Dodaj do ulubionych

Jakie nieszczęście - zagadka

15.02.14, 16:49
Co ja sobie biedna dzisiaj zrobiłam? sad

co i czym
Obserwuj wątek
    • kashaa_35 Re: Jakie nieszczęście - zagadka 15.02.14, 20:21
      Co sobie zrobila algaria ... Umiarkowanie Czym sobie to zrobila 7 mieczy.... Wiec moze oparzylas sobie reke, lub nabilas czyms twardym guza , chyba ze obcielas palec na krajalnicy .....
    • nagietek123 Re: Jakie nieszczęście - zagadka 16.02.14, 08:56
      Taką krzywdę wyrządziła sobie wczoraj Algaria - 8 kielichów, As mieczy

Takim narzędziem - 2 denarów, 9 kijów

Takie były konsekwencje dla Algarii - 8 denarów, 7 kielichów

1. Przytrzasnęła sobie palce drzwiami.
      2. Skaleczyła się boleśnie narzędziem typu: nożyce do drobiu, wiertarka, wkrętarka, ale co ona by robiła tymi narzędziami jak ma 2 facetów w domu?
    • inguszetia_2006 Re: Jakie nieszczęście - zagadka 16.02.14, 10:34
      Witam
      No to zaczynam. To sobie zrobiła Algaria: 5 buław, Hagalaz
      Tym sobie to zrobiła: Królowa buław, Jera
      Wychodzi, że coś na ciebie spadło, posypało się, upuściłaś coś i zwaliło się na ciebie. Hagalaz to grad, 5 buław to wiadomo atak szalonych przedmiotów;-P Ale Hagalaz to też woda. Może się oparzyłaś? A czym to sobie zrobiłaś? Hm.Tu mózg milczy, dusza nie śpiewa. Królowa buław ogniowa jest. Coś zdejmowałaś z kuchni i ręka ci się omsknęła? Jera to z kolei żniwa. Też pasuje do kuchni, że niby ciasto chciałaś wyjąć i oparzyłaś się? Żniwa - drożdże rosną, ziemniaki w garze dochodzą, kotlety się smażą. Nie mam dziś natchnienia... Mam nadzieję, że trwale cię nie uszkodziło to coś.
      Pzdr.
      Ing

• kita32 Re: Jakie nieszczęście - zagadka 16.02.14, 11:00
      co - 3 Mieczy
      czym - 8 Pucharów

Skaleczyłaś się tłukąc szklanki lub filiżanki lub zastawę jakąś ładną. Oprócz skaleczenia boli Cię serce, że zniszczyłaś niechcąco coś co ma dla Ciebie znaczenie sad
      • algaria Odpowiadam 16.02.14, 15:00
        Ścięłam sobie nożem opuszek w kciuku, szykując surówkę na obiad...

Borsuk mało nie zemdlał jak zobaczył mój rozwalony paluszek i latał za mną chcąc mi zrobić opatrunek z bandaża elastycznego.. big_grin.. dobrze, że sam nie odleciał, co ma w zwyczaju robić na widok krwi - kiedyś mi padł jak się sam skaleczył - chłop jak dąb, 188 cm wzrostu, prawie 100 na wadze a on jak podlotek - fik i borsuk znikł wink

Najbardziej serce mnie boli bo nikt z domowników nie raczy mnie wyręczyć z domowych obowiązków zwłaszcza ze zmywania. sad

Dziękuję za udział - kilka zgadło skaleczenie palca żadna nie powiązała narzędzia z nieszczęściem..

Dla Was - po lizaku:

https://img.likely.pl/photo/large/20130105/-likely-pl-694bbe6f.jpeg
        • kita32 Re: Odpowiadam 16.02.14, 21:07
          Och, współczuję, Algario...
          Ale masz ostre noże!

A wczoraj właśnie pies córki rozciął się prawą przednią łapką czymś na spacerze. Przeciął sobie naczynko krwionośne i lała się z jego łapki krew ciurkiem. Była potrzebna pomoc chirurga, który zaszył ranę.
          • algaria Re: Odpowiadam 16.02.14, 21:14
            Wczoraj pełnia .. widocznie dzień skaleczeń wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka