Dodaj do ulubionych

Stare powróciło?

22.04.14, 17:13
Wróciło do mnie stare, a w zasadzie nastąpiła wymiana maili ze znajomym który dość długo milczał i co teraz?
Ktoś się odważy postawić mi karty co z tym starym powiewem dalej będzie? - rozwinie się, zatrzyma, wycofa, zamilnie i co ja biedna mam robić?

No, że też nie miało kiedy to wrócić noooo
Obserwuj wątek
    • algaria Re: Stare powróciło? 22.04.14, 17:17
      Zapomniałam dodać że odwdzięczę się kartami smile
    • leda-is-one Re: Stare powróciło? 22.04.14, 18:09
      Jarzębino czerwona,biednemu sercu radż..wink
      .ja nie poradze,może ktos,,,ale jak serce jest w opałach to ja bym tego do kategorii biedy nie zaliczała..bo coś sie w zyciu dzieje..Zawsze to jakas odmiana i emocje,och i to jakie!!!
      • algaria Re: Stare powróciło? 22.04.14, 18:12
        Tu nie chodzi o serce tylko o rozum..O!
        • leda-is-one Re: Stare powróciło? 22.04.14, 18:24
          Rozum niech odpocznie..i się nie spieszy..
          Ja wyżej serca bym sie nie wychylała..
          • algaria Re: Stare powróciło? 22.04.14, 18:26
            Pożyjemy zobaczymy... ktoś chętny mi karty wyciągnąć? smile
    • inguszetia_2006 Re: Stare powróciło? 22.04.14, 19:56
      Witam
      O rany, to się porobiło;-D Mogę coś pociągnąć, tylko co? Jaki rozkład byś chciała? Trzeba wszystkiego się dowiedzieć teraz, ze szczegółami, żeby potem kart dodatkowo nie zadręczać, bo się wkurzą i nic nie powiedzą, jak tak będziemy dopytywać. Runę ci mogę wyciągnąć bez pytania o szczegóły. Wasza sytuacja: Perthro, Połaczenie: Eihwaz, Rozwój: Sowelu. Jego myśli: Kenaz, Twoje: Hagalaz. Rada: Algiz. Zgapiłam ten rozkład z jakiejś tam stronki runicznej angielskiej;-D Prognosis lepsza w te klocki, może przetłumaczy lepiej ode mnie. Wszystkie runy we właściwym położeniu. Wygląda mi to na przeznaczenie, miłość, radość, a ty jesteś w Hagalaz, więc cię kuszą zmiany i gorące burze. Kenaz to runa fajna taka, że ho, ho... Sowelu też. Eihwaz to runa konieczności. Hm, hm... jeszcze cel dociągnę. Uruz, pozycja właściwa. Będzie seks jak ta lala, czy jak?;-P
      Pzdr.
      Ing
      • freya_v Re: Stare powróciło? 22.04.14, 20:30
        Może Romantyczne anioły co Ci dopowiedzą.. wink
        podczas tasowania wypadła karta CHEMIA (istnieje tu silne magnetyczne przyciąganie) potraktuje to jako tło.. W opisie jest taki fragment: jeśli nie jesteś z tą osoba w związku powyższa chemia może być źródłem stresu i chęci ucieczki. Będziesz musiała dokładnie rozważyć wszelkie za i przeciw zanim opuścisz (lub nie) swojego obecnego partnera bądź wdasz się w romans.
        Rada co robić-TO MOŻE BYĆ TEN JEDYNY (już spotkałaś partnera którego poszukujesz) gdyby chodziło o owego pana to była by tu inna karta typu nowa miłośćtongue_out
        relacje w maju- PRAWDZIWA MIŁOŚĆ (to romans Twojego życia) w opisie jest ciekawy fragment: nie idź na kompromis i nie wiąz się z żadnym nie do końca odpowiadającym Ci partnerem. W praktyce to mogą być z czasem pojawiające się wady nie wielkie acz znacząceuncertain
        relacje w czerwcu-MOŻESZ BEZPIECZNIE KOCHAĆ (otworz swoje serce na otrzymywanie i dawanie najwyższej energii) skoro anioły to radzą to znaczy że będzie z tym problem i że trudno Ci się będzie otworzyć na uczucie do niego. Możliwe że przez te wady co mogą z czasem się "ujawnić"
        w lipcu-POZOSTAN OPTYMISTĄ W KWESTIACH UCZUCIOWYCH i tu myślę że do końca lipca wszystkie nadzieję i piękne idee legną w gruzach więc kuj żelazo puki gorące.. Romans może być jak najbardziej w maju o ile za mocno nie przekalkulujeszwink
        • algaria Re: Stare powróciło? 22.04.14, 20:58
          Pięknie dziękuję za Anioły....
          Sądzę że romansu nie będzie a wszystko rąbnie szybciej niż do lipca - pan przespał swój czas.. a w zasadzie Książę z bajki szukał po krzakach kulawego konia zamiast kuć niekoniecznie żelazo wink
      • algaria Re: Stare powróciło? 22.04.14, 20:54
        Dziękuję ja spróbuje przetłumaczyć wink
        sytuacja Perthro - runa losu przeznaczenia , zbiegu okoliczności Runa mówi o przeznaczonym "spotkaniu" - i tak jest i było kiedyś
        Połączenie Eihwaz - runa wiary, pewności - to pokonanie przeszkód i samo dyscyplina
        Rozwój Sowilo (Sowelu) - runa spełnienia - zwycięstwo triumf w relacji - pomocne kontakty w miłości świetne perspektywy
        Jego myśli - Kenaz - runa twórczości - entuzjazm, inspirująca znajomość i fascynujący partner wink
        Moje myśli - Hagalaz - runa przemiany - raptowna zmiana, przewartościowanie i przełom
        Rada Algiz - runa opieki i intelektu
        Cel Uruz - kolejna runa ochronna, uzdrowienie - wytrzymałość fizyczna

I teraz... Poznanie przez przypadek - ewidentnie los maczał paluchy i teraz odnowienie też przez przypadek Po kilku latach przerwy - pozdrowienia. Znajomość internetowa - rozdziela wszystko, łączy i karma i tzw nadawanie na jednej fali, czyli poprzednie życia i jedność duchowa i intelektualna. Rozwój i cel brzmi podobnie - podejrzewam że jestem mu potrzebna jako ochrona wink i jako wspomaganie, pocieszenie itp Obecnie jest w dole i sądzi, że go uzdrowię wink Dobrze że myśli pozytywnie i cieszy się że odpisałam... U mnie natomiast natłok i kołowrót w głowie, bo w sumie nie wiem co robić wejść ponownie do tej samej rzeki czy spuścić szumem wody klozetowej - i tu woda i tu wink . Rad jest dla mnie mocna bo mam kierować się rozumem Algiz odpowiada Księżycowi w tarocie więc nie mam co się łudzić i przeżywać, trząś się - luz, spokój i "tumiwisizm"... Może i on coś by chciał ze mną lecz do tanga trzeba dwojga, a ja na razie patrzę jak się pierdziel w tańcu sam kręci wink
        • krakuskaa Re: Stare powróciło? 22.04.14, 21:06
          dobrze, że jest tłumaczenie dla tych runsmile, szkoda, że brak kart, bo to fajny temat Algario.
          pozdrawiam wassmile
        • inguszetia_2006 Re: Stare powróciło? 22.04.14, 21:12
          Witam
          A czemu to tak Algiza odwracasz, ke? Rada jest taka: płyń, płyń, płyń i utop się;-D Księżyc jako rada każe płynąć, a nie poddawać się logicznym przesłankom, bo te zawsze wszystko popsują.
          Może czas zakosztować tego płynięcia, co? Wyluzuj się matko, jako i ja, a zaznasz raju na ziemi. W pewnym sensie;-P
          Pzdr.
          Ing
          • algaria Re: Stare powróciło? 22.04.14, 21:24
            Raj na drugiej półkuli - to jak do niego dopłynąć ? Hę? wink
            • inguszetia_2006 Re: Stare powróciło? 22.04.14, 21:26
              algaria napisała:
              Raj na drugiej półkuli - to jak do niego dopłynąć ? Hę? wink
              Witam
              Niech on płynie, byle szybko. Zaproś!!! Bo nie pomoże puder, róż, kiedy panna stara już;-D
              Pzdr.
              Ing
              • algaria Re: Stare powróciło? 22.04.14, 21:52
                Właśnie wrócił skąd przybył to go zapraszać nazad nie będę.. i dobrze bo panna dużo starsza i pudry nie pomagają - zostaje torebka na głowe wink
          • inguszetia_2006 Re: Stare powróciło? 22.04.14, 21:24
            Witam
            P.S. A dlaczego Algiz jest księżycowy, pytam? Przecież doszłyśmy do wniosku kiedyś, że nijak ma się Księżyc do Algiza. Jak poroże ma się do Księżyca?;-P Wikingowie nie byli tacy ciapowaci, żeby się księżycowym blaskiem napawać, dołować, smucić etc. Oni patrzyli na to, kiedy przypływ/odpływ idzie. Nie ma tu Księżyca tarotowego, na pewno. Nie ta kultura. Tu jest siła, żeby na rybę skoczyć i ją zaciukać na śmierć;-D
            Pzdr.
            Ing
            • algaria Re: Stare powróciło? 22.04.14, 21:59
              No tak gdzieś wyczytałam.. on mi tez nie pasuje do Algiz- poza tym co to za porównywanie Run i Tarota
              zwycięskie stawianie czoła trudnym sytuacjom..
              znalazłam radę: zaufaj sobie, swojej mocy Znajdź swój azyl i zbieraj tam siły. Zaopiekuj się słabszym, mniej zaradnym. Broń swoich poglądów Bądź roztropny i czujny w razie konieczności walcz i atakuj.

Mówię mam się kierować rozumkiem nie serduchem i tym co mi podpowiada intuicja..
          • freya_v Re: Stare powróciło? 22.04.14, 21:28
            To ja dorzuce jeszcze to..
            Sytuacja obecna-kochankowie
            co niebawem-królowa buław
            gdzie tkwi problem-cesarz
            dodatkowe trudności-10 puchar
            jak postępujesz-9 buław
            rada-2 buław
            wynik-paź puchar(6 mieczy)
            teraz jest zgoda i to przyciąganie i ta chemia o której mowa już była. Kochankowie to mocna karta ale i trudna decyzjauncertain
            niebawem zrobisz na nim piorunujące wrażenie w królowej ale do łóżka napewno nie pójdziecie. Raz że 9 buław bardzo Cię blokuje i jesteś bardzo ostrożna dwa że rodzina ważna w 10 puchar trzy że na końcu paź który wszystko w formie zaproszenia mi pokazuje. On daje Ci nie wielki sygnał że może coś być z tego fajnego ale widać 6 mieczy odejście pokazuje rezygnację z tego "zaproszenia". Algaria widać on Cię dość mocno musiał zranić 9 buław bolesne doświadczenie przypomina.. I Ty taka bardzo ostrożna przez to jesteś. Co może Ci radzić 2 buław?? Szczerze powiem że ja nie wiem bo to trudna karta dla mnie ale myślę że może właśnie chodzi o to by dobrze przemyśleć czy warto działać czy nie zrobić te za i przeciw..
            • algaria Re: Stare powróciło? 22.04.14, 22:04
              Zranił, bardzo...
              dlatego teraz boje się, że znów będzie więcej strat, niż zysków.. a i jakoś tak bez emocji podchodzę - aż się sobie dziwię
              bez sensu to wszystko
              • inguszetia_2006 Re: Stare powróciło? 22.04.14, 22:21
                algaria napisała:
                Zranił, bardzo..
                Witam
                No...to widać w 9 buław freyowej. Algario, ja cię nie namawiam, ani molestuję;-D Zrobisz po uważaniu. Jak to łajza, to kopnij mocno w dupala i wsio. Ja mam to szczęście, że jest wspólnota i czuje się jak 10 kielich;-P I zawsze tak się czułam, tylko się bałam i uciekałam przed tym, co czuję, bo mi się wydawało, że dostanę kosza! Nie ma kosza, nie ma kosza! Ha, ha, ha...;-D
                Pzdr.
                Ing
                • algaria Re: Stare powróciło? 22.04.14, 22:25
                  Ja jeszcze nie wiem czy będzie kosz i z której strony.. to świeżutkie jak nowalijki na targu i odnowione jak niemowlęcy pokój.. dlatego się zapytałam czy włazić w to? i co dostane jak wejdę? Kopka czy przytulaska..
                  • babowa Re: Stare powróciło? 22.04.14, 22:40
                    kopa to dostaniesz ode mnie
                    tak po kolezensku
                    odgrzewane kotlety sa niesmaczne i groza niestrawnoscia, tobie wroze po kotlecie sraczke max
                    no
                    • algaria Re: Stare powróciło? 23.04.14, 11:22
                      Ja obstawiam "rzygoletto" z przesytu big_grin
                      • szaman.ka Re: Stare powróciło? 26.04.14, 10:22
                        Algario! Zrobilam dla Ciebie rozkład" Droga" z takim pytaniem; czy Algaria powinna ponownie angażować się w tę znajomość? I ukazały mi się następujące karty:
                        1.Cesarzowa
                        2.Paź Monet
                        3.Cesarz
                        4.Król Monet
                        5.Arcykapłan
                        6.II denarów
                        7.Zakochani

Nie wiem; czy znasz interpretację wg. autora tego rozkładu? Jeśli nie to podam.
                        • algaria Re: Stare powróciło? 26.04.14, 11:07
                          Szczerze powiedziawszy to nie znam zwłaszcza że nie wiem (nie pamiętam) poszczególnych pytań w rozkładzie - byłabym wdzięczna za podpowiedź smile
                          • camaretto Re: Stare powróciło? 27.04.14, 12:18
                            A ja wrócę do tych run z początku smile
                            Bo mnie zakorciło
                            Jego myśli- Kenaz,rozpalony, facet ''jak cegla''
                            Twoje - jak burza gradowa -nawet jeśli byś chciała - to masz rodzinę,co zrobić z Borsukiem, wkurzył, ale w końcu nie AŻ tak bardzo...masz rodzinę...
                            Męża nie opuścisz
                            Oj, prowokujesz Algario...ale mi się tak ułożyło.... Runy to nie zabawka i wróżby też nie
                            • algaria Camaretto 27.04.14, 12:47
                              A możesz mi wytłumaczyć, to co napisałaś : Oj, prowokujesz Algario...ale mi się tak ułożyło.... Runy to nie zabawka i wróżby też nie bo nie bardzo wiem co masz na myśli??
                              • camaretto Re: Camaretto 28.04.14, 09:24
                                Tak się tylko przekomarzam, dziecinko, mówisz jakbyś chciała opuścić tego twojego Borsuczka tej wiosny, jak sama pisałaś po 20 latach i pisałaś też że to niemożliwe... Fakt, stara miłość nie rdzewieje, ale rzadko się zdarza żebyśmy tak do szaleństwa...Byłam ostatnio na spotkaniu z pisarką, napisala ,,Pasję wg. Św. Hanki''- studium psycholgii babskiej w przypadku ekstremalnym, sama mam tyle lat więc mnie zaintersowało co na ten temat inne baby. Zwłaszcza że jeden mozliwy cichy wiebiciel mnie olał przedwczoraj...Wszystkiemu winni faceci i koniec!
                                Pisałam może że dostałam kosmetyki od niewidzialnego (nie chciało mi się wstac i zobaczyć kto to) wielbiciela pod drzwi?
                                Chce sie komuś karty położyc?
                                U mnie wychodziło coś Władczyni i lLovers, ale ni jestem zbyt happy. założę może nowy wątek? Nikt się mianowicie nie melduje
                                • algaria Re: Camaretto 28.04.14, 18:00
                                  Maleńka..
                                  chyba nie zrozumiałaś pierwszego postu.. pytałam o wymianę maili z dawno zapomnianym znajomym, żadną tam starą miłością - a tfuu broń Panie miłość z kimś takim..... Gdzie przeczytałaś, że na wiosnę chcę odejść od męża? Swoją drogą kochaniutka to nie 20 a 22 lata nam z Borsuczkiem stuknie za kilka tygodni i końca nie widać - jakieś dawno nieaktualne dane posiadasz...
                                  A czy winny jest zawsze chłop? Tu bym się spierała
                                  • camaretto Re: Camaretto 29.04.14, 20:14
                                    Oj, masz rację, zapomniałam wink
                                    Ale to z tym moim kolegą to aktualne było, przedwczoraj mnie olał sobie, nie chciał ze mną rozmawiać i coś rozkojarzona jestem, dlatego nie zauważyłam połowy postu, na poważnie - sorry, masz rację, algario!
                                    Ale są czasami winne, chamy, i same nie wiedzą czemu ,wlaśnie się zastanawiam nad tym ...
                                    Jak dojdę do siebie,może w następnym miesiącu to zacznę sensowniej pisac, a moze i wcześniej...
                          • szaman.ka Re: Stare powróciło? 27.04.14, 22:47
                            Przepraszam,że nie zaraz,ale nie miałam dostępu do kompa.

Rozkład Droga pokazuje pytającemu temat,o który chodzi,jego dotychczasowe zachowanie w kontekście zadanego pytania oraz jak powinien skorygować swoje zachowanie.
                            Poszczególne miejsca mają następujące znaczenia: 1- O to chodzi.To są szanse i ryzyko związane z pytaniem.
                            Lewa kolumna to dotychczasowe zachowania.
                            2.Świadome nastawienie,myśli,rozsądek,wyobrażenia,wyuczone sposoby zachowania,zachowanie racjonalne.
                            3.Nieświadome nastawienie,życzenia tęsknoty,które pytający nosi w sercu.Nadzieje i obawy.Zachowania emocjonalne.
                            4.Zachowanie na zewnątrz.Zachowanie pytającego,w tym ewentualnie jego zewnętrzna poza.

Karty prawej kolumny zawierają propozycje modyfikacji przyszłych zachowań :
                            karta Nr 7- odpowiada 2
                            karta nr 6- odpowiada 3
                            karta nr 5- odpowiada 4

1..Karta Cesarzowej mówi o zmianach, nowościach-może oznaczać zarówno zwiększenie rodziny jak i każdą inną formę zmian w związku.We wszystkich przypadkach wskazuje na witalność i przeważnie pomyślny rozwój.Nadto może wyrażać fazę matczynej miłości lub oznaczać pojawienie się warunków do narodzin nowego,żywotnego związku.

2.Maź Monet- Istnieją dwie możliwości:zauważyłaś przed sobą ogromną szansę lub oczekiwałaś dotąd na bodziec z zewnątrz,który by zmobilizował Cię do działania.Rozglądałaś się także za konkretnym rozwiązaniem,które pomogłoby obrócić Twoje plany w czyn.
                            7.Zauważ,że sytuacja wymaga od Ciebie dokonania jasnego wyboru i że jest to klucz do osiągnięcia głębokiego spełnienia. Jeśli podejmowanie decyzji nie należy do Twoich mocnych stron,powinnaś wiedzieć,że zawsze lepiej podjąć niewłaściwą decyzję niż żadną.

3.Cesarz-Jesteś opanowana,podchodzisz do swoich planów rzeczowo i realistycznie.Twoje krytyczne podejście musiało Ci dać w międzyczasie jasność co do szans i ryzyka zamierzeń.Uważaj,aby trzeźwe spojrzenie nie uczyniło z Ciebie pozbawionej fantazji perfekcjonistki.Sprawdź swe nastawienie- pomoże Ci karta na miejscu 1.Może powinnaś być bardziej elastyczna wewnętrznie.
                            6.II Denarów-Nie traktuj sprawy zbyt poważnie.Bądź elastyczna wewnętrznie,a nawet pokaż swą fantazję.Postępuj beztrosko i z lekkim sercem.Nie musisz się martwić;głos twojego instynktu w odpowiednim czasie powie Ci co masz robić.

4.Król Monet-Postępowałaś kompetentnie,solidnie i realistycznie.Sprawiałaś wrażenie osoby obeznanej,wiarygodnej.Tym samym właściwie nic nie powinno przeszkodzić w realizacji twojego zamierzenia.Chyba,że tylko udawałaś lub byłaś zbyt uparta i ociężała.

5.Arcykapłan- Postępuj z ufnością,to znaczy miej zaufanie i zdobywaj dzięki temu zaufanie innych.Broń swoich ideałów,przedstaw swoje przekonania i udowodnij siłę moralną,a jeśli wymaga tego sytuacja,bądź przykładna i pełna wyrozumiałości jak dobry nauczyciel.

Zacytowałam dosłownie ! I co ty na to?
                            • algaria szamanko 28.04.14, 18:27
                              Dziękuję za rozkład smile

Znajomość tylko mailowa, która większego wpływu na moją rodzinę nie ma, kiedyś przyjemnie spędzałam czas czytając wiadomości i wymieniając się poglądami - nic więcej z tej znajomości nie było.

Twój rozkład pokazuje zmiany które się szykują, a ja dla tego pana zmieniać nic nie zamierzam, zresztą korespondencja już znów się zawiesiła.

1 Cesarzowa - to ja twarda w poglądach wobec Pana
                              2 paź monet - to pan niedojrzały - moje nastawienie wobec tej znajomości jest bardzo początkujące - nie wiem co dalej 7 - Kochankowie to właśnie mój rozstaj dróg - co dalej powinnam zrobić? Odpisać czy olać.
                              3 Cesarz jest bliski Cesarzowej - czyli stałość w poglądach wobec znajomości - czyli jak pan chce to niech pisze a czy mu odpisze to zależeć będzie od treści maila. 2 denarów adekwatna - wahania - pisze, nie pisze.
                              4 Król monet - chłodna, konkretna ale ciekawa z Papieżem to moje zasady których nie naruszę...

Zobacz jak idealnie karty pokazały całą sytuację, moją twardą postawę wobec Pana, a jednocześnie moje wahanie wobec decyzji jaką musiałam podjąć.

Jeszcze raz dziękuję smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka