Dodaj do ulubionych

stara jestem

04.03.14, 18:27
ale chciałabym się jeszcze czegoś perfekt nauczyć.
Nie mam już czasu na poszukiwania, podpowiecie mi coś?
Może odkopię w sobie zacięcie, resztki jakiegoś talentu i odnajdę choćby odrobinę wewnętrznej radości.

Proszę o podpowiedź i pozdrawiam Wszystkie Panie.
Obserwuj wątek
    • nagietek123 Re: stara jestem 04.03.14, 19:03
      Też mam takie uczucie jakbym nie wykorzystywała swojego potencjału... i poczucie, że zaspokajam potrzeby innych (obecnie opieka nad mamą), nie myślę o sobie...
      Witaj w klubie wink
      • babowa Re: stara jestem 04.03.14, 19:18
        jest nas wiecej wink
        wczoraj własnie marudziłam, ze jestem dobra we wszystkim ale na pol gwizdka:d
        ze nie mam talentu, jestem len i w ogole bokiem mi wszystko mija
        wiec nie jestes szczegolnie wyjatkowatongue_out
        • ag_at5 Re: stara jestem 04.03.14, 19:30
          obawiam się, że to klub pękający w szwach smile
          muszę odciążyć podopiecznych od mojej nadopiekuńczości.
          A jedynym wyjściem jest zająć się sobą. Myślałam o językach niemiecki, angielski?
          Tak jak piszesz Babowa, u mnie też wszystko na pół gwizdka. A może zupełnie coś innego.
          Najlepiej hobby i żeby z tego jeszcze kasa była. Eh marzenia.
          A może już się do niczego nie nadaję smile

Dzięki dziewczyny za wsparcie i poczekam, może się komuś zechce spojrzeć w karty.

• algaria Re: stara jestem 04.03.14, 20:49
      A co ja mam powiedzieć - stara jestem duchem, ciałem trochę mniej, choć włosów siwych ostatnio mi przybyło, ale do pasji swej wróciłam późno...
      Wyciągnęłam kartę - to powinno być pasją Agat - 5 kielichów

angielski - 10 buław
      niemiecki rycerz monet

Zdecydowanie niemiecki - co prawda powoli będziesz dążyć do celu ale będziesz mieć satysfakcję - angielski Cię przytłoczy

A ogólnie 5 kielichów to tęsknota za tym co było kiedyś -wróć może do tego co kiedyś Cię pasjonowało, do czego tęsknisz - gdzieś tam podświadomie
      • nagietek123 Re: stara jestem 04.03.14, 20:56
        A mogłabyś Algario zerknąć, w czym ja mogłabym się realizować?
      • ag_at5 Re: stara jestem - algaria 04.03.14, 20:58
        dzięki wielkie.
        niemieckiego dosyć długo się uczyłam, ale nagle poczułam jakąś niespotykaną awersję do tego języka. Angielski znam na potrzebę wyjazdów.

Miałam mnóstwo zainteresowań. Moją wielką pasją była praca. I pracy mi najbardziej brakuje.
        Pracy twórczej smile
        Dziękuję raz jeszcze i zabieram się za niemiecki.

• ag_at5 Re: stara jestem - algaria 04.03.14, 21:21
          Pozwolę sobie na jeszcze jedno zdanie - pytanie.
          Napisałam o pracy. I przyszło mi na myśl, że może bardziej niż za pracą tęsknię za szkołą?
          Może powinnam wrócić do szkoły?

Jeśli będziesz miała czas i ochotę, proszę, podpowiedz. Za dużo we mnie tych tęsknot. Szkoda, że nie mam 30 lat to może i do grania wróciłabym.

• ag_at5 Re: stara jestem 05.03.14, 07:31
      Tak to jest, że odpowiedzi rodzą nowe i nowe pytania.
      Mam za swoje, bo próbowałam zabić w sobie wszelkie tęsknoty, zapewne dlatego tak trudno mi się dokopać do tych najistotniejszych.
      No nic, zajmę się na razie jednym, czyli językiem i może w końcu uda mi się zrobić coś dobrze.

Dziękuję Algario bardzo.
      Pozdrowienia
      • nagietek123 Re: stara jestem 05.03.14, 18:28
        jestem przekonana, że robisz mnóstwo rzeczy dobrze, co najmniej dobrze smile
        • ag_at5 Re: stara jestem - Nagietek 06.03.14, 07:33
          Dzięki Nagietku za dobre słowo.
          Jednakże w mojej sytuacji trzeba byłoby być geniuszem a nie półproduktem, żeby poradzić sobie ze wszystkim.
          Chciałam wrócić do pasji, która dawałaby mi energię do działania - żeby w pewnym momencie nie usiąść i kompletnie się nie załamać.

Pozdrawiam serdecznie i wszystkiego dobrego smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka