Dodaj do ulubionych

Zmiana pracy

22.07.14, 17:17
Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie zmiana pracy tzn nie zawodu ale awans - może w którejś placówce sąsiedniej. Nie wiem czy mam w ogóle się do tego zabierać, czy warto no i czy mam jakieś szanse.

Sygnifikator - 9 kielichów
Placówka B - 4 miecze
Placówka K - Sprawiedliwość
Tak będzie z moim awansem w placówce B - 10 mieczy
Tak będzie z moim awansem w placówce K - 9 buław
Czy awans przyniesie mi satysfakcje - król buław
Jakie finanse- 6 monet
Perspektywy- as monet

Jeśli miałabym dostać awans to tylko w placówce K ale jeszcze nie teraz - fakt do placówki K bym awansowała potrzeba i czasu i dobrego przygotowania, nie naukowego, bo taki mam ale trzeba zbadać teren i poszukać wejścia. Finansowo i rozwojowo jak najbardziej by mi się udało.. Zatem zapytam jeszcze co muszę zrobić by stanąć w szranki z obecna władzą w tej placówce.

To powinnam zrobić by móc stać się dyrektorem w placówce K

Sedno Sprawiedliwość
Tego nie robić Q mieczy
To zrobić 10 monet
wynik 7 kielichów Zawieszony Kochankowie

Sprawiedliwość to jest stanowisko - na nie Q mieczy nie ciąć nie palić mostów, sprytu użyć i się nie bać. 10 monet poza tym że karta brama to jeszcze powrót na łono rodziny.. tu zupełnie nie wiem co robić być mocna dobra serdeczna i trzymać się "kupy". Doszłam u siebie do końca awansować nie będę i chce mi się właśnie tę bramę przekroczyć - dojrzałam do nowych i większych obowiązków. Wyniku nie rozumiem, Podjąć decyzję zastanowić się wycofać i spojrzeć na plusy i minusy.. Zdaje sobie sprawy że dyrektorowanie to nie kierowniczenie - a ja na kierowniczym siedzę już 13 lat i mam pojęcie czym pachnie pójście w dyrektory. Mniej czasu, więcej obowiązków - ale i satysfakcja finansowa też. Mam czas by decyzje podjąć.. chciałabym i boje się?
Obserwuj wątek
    • nagietek123 Re: Zmiana pracy 23.07.14, 10:18
      No tak, w placówce B właściwie doszłaś już do ściany, żadne awanse Ci już nie grożą wink

Sprawiedliwość wydaje mi się dobrą kartą na awans - mądra, rozważna decyzja, dobre zarządzanie. Dobrze więc powinnaś zarządzić swoją karierą zawodową i podjąć wyzwanie.
      Myślę, że to nie stanie się ot tak "od ręki". Ponownie masz te Sprawiedliwość, a więc wszystko przygotuj jak należy, kieruj się rozumem, a będzie sprawiedliwie. Myślę, że będziesz miała wiele wątpliwości, bo tu zostawiłaś serce, ludzi, sympatie... Jednocześnie marzysz o nowym wyzwaniu, chcesz tego.
      Poznać może tamten zespół, jakoś ich do siebie przekonać, że jak w rodzinie będzie?
      Trochę się wszystko opóźni, ale warto.
    • inguszetia_2006 Re: Zmiana pracy 23.07.14, 10:21
      Witam
      A u was to jak z tymi awansami jest? Są jakieś konkursy, "konkursy"(wygrywa krewny i znajomy królika;-P), czy jak? Kto mianuje dyrektora placówki? Może trzeba zaprzyjaźnić się z burmistrzem, co?;-D Poza tym w jakie szranki z obecna dyrekcją chcesz stawać? Przecież tak się nie da. Musiałaby dyrekcja wykazać się niegospodarnością lub czymś w podobie, bo jak niby zwolnić taki etat? Nie klei mi się to. Musisz czekać na konkurs zapewne jakiś, tak?
      Pzdr.
      Ing
      • algaria Re: Zmiana pracy 23.07.14, 16:08
        W B właśnie jest ogłoszony konkurs, w K będzie za 3 lata...

Powiem tak nie wiem jak jest w B bo to inna gmina i nikogo tam nie znam, raz widziałam dotychczasową dyr, nie wiem czemu ogłosili ten konkurs oficjalny i czy on jest pro forma i wygrać może poprzednia dyr, czy chcą władze zmienić.

U nas w gminie w mojej placówce kandydatura mojej dyr została poddana pod głosowanie przez radę gminy, a że ona pracuje w naszej placówce już 25 lat a dyr jest już 10 to została dyr przez aklamacje na kolejne 5 lat

W placówce w K (też w mojej gminie) niby był oficjalny konkurs, ale wygrała osoba namaszczona przez poprzednią długoletnią dyr i... niestety ta osoba jakby to powiedzieć nie bardzo się sprawdza na stanowisku. Poprzednia dyr ta co ją namaściła wyrywa sobie włosy z głowy patrząc na dewastacje własnych osiągnięć. Kiedy był konkurs ja nie chciałam brać w nim udziału, bo od razu byłam skazana na porażkę, a jeśli bym wygrała to weź wejdź między kobry - dziękuję.
        Teraz natomiast wiem, że miałabym bym szanse i tak się zastanawiam czy startować za te 2-3 lata i czy mimo wszystko mogłabym ten stołek dostać, a nie obecna dyr.
        A może gdzieś szybciej bym awansowała?
    • jasmirah Re: Zmiana pracy 23.07.14, 11:09
      pozdrawiamsmile
      Sprawiedliwość oznacza awans, stanowisko na wysokim szczeblu. To także zasady fair play, więc żeby wygrać trzeba grać czysto. A gra jest warta świeczki. To także formalności, umowy itd. Więc trzeba zadbać o to, żeby nasze dokumenty były jak najlepiej przygotowane, a wszystko zapięte na ostatni guzik.
      Q Mieczy - czego masz unikać. Nie pokazać się jako osoba zadufana i wyniosła. Nie robić nic za czyimiś plecami - i uważać na palenie mostów.
      Powinnaś przekonać ich do siebie na podstawie swoich kompetencji zdobywanych przez lata, bogatym doświadczeniem, wiedzą - 10 Monet.
      I te ostatnie karty- 7 Kielichów, pokazuje, że marzymy o czymś, wyobrażamy sobie daną sytuację na tysiąc sposobów. Ale przez to idealizujemy prawdziwy obraz. Zawieszony mówi o tym, żeby się zatrzymać i spojrzeć na daną sprawę w innej perspektywy. Czy to jest rzeczywiście to, czego chcemy, co mi to da. Jakie są rzeczywiście moje pragnienia. Co mi to przyniesie. Zastanowić się jakie są nasze cele zanim staniemy na rozdrożu - Kochankowie. Decyzje pokazywane przez tą kartę zawsze nasz czegoś uczą. Zawsze prowadzą nasze życie na nową drogę, na nowy etap. Do tych decyzji trzeba dojrzeć i powinny one być kierowane przez nasze serce. Więc podążaj drogą, którą ci ono podpowiada. Może trzeba chwilowo poczekać, zanim się podejmie decyzję, bo sytuacja może być jeszcze niezbyt korzystna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka