Dodaj do ulubionych

Co dostałam - zagadka

02.02.14, 15:35
Na 40 urodziny od mamy dostałam pewien bardzo pomocny sprzęt

Co to jest?
do czego służy?
i kolor - jak ktoś chce nieobowiązkowo smile

Zapraszam do zabawy
Obserwuj wątek
    • algaria No nie 04.02.14, 11:35
      Nikt nie chce zgadnąć co dostałam na 40 od swojej szanownej mamy? Czym mnie uraczyła? .. no wiecie okropni jesteście tongue_out a ja tak się staram by forum śmigało wink
    • inguszetia_2006 Re: Co dostałam - zagadka 04.02.14, 11:53
      Witam
      No dobrze, dobrze. Nie unoś się;-P Paź mieczy(wygląd) as mieczy(służy do tego)król kielichów(kolor). Sama stal, psia mać, mi wyszła. To będzie coś do cięcia, gięcia i rąbnięcia;-D
      W paziu widzę coś w stylu sokowirówka, albo jakiś robot kuchenny. I ten As mieczy, czyli ma ostrza, ostre jest w wyrazie swym. Kroisz tym mięso na plastry? Król kielichów. Albo czerwone jak wino, albo złote, srebrne, miedziane - metalowe inaczej. Dużo intelektu w tych mieczach mam, ale czy pomocny sprzęt będzie aż tak intelektualny? Bo pomyślałam też o tym, że to może być telefon, albo coś do przekazywania myśli na odległość. Ale jakoś tego nie czuję.
      Pzdr.
      Ing
      • algaria Re: Co dostałam - zagadka 04.02.14, 20:08
        No niestety - pudło tongue_out
        • inguszetia_2006 Re: Co dostałam - zagadka 04.02.14, 21:01
          Witam
          Uff....;-P Ale, ale... "gwardia umiera, ale się nie poddaje"! Podpowiadaj więc. Czy widzisz ten sprzęt w mieczach? Czy karty się bawią?
          Pzdr.
          Ing
          • kashaa_35 Re: Co dostałam - zagadka 04.02.14, 21:17
            Stara gwardia lub mloda ...nie umiera , wyjechala na ferie i jezdzi na nartachsmile) Zapomnialam kart i zaluje sad ale czytam ..wieczorami i pozdrawiam serdecznie!!!!
          • algaria Re: Co dostałam - zagadka 04.02.14, 21:23
            absolutnie mieczy tam nie ma - karty się bawią... jedyne z mieczami i myśleniem ma to wspólnego, że jak tego używam to mogę myśleć o wszystkim a nie skupiać się na tym co robię wink
            • inguszetia_2006 Re: Co dostałam - zagadka 04.02.14, 22:04
              algaria napisała: karty się bawią...
              Witam
              No tak. Ja im się cholera pobawię!;-P To zemsta za zamknięcie w skrzyni, na pewno. Trzeba czyścić w takim razie. Jutro to zrobię.
              Pzdr.
              ing
              • nagietek123 Re: Co dostałam - zagadka 06.02.14, 10:31
                To jest ta rzecz, która dostała Algaria od swojej mamy na 40. - 9 kielichów, 8 denarów, 3 kije
                Do tego służy ta rzecz - 2 denarów, 6 kielichów, Rycerz kielichów
                Taki ma kolor - 8 mieczy, 3 kielichy

1. Serwis
                2. Dywan
                Kolor: szarości i brąze
                • algaria Odpowiem 06.02.14, 18:12
                  Wymęczony wątek czas na rozwiązanie

Od mojej mamusi na 40 urodziny dostałam ZIELONEGO mopa H2O - takiego na parę co to i podłogi umyje i ciucha wyprasuje i okna z glazurą przeleci. Rzecz przydatna jak ktoś ma powierzchnie do pucowania - niestety ja mam - podczas pracy "klamotem" nie myślę, a jak myślę to nie o robocie tylko marzę o księciu z bajki..

Prezent pasuje do kielichów i monet z kolorem

Wszystkim biorącym udział dziękuję
                  W nagrodę słodkie cieknące i tuczące - ale jak cudnie poprawia humor..wink

https://img16.tablica.pl/images_tablicapl/12361147_1_644x461_fontanna-czekoladowa-sprawdz-nasze-ceny-warszawa_rev001.jpg
                  ---
                  Sylwia - tarot, zapraszam na moją stronę www.sylwiatarot.type.pl
                  • inguszetia_2006 Re: Odpowiem 06.02.14, 18:25
                    Witam
                    Faktycznie, mało mieczowy;-P
                    Za słodkie dziękuję i poproszę, chętnie, bo schudłam 5 kg. Nie wiadomo dlaczego? Coś wyssało?
                    I tego się trzymam, na dziś.
                    Pzdr.
                    ing

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka