Dodaj do ulubionych

Zagadka-prezent

07.05.14, 19:56
Przed chwilą dostałam prezent.prezent mający usprawnić i pomóc mi w pracy.

Pytanie:

Co to jest?

Do czego służy?

Jaka jest moja radość?/w skali od -5 do +5/

Wiedźmy kochane,zapraszam wink

"Myślę, więc jestem"/Kartezjusz/
Obserwuj wątek
    • tekla-ja Re: Zagadka-prezent 07.05.14, 20:21
      Wyciągnęło mi się..Cesarzowa i As Mieczy...
      A nie wiem...Cesarzowa to wygoda ( siedzi se na tronie i piknie wygląda ).
      Ale jak to ma się do tego, ze to udogodnienie w pracy?
      I ten AS?
      Nie wiem...jestem do doopy w tych zagadkach!
      Nigdy więcej!
      • algaria Re: Zagadka-prezent 07.05.14, 21:09
        to dostała Leda - 7 mieczy - obstawiam robota, blender mikser
        Takie zadowolenie z prezentu - 9 denarów - w skali jaką podałaś to +3,5 bliżej +4
        smile
    • inguszetia_2006 Re: Zagadka-prezent 07.05.14, 21:33
      Witam
      Paź kielichów, Królowa Kielichów, Sprawiedliwość... Kupili ci machinę do pędzenia bimbru?;-P
      Pomyślę jutro nad tymi kartami, bo jestem wykończona dziś.
      Pzdr.
      Ing
      • inguszetia_2006 Re: Zagadka-prezent 08.05.14, 09:45
        Witam
        No dobra, myślę... To urządzenie jest bardzo przyjazne ludziom, służy do umilania im czasu,otaczania ich opieką, albo jest po prostu związane z żywiołem wody. Ma miękkie zastosowanie raczej. Z wody to mi wychodzi jakiś sprzęt domowy w stylu mop parowy;-D
        Albo coś do wanny, jakaś mata masująca, masażer, coś w tym stylu, bo w paziu i królowej jest relaks. I nic mi więcej nie przychodzi do głowy. Zadowolenie w Sprawiedliwości? Tu mam duży trud. Bo Sprawiedliwość może bardzo zadowolić, a może mocno dobić. Przyznam, że nie wiem, jak ją tu ugryźć.
        Pzdr.
        Ing

• nikix Re: Zagadka-prezent 07.05.14, 22:35
      Co to jest i do czego służy? Rycerz mieczy z 4 mieczy. Stawiam na coś z ostrzami: blender, mikser, ścinarka do papieru
      Twoja radość z przedmiotu - Królowa Denarów: +2
      • leda-is-one Re: Zagadka-prezent 08.05.14, 06:08
        Podpowiedz mała.

Nie jest to rzecz do usprawnienia pracy w kuchni..a miecze pokazują raczej tło i sytuacje powodującą obdarowanie mnie tym ustrojstwem,sama jestem zdziwiona że się pokazały i tak fajnie to pokazały..

ING..nie ,bimbru pędzić nie muszę wink,alkohole tu są bardzo tanie w porównaniu do naszych cen i zarobków.np.grappa jest przednia i tania../5euro 0.7/..za 3 euro kupić można dobre wino a nasza litrowa czysta kosztuje 12 euro..
        • algaria Re: Zagadka-prezent 08.05.14, 11:43
          48 zł za butelką wódki? Drogo - bimber tańszy wink
          • leda-is-one Re: Zagadka-prezent 08.05.14, 12:26
            To nasza Polska wódka, tu tez jest droga,podałam dla przykładu.natomiast grappa.smakuje jak bimber,jest robiona z winogron i 20zl za 0,7..to przystępna cena...kaca też nie ma. 40% wink wiem co mówię....
            • algaria Re: Zagadka-prezent 08.05.14, 13:17
              bo i w Norwegii nasza wódka to koszt około 200 zł - grappa 0.7 za 20 zł to ok tylko ten kac w pakiecie to nie bardzo wink
              • leda-is-one Re: Zagadka-prezent 08.05.14, 13:41
                Algaria,nie,nie ma kaca w pakiecie.ja napisałam ze nie ma i ze wódka 40 procentowa...wiec może Ty zrozumiałaś ze na 40 procent mamy kaca..
                SKS,jak o trunkach mowa, to ja małpiego rozumu dostaje i pisze myląc pojęcia smile
                • leda-is-one Re: Zagadka-prezent 08.05.14, 13:47
                  Rozwiązanie zagadki podam wieczorem,lub świtem bladym jutro.

