Dodaj do ulubionych

Zagadka zakupowa- na zimowy rozruch

06.12.14, 12:18
Wczoraj byłam z córką na zakupach - co ona sobie kupiła (najważniejszego) i jak to się odbyło

Zapraszam do zabawy smile
Obserwuj wątek
    • freya_v Re: Zagadka zakupowa- na zimowy rozruch 06.12.14, 12:52
      z lenormand- dziecko
      tarot
      co kupiła- 2 monet
      jak to się odbyło- królowa monet
      myślę że kupiła jakąś zabawkę lub coś do zabawy i przy zakupie powiedziała że to dla jej dziecka;P
    • inguszetia_2006 Re: Zagadka zakupowa- na zimowy rozruch 06.12.14, 14:05
      Witam
      O! To ja też na szybko lenormandką się poratuję.
      To kupiła córka - Niedźwiedź
      Tak to się odbyło - Góra
      He, he... pierwsze skojarzenie - kupiła maskotkę, która trzeba było ściągnąć z wysokiej półki. Albo kupiła futro lub kurtę puchową;-P I zaciął się portal płatniczy, albo karta nie odpowiadała, albo trzeba było to na raty rozłożyć. Jakieś kłopoty były na pewno. Niedźwiedź to też sporty, odżywianie, diety etc. To może kupiła jakiś sprzęcior do ćwiczeń, który trudno było zapakować do samochodu? Albo jakieś ustrojstwo do gotowania, może na parze, że niby takie zdrowe? Eeeee... futro mi się najbardziej podoba;-D Trzymam kciuki za futro;-P
      O kurczę, a może zwierza kupiła? Takiego żywego zwierza? Szczura, myszkę, świnkę morską? To by były jaja! Niedźwiedź to niedźwiedź.
      Pzdr.
      Ing
      • algaria Re: Zagadka zakupowa- na zimowy rozruch 06.12.14, 15:11
        Kiedyś za pieniądze z komunii kupiła sobie żółwia i on jej zwiał... i od tamtej pory poza psami zwierzów żadnych w domu nie mabig_grin

Inga Twoje Lenormandy pokazały nieźle
        Freya twoje karty również (tarot) pasują zwłaszcza na to jak się to odbyło smile

Rozwiązanie dziś wieczorem smile
    • nagietek123 Re: Zagadka zakupowa- na zimowy rozruch 06.12.14, 15:08
      To kupiła córka Algarii - 6 denarów, Paź buław, Rycerz kielichów
      Tak się to odbyło - 7 mieczy, Umiarkowanie, 5 denarów
      No chyba nie uciekłyście ze sklepu bez zapłacenia? Myślę, że płaciłyście kartą, być może nie było środków na niej wink
      Tylko co co było? Coś co dziewczyna dawno sobie upatrzyła, coś ukochanego, prezent na Mikołaja? Coś związanego z ulubionym zajęciem, tylko już nie pamiętam co to było...
    • ag_at5 Re: Zagadka zakupowa- na zimowy rozruch 06.12.14, 17:10
      Obstawiam strój narciarski
    • sylwunka36 Re: Zagadka zakupowa- na zimowy rozruch 06.12.14, 20:59
      Witaj.Uwielbiam zagadki Wyciągnęłam Wisielca.Wedlug mnie córka kupiła coś na wyjazd wypoczynkowy,na narty.,w góry. Kupowala to w atmosferze niezdecydowania.Zawiesila się i dlugo nie mogla dokonac wyboru, ! Może wybierala pomiędzy czymś ładnym a praktycznym. Przychodza mi do glowy kask ochronny narciarski lub coś na nogi,czyli buty narciarskie.Pozdrawiam,Sylwia
    • sylwunka36 Re: Zagadka zakupowa- na zimowy rozruch 06.12.14, 21:11
      A i udanych Mikolajkow,Algario!
      • sylwunka36 Re: Zagadka zakupowa- na zimowy rozruch 06.12.14, 23:20
        Jeszcze odnośnie sytuacji,to coś było do góry nogami albo wisialo za wysoko i nie mogla dostać. Moze spadlo albo się zawiesilo?
        • algaria Re: Zagadka zakupowa- na zimowy rozruch 06.12.14, 23:38
          Młoda wyciągnęła mnie do 2 galerii po.. kurtkę
          A czemu dwóch - bo w 1 jak nie cena to rozmiar, jak nie rozmiar to kolor, jak nie kolor to faktura czy wzór, a jak nie to to fason - nic dobrać nie mogła i aż się poryczała ze złości że nie kupi .. Z racji tego że do pociągu musiałyśmy przejść prze drugą galerię to ja jeszcze ją namówiłam by zajrzała do butików które nie były w galerii nr 1.. i tak zrobiłyśmy.
          W jednym z nich była ostatnia sztuka w kolorze rozmiarze (180 cm S - ciężko dostać) no idealna na młoda i gruba jak chciała i dłuższa no miód malina cena przyzwoita, ale jak to ja. Już miałyśmy płacić jak się nie zapytam czy może coś obniżą, czy jakaś promocja na sztukę ostatnią - na co miła dziewczyna szeptem mówi, że jak polubimy ich stronę na portalu to mamy 40% zniżki na wszystko i na kurtkę też.. No to młoda za telefon i dalej lubić stronę - no kto by nie lubił w takim wypadku wink Zwłaszcza, że promocja tylko od wczoraj do jutra trwa I dzięki matki instynkcie wink i dociekaniu młoda w pierwotnej cenie kurtki kupiła sobie jeszcze spodnie i bluzkę.. Tak się z mamuśką robi zakupy wink ponad 3 godz mnie przepędziła po galeriach - nie lubię łazić po sklepach - nogi w .. mi wchodziły ale dzień matki z córką uważam za udany smile

P.s kurtka nie ma futerka mimo że obecnie jest strasznie modne - także bez niedźwiedzia wink

Odpowiedź - młoda kupiła kurtkę a okoliczność: z trudem, nie od razu, ale za to z dużym rabatem
          Wasze monety wskazywały na oszczędność, rabat zdobyty fuksem - i zgadłyście że chodziło o kurtkę
          Dziękuję za udział co chcecie w zamian?
          • inguszetia_2006 Re: Zagadka zakupowa- na zimowy rozruch 07.12.14, 11:13
            Witam
            Poproszę o kartę na ten tydzień. Lenormand. Oczywiście, zweryfikuję.
            Dzięki.
            Pzdr.
            Ing
            • algaria Ing 07.12.14, 15:30
              Dziecko - Tydzień pod znakiem dziecka, może Twoje dziecięcie da Ci czadu, zebrania, zakupy. Radość dziecięca, uśmiech - dla Ciebie. Możesz również zacząć coś nowego, ruszyć w nową drogę.. dodam że tydzień czeka Cię raczej przyjemny, niespokojny ale dobry
          • sylwunka36 Re: Zagadka zakupowa- na zimowy rozruch 08.12.14, 18:55
            Jesli można, to i ja poproszę, jaki bedzie grudzień ogólnie. ? Może Lenormandy, jeśli można. Pozdrawiam, Sylwia
            • algaria Sylwunka 08.12.14, 20:23
              Lenormandy nie są moją mocna strona bo dopiero się ich uczę ale skoro sobie Pani życzy

Ogólna energia miesiąca - ogród
              Najważniejsze wydarzenie - żmija
              to Ci się uda - książka

Miesiąc może opłynąć Ci pod znakiem spotkań ze znajomymi i rodziną (wiadomo idą Święta) i właśnie karta Ogrody mówi o samych Świętach - czyli miesiąc przyjemny zakręcony i bardzo dobry a wszystko związane właśnie z rodzinną uroczystością.

Uważaj na żmiję to kobieta podstępna, zdradliwa i niepewna. Żmija ostrzega byś działała sukcesywnie ale powoli