algaria 02.02.14, 15:35 Na 40 urodziny od mamy dostałam pewien bardzo pomocny sprzęt Co to jest? do czego służy? i kolor - jak ktoś chce nieobowiązkowo Zapraszam do zabawy Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
algaria No nie 04.02.14, 11:35 Nikt nie chce zgadnąć co dostałam na 40 od swojej szanownej mamy? Czym mnie uraczyła? .. no wiecie okropni jesteście a ja tak się staram by forum śmigało Odpowiedz Link
inguszetia_2006 Re: Co dostałam - zagadka 04.02.14, 11:53 Witam No dobrze, dobrze. Nie unoś się;-P Paź mieczy(wygląd) as mieczy(służy do tego)król kielichów(kolor). Sama stal, psia mać, mi wyszła. To będzie coś do cięcia, gięcia i rąbnięcia;-D W paziu widzę coś w stylu sokowirówka, albo jakiś robot kuchenny. I ten As mieczy, czyli ma ostrza, ostre jest w wyrazie swym. Kroisz tym mięso na plastry? Król kielichów. Albo czerwone jak wino, albo złote, srebrne, miedziane - metalowe inaczej. Dużo intelektu w tych mieczach mam, ale czy pomocny sprzęt będzie aż tak intelektualny? Bo pomyślałam też o tym, że to może być telefon, albo coś do przekazywania myśli na odległość. Ale jakoś tego nie czuję. Pzdr. Ing Odpowiedz Link
inguszetia_2006 Re: Co dostałam - zagadka 04.02.14, 21:01 Witam Uff....;-P Ale, ale... "gwardia umiera, ale się nie poddaje"! Podpowiadaj więc. Czy widzisz ten sprzęt w mieczach? Czy karty się bawią? Pzdr. Ing Odpowiedz Link
kashaa_35 Re: Co dostałam - zagadka 04.02.14, 21:17 Stara gwardia lub mloda ...nie umiera , wyjechala na ferie i jezdzi na nartach) Zapomnialam kart i zaluje ale czytam ..wieczorami i pozdrawiam serdecznie!!!! Odpowiedz Link
algaria Re: Co dostałam - zagadka 04.02.14, 21:23 absolutnie mieczy tam nie ma - karty się bawią... jedyne z mieczami i myśleniem ma to wspólnego, że jak tego używam to mogę myśleć o wszystkim a nie skupiać się na tym co robię Odpowiedz Link
inguszetia_2006 Re: Co dostałam - zagadka 04.02.14, 22:04 algaria napisała: karty się bawią... Witam No tak. Ja im się cholera pobawię!;-P To zemsta za zamknięcie w skrzyni, na pewno. Trzeba czyścić w takim razie. Jutro to zrobię. Pzdr. ing Odpowiedz Link
nagietek123 Re: Co dostałam - zagadka 06.02.14, 10:31 To jest ta rzecz, która dostała Algaria od swojej mamy na 40. - 9 kielichów, 8 denarów, 3 kije Do tego służy ta rzecz - 2 denarów, 6 kielichów, Rycerz kielichów Taki ma kolor - 8 mieczy, 3 kielichy 1. Serwis 2. Dywan Kolor: szarości i brąze Odpowiedz Link
algaria Odpowiem 06.02.14, 18:12 Wymęczony wątek czas na rozwiązanie Od mojej mamusi na 40 urodziny dostałam ZIELONEGO mopa H2O - takiego na parę co to i podłogi umyje i ciucha wyprasuje i okna z glazurą przeleci. Rzecz przydatna jak ktoś ma powierzchnie do pucowania - niestety ja mam - podczas pracy "klamotem" nie myślę, a jak myślę to nie o robocie tylko marzę o księciu z bajki.. Prezent pasuje do kielichów i monet z kolorem Wszystkim biorącym udział dziękuję W nagrodę słodkie cieknące i tuczące - ale jak cudnie poprawia humor.. --- Sylwia - tarot, zapraszam na moją stronę www.sylwiatarot.type.pl Odpowiedz Link
inguszetia_2006 Re: Odpowiem 06.02.14, 18:25 Witam Faktycznie, mało mieczowy;-P Za słodkie dziękuję i poproszę, chętnie, bo schudłam 5 kg. Nie wiadomo dlaczego? Coś wyssało? I tego się trzymam, na dziś. Pzdr. ing Odpowiedz Link