Są trafienia w okolice,ale zagadka dość trudna,więcej na razie nie powiem..no może że nie jest to rzecz zmechanizowana..i wysokich lotów urządzenie..raczej przyziemne jak Nagietek nazwała.przyziemne z racji swojej konstrukcji.

Może ktoś jeszcze???
                  • leda-is-one Rozwiązanie zagadki 09.05.14, 06:43
                    Obdarowano mnie deską do prasowania

Chyba się rozpłacze zaraz,bo napisałam długi komentarz o desce co mnie przybiła i uradowała zarazem, o tle zdarzenia i mi zniknęło połączenie z netem razem z treścią posta.

Teraz czasu nie wiele mi zostało.gratuluje Wam wszystkim,byłyście blisko w zgadywaniu co to za rzecz -Cesarzowa,Q Monet wszak lubią stroje wygody i lenistwo/moje słodkie w tym wypadku..hmmm liczone w minutach/

Tło jest takie ze ja zostałam wmanewrowana w wolontariat z prasowaniem dla rodziny z zewnątrz,rodzina 6 osobowa..miało być tydzień,tydzień trwa już 4 miesiące...
                    Spodziewałyśmy się końca tego wolontariatu /razem z moja podopieczną/ otrzymałyśmy deskę..jako nagie miecze i symbol ich intencji...
                    /prasowałam na małym stole do tej pory/

Czyli te miecze nie nadaremnie wyszły,pani jest przebiegła,typowa głośna włoszka/sycylijka/ nie dopuszczająca niczyjej racji ani głosu ;-( na moje nieszczęście bo ja się wyzyskiwana i wykorzystywana czuje...

Wspaniałe jesteście w tych rozbiorach zagadek na czynniki pierwsze/Nagietek się napracowała nad dużym rozkładem/wszystkie miałyście trafienia okoliczne.Gratuluje.

..

wink

"Myślę, więc jestem"/Kartezjusz/
    • nagietek123 Re: Zagadka-prezent 08.05.14, 08:21
      To jest ten przedmiot - Królowa denarów, 10 denarów, As mieczy
      To jest jego wielkość - Rydwan
      Do tego służy ten przedmiot - Paź denarów, 3 denary, 7 denarów
      Takie jest zadowolenie Ledy - Moc
      Ależ tych denarowych kart mi się nawyciągało! No więc prezent jest dla domu, ma usprawnić pracę w domu. Kart denarowe kojarzą mi się ze sprawami przyziemnymi, więc może coś do pielęgnacji podłóg?
      Na mojej karcie Królowa denarów siedzi sobie na tronie dumna i zrelaksowana, a krasnoludki same wszystko zrobiły i tylko patrzą, czy królowa jest zadowolona wink Na karcie As mieczy widać rękę wyłaniającą się z niebios, a w ręce miecz skierowany w stronę labiryntu ogrodowego. Tak jakby Leda miała tym prezentem coś uprościć, znaleźć drogę do harmonii.
      Dość duży jest ten przedmiot.
      Na pewno służy do pracy - 3 denary. Czyżby pracodawca chciał żeby Leda osiągnęła mistrzostwo w tym co robi? I jeszcze 7 denarów? Efekty będą widoczne za jakiś czas?
      Zadowolenie Ledy - no jest zadowolona, choć musi obłaskawić to urządzenie - +4
      1. Jakiś wypasiony odkurzacz
      2. Może jakieś urządzenie do przywołania Ledy?
      • nagietek123 Re: Zagadka-prezent 09.05.14, 09:15
        Do tej deski pasują karty denarowe. Tak Królowa denarów, to zapewne ta Sycylijka wygadana - żeby nie powiedzieć - pyskata wink
        Rozdzieliła robotę, a sama zasiadła na tronie wink
        Pasuje też 3 denary, że niby osiągniesz mistrzostwo w tym prasowaniu, a cała rodzina będzie nosić ubrania starannie, bez żadnej zmarszczki wyprasowane. Dotrzesz do każdego zakamarka w bluzce i koszuli wink
        Współczuję i jakoś nie gratuluje takiego "prezentu", sobie go sprawili. Ustal dodatek finansowy - koniecznie, nie patrz na pyskatą Sycylijkę!
    • leda-is-one Re: Zagadka-prezent 09.05.14, 11:16
      Nagietku,dzięki za zrozumienie i współczucie wink Z racji ze nie jestem perfekcjonistka, i takie prace wykonuje bo muszę, i jak muszę, obmyślam plan jak się n
      ie dać.Bo o kasie mowy nie ma dodatkowej ;-(
      Może i Was tu poproszę o ukierunkowanie jak się nie dać Sycylijce
      • tekla-ja Re: Nagietku... 11.05.14, 07:52
        gratulacje! Byłaś tak blisko, podziwiam i zazdroszczę intuicji...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka