algaria 15.02.14, 16:49 Co ja sobie biedna dzisiaj zrobiłam? co i czym Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kashaa_35 Re: Jakie nieszczęście - zagadka 15.02.14, 20:21 Co sobie zrobila algaria ... Umiarkowanie Czym sobie to zrobila 7 mieczy.... Wiec moze oparzylas sobie reke, lub nabilas czyms twardym guza , chyba ze obcielas palec na krajalnicy ..... Odpowiedz Link
nagietek123 Re: Jakie nieszczęście - zagadka 16.02.14, 08:56 Taką krzywdę wyrządziła sobie wczoraj Algaria - 8 kielichów, As mieczy Takim narzędziem - 2 denarów, 9 kijów Takie były konsekwencje dla Algarii - 8 denarów, 7 kielichów 1. Przytrzasnęła sobie palce drzwiami. 2. Skaleczyła się boleśnie narzędziem typu: nożyce do drobiu, wiertarka, wkrętarka, ale co ona by robiła tymi narzędziami jak ma 2 facetów w domu? Odpowiedz Link
inguszetia_2006 Re: Jakie nieszczęście - zagadka 16.02.14, 10:34 Witam No to zaczynam. To sobie zrobiła Algaria: 5 buław, Hagalaz Tym sobie to zrobiła: Królowa buław, Jera Wychodzi, że coś na ciebie spadło, posypało się, upuściłaś coś i zwaliło się na ciebie. Hagalaz to grad, 5 buław to wiadomo atak szalonych przedmiotów;-P Ale Hagalaz to też woda. Może się oparzyłaś? A czym to sobie zrobiłaś? Hm.Tu mózg milczy, dusza nie śpiewa. Królowa buław ogniowa jest. Coś zdejmowałaś z kuchni i ręka ci się omsknęła? Jera to z kolei żniwa. Też pasuje do kuchni, że niby ciasto chciałaś wyjąć i oparzyłaś się? Żniwa - drożdże rosną, ziemniaki w garze dochodzą, kotlety się smażą. Nie mam dziś natchnienia... Mam nadzieję, że trwale cię nie uszkodziło to coś. Pzdr. Ing Odpowiedz Link
kita32 Re: Jakie nieszczęście - zagadka 16.02.14, 11:00 co - 3 Mieczy czym - 8 Pucharów Skaleczyłaś się tłukąc szklanki lub filiżanki lub zastawę jakąś ładną. Oprócz skaleczenia boli Cię serce, że zniszczyłaś niechcąco coś co ma dla Ciebie znaczenie Odpowiedz Link
algaria Odpowiadam 16.02.14, 15:00 Ścięłam sobie nożem opuszek w kciuku, szykując surówkę na obiad... Borsuk mało nie zemdlał jak zobaczył mój rozwalony paluszek i latał za mną chcąc mi zrobić opatrunek z bandaża elastycznego.. .. dobrze, że sam nie odleciał, co ma w zwyczaju robić na widok krwi - kiedyś mi padł jak się sam skaleczył - chłop jak dąb, 188 cm wzrostu, prawie 100 na wadze a on jak podlotek - fik i borsuk znikł Najbardziej serce mnie boli bo nikt z domowników nie raczy mnie wyręczyć z domowych obowiązków zwłaszcza ze zmywania. Dziękuję za udział - kilka zgadło skaleczenie palca żadna nie powiązała narzędzia z nieszczęściem.. Dla Was - po lizaku: Odpowiedz Link
kita32 Re: Odpowiadam 16.02.14, 21:07 Och, współczuję, Algario... Ale masz ostre noże! A wczoraj właśnie pies córki rozciął się prawą przednią łapką czymś na spacerze. Przeciął sobie naczynko krwionośne i lała się z jego łapki krew ciurkiem. Była potrzebna pomoc chirurga, który zaszył ranę. Odpowiedz Link