Dodaj do ulubionych

Chwalić sie będe!!!

12.06.14, 07:20
Chwaliłam się Wenecją...dzisiaj się będę chwalić..Rzymem!!!
Kochani jadę jutro do Rzymu!!Na caluśkie 3 dnismile/dwa dni Rzym 1 dzień Watykan/
Ameryka Poludniowa poczeka,na Rzym mnie stać ,tak skromnie,mam 600km pociągiem..
Musiałam bo się chciałam udusić,przerabiałam nóżkami..ale w atmosferze święta rocznicowego nie wypadało mi być tak wyrywną..

Trzymajcie za mnie kciuki i posyłajcie dobrą energie,co bym się nie zgubiła/jedziemy w 5 osób-ja rzecz jasna organizator/ nie zgubiła kapelusza,nie urwała paska u buta, by mnie nie okradziono..etc...
No cieszcie się ze mną po prostu..jakieś dokumenty przywiozę..
Obserwuj wątek
    • nagietek123 Re: Chwalić sie będe!!! 12.06.14, 07:40
      Tak, jedz i ciesz się. Uważaj na złodziei w metrze szczególnie - młodociani, zorganizowani są świetnie, choć mnie akurat chciano okraść w Neapolu...

Pozdrów Franciszka smile
    • krakuskaa Re: Chwalić sie będe!!! 12.06.14, 13:46
      Leda baw się dobrze, pozdrów Rzym bo to piękne miastosmilesmile
    • caro-caro Re: Chwalić sie będe!!! 12.06.14, 14:10
      Widzę, że sezon wakacyjny rozpoczęty smile Rzym cudne miasto! Bawcie się, hulajcie!
    • algaria Re: Chwalić sie będe!!! 12.06.14, 14:16
      No to "graty" baw się dobrze, mocz w fontannie,uważaj na upały i ciesz się wyprawą - Rzym jest piękny i gdybym mogła to bym tam chętnie wróciła... a i nie zapomnij przejść się po schodach Hiszpańskich niczym prawdziwa modelka... o kontemplacji w Watykanie nie muszę Ci mówić, bo wiesz co robić ... spokojnej podróży i wracaj do nas pełna wrażeń i zdjęć big_grin
      • nikix Re: Chwalić sie będe!!! 12.06.14, 14:26
        Ty nie organizuj - Ty się baw wink
        Niech ktoś inny pilnuje kasy i rozkladów pociągów. Baw się i ciesz wyprawą. Im bardziej spontaniczna, tym ciekawsza wink
        Udanej podróży smile
    • ag_at5 Re: Chwalić sie będe!!! 12.06.14, 19:08
      Byłam kilkakrotnie i zawsze chętnie tam jadę. Nie powiem, że zazdroszczę - to przecież oczywiste smile
      Leda, pokłoń się ode mnie Rzymowi i wspaniałej wycieczki życzę.
      Czekam na relację smile
    • inguszetia_2006 Re: Chwalić sie będe!!! 12.06.14, 21:49
      Witam
      Super! Koniecznie daj foty. Pociągnęłam ci kartę (bez pozwolenia, kurdę, możesz mnie zbić;-P) na ogólne wrażenia i jest to 7 kielichów. Będzie nieziemsko wzruszająco;-D Już ci zazdroszczę, bo doznasz "orgazmów" niebiańskich. Głowa w chmurach. Faktycznie, nie zgub niczego, bo do pierdół możesz nie mieć głowy taka będziesz tam uduchowiona. Teraz to ci zazdroszczę z całego serca. Nie mylić z zawiścią;-P Eh, pobyć w 7 kielichów przez chwilę... To jest takie przyjemne, jak trwa krótko;-D
      Pzdr.
      Ing
      • tekla-ja Re: Chwalić sie będe!!! 12.06.14, 22:50
        Zazdroszczę, i to bardzo sad
        Naładuj akumulatorki. I nie zgub się! Bo kto, jak nie ty duszy mej balsamem....
        • babowa Re: Chwalić sie będe!!! 13.06.14, 10:59
          włochy ogolnie sa piekne i przyjazne
          bardzo lubie ten klimat, atmosfere
          rzym cudny, teskni mi sie tam ale , ze mieszka tam moja tesciowa to , niestety, traci lekko na uroku

naciesz oczy miastem i za mnie
          • leda-is-one Tadaaam! 18.06.14, 06:18
            Wróciłam ,jestem..jeszcze z głową w chmurach,no cudnie było.zgodnie z wróżbą INGsmile/a gdzieżbym Cie biła, miła ta niespodzianka była!/cieszyłam się jak małe dziecko za Ciebie babowa teżwinkwidać jednakowo się cieszymy.
            Dziękuję Wam za życzenia i kibicowanie.
            Niesamowite ze ja podołałam wędrówkom,ramie w ramie z młodszymi i zaprawionymi,i nie że stara..tylko ja mam tytan w kręgosłupie-był złamany..no..Zwiedziłyśmy dużo bo był przewodnik zaprzyjaźniony,mój, teraz sobie to muszę poukładać i skatalogować w głowie. Jestem pod wrażeniem bo, co innego czytać,słyszeć,uczyć się ,widzieć na filmach a co innego zobaczyć,pomacać oddychać tam tą historią tysiącleci..wyobrażać sobie.
            .Mimo że Fontanna Trevi zamknięta ,jest w remoncie,pieniążka wrzuciłam i..zostałam już na Boże Narodzenie zaproszona do Rzymu wink
            Z rzeczy mniej miłych,miałyśmy noclegi u wrednej..polki../z polecenia/ i urwał mi się pasek-szelka u plecaczka podręcznego,i byłam świadkiem trudnego do zrozumienia zdarzenia-zmaganie się z demonem-opętaniem/?/ kobiety na Świętych Schodach..i cała akcja egzorcystyczna potem..nie wiem co myśleć o tym..
            Ze zdjęciami mam problem,nie że nie umie tylko mi się nie wklei z mojego kompa..poproszę zatem Przeorysze ,Algario wkleisz z jedno?Jakieś tam z Koloseum może na razie,no ze mną,dokumentalniewink

Tymczasem Wy tutaj widzę wszystkie się za mąż szykujecie,nawet te mające mężów/egoistki paskudne!/a co ze mną?Mnie wydajcie, bo jeszcze troszkę i już tylko grabarz mnie zechce;-(
            a ja mam problem bo obrączki nie posiadam..

Dziękuję Wam raz jeszcze za współudział w mojej wycieczce smile
            • tekla-ja Re: Tadaaam! 18.06.14, 12:11
              Oj, zazdroszczę ci okrutnie! Wycieczki, wrażeń, przeżyć itp.
              Nie martw się, ja za mąż się nie wybieram, za chiny!
              Ja to jak ten Francuz, co to na pytanie: lepiej mieć żonę, czy kochankę? - odpowiedział,że i to, i to...i najlepiej, by obie o sobie wiedziały!
              Bo żona myśli, żeś u kochanki, a kochanka, ze u zony... a ty tup, tup - do biblioteki smile
    • algaria Re: Tadaaam! 18.06.14, 16:11
      One są za duże rozmiarowo a ja nie mam możliwości ich zmniejszyć - musi to zrobić właścicielka zdjęcia i umieścić mniejsze w sieci.. Tu na forum można wstawić tylko zdjęcia publikowane w internecie, niestety - przykro mi próbowałam . wychodzi coś takiego:

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xaf1/t31.0-8/10321025_733678276696294_7263562742736947186_o.jpg
      • babowa Re: Tadaaam! 18.06.14, 16:58
        zdjecia akurat rozmiarowo
        leda, jak u wrednej polki, to ty moze u tesciowej mojej zamieszkałas?
        :d
        nie Dana ja wołali czasem?big_grin
    • ag_at5 Re: Chwalić sie będe!!! 18.06.14, 19:45
      a ja się martwiłam, że pada - może jakąś starą pogodę rzymską przeczytałam.
      Cieszę się, że było pięknie, że złaziłaś Rzym. Dzielna kobieta smile
      I jeszcze niezła laska smile
      • leda-is-one Re: Chwalić sie będe!!! 18.06.14, 20:41
        Algaria dziękuje piekniesmilejestes niezawodna,no ja tez z Wenecji Wam w tym rozmiarze wklejałam,teraz się nie wklei/mam jakiegoś wirusa a ze Windows pirat/włosi mi legalnego zepsuli i zainstalowali pirata// to wirusa się nie pozbędę bo niestety razem z Windowsem.Podumam nad widokami i zabytkami żeby fajnych kilka wkleić.
        Jak dam na fb to się może da mniejsze przenieść tu?
        No tak wyglądam.. nic nie pomoże.
        Ale miotle troszkę przypominamsmile

Babowa tak! Danuta czyli Dana... taka wymoknięta blondynka skrzekliwa i krzykliwa,faceta ma młodszego.ale i tu jakieś dziecka są.. w wieku na moje oko 12,17 lat dziewczynki i mówiła ze ma syna.Ona mówi ze ma 48lat wg mnie jest bliżej mnie.
        Wcale by mnie to nie zdziwiło jakby to była Twoja teściowa,córka koleżanki spotkała w metrze swojego wykładowce z Krakowa/aktualnego/wszyscy byliśmy w szoku..
        jak to ona to się obie za nią weźmiemy,,zeżarła mi szynkę i ukradła szampon..nie wspomnę że robiła cała rodzina sztuczny tłok do łazienki,w której nie działały kurki,baterie,spłuczka,brakowało korka do wanny....Pokój miałyśmy bez klucza i przejściowy,spałyśmy po dwie..a pani z miotła wpadała z lamentem bo okruszki na balkonie po naszym posiłku zobaczyła..Chciałam jej kulturalnie wytłumaczyć pewne sprawy to nas wyrzucała wulgarnymi słowami....Kabaret..wink
        To rzecz była mało istotna,wychodziłyśmy o siódmej rano i wracały wieczór..ale polak potrafi..polak polakowi .

Ag_atsmilemasz racje,padało, tylko po południu zaczęło i całą niedziele dokuczliwe gwałtowne burze nawracały.Poradziłyśmy sobie,zakupiły peleryny,miałyśmy parasolki,ciepło było to mokre obuwie nie przeszkadzało.Dziękuje za uznanie i komplementwinkrośnie moje egowink
        • nagietek123 Re: Chwalić sie będe!!! 18.06.14, 21:11
          Tak, ślicznie wyglądasz, nawet bez zielonych tenisówek wink
    • ag_at5 Re: Chwalić sie będe!!! 18.06.14, 21:55
      w takich miejscach nawet ulewa jest piękna smile
      • algaria zdjęcia 18.06.14, 21:59
        https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/t1.0-9/10410284_733672060030249_343526154278374566_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/t31.0-8/10320891_733676003363188_4401213900614690732_o.jpg

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/t31.0-8/10371255_733677886696333_4759984476341089763_o.jpg
    • algaria zdjęcia 18.06.14, 21:56
      I jeszcze troszeczkę i jeszcze raz..

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xaf1/t1.0-9/10488185_734377473293041_4005388143898221937_n.jpg

https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t31.0-8/10368812_734376106626511_8984115429024028961_o.jpg
    • inguszetia_2006 Re: Chwalić sie będe!!! 18.06.14, 22:11
      Witam
      No, Leda, zajebiście wyglądasz. Co tam Rzym! Patrzcie jak Leda świetnie wygląda! W białych tenisówkach bardziej zajebiście;-D
      Pzdr.
      Ing

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka