wymianie zdań zaczął ze mną rozmawiać, no i żeby było serdecznie - jak dawniej smile
                • algaria nagietku 06.01.14, 15:40
                  oplułam monitor czytając o wizycie duszpasterza w Twoim domu big_grin piękny cytat - mój był gibki i z odpowiedzi na zadane pytania wyślizgiwał się jak piskorz.

Sprawdzę i dla Ciebie
                • inguszetia_2006 Re: Krakuskaa 06.01.14, 15:45
                  nagietek123 napisała: Moje pytanie: co powinnam zrobić, żeby syn po poświątecznej ostrej wymianie zdań zaczął ze mną rozmawiać, no i żeby było serdecznie - jak dawniej smile
                  Witam
                  Nagietek, ja ci bez kart odpowiem na to pytanie;-P Musisz mu podnieść kieszonkowe, jak jest młodzieńcem,a jak już starszym młodzieńcem to wystarczy, że mu kupisz samochód;-D Proste? No ba!
                  Pzdr.
                  Ing

• kita32 Re: Krakuskaa 06.01.14, 16:00
                    Jak Nagietek i Krakuska napisały o księdzu na kolędzie to poczułam, że to będzie dobre trafienie.

Brawo, dziewczyny!
                  • nagietek123 Re: Krakuskaa 06.01.14, 16:57
                    Masz racje Ing., auto, ze tez sama na to nie wpadłam, a ja mu tylko od czasu do czasu pożyczam moje wink I gryzę się, że nie odbiera moich telefonów...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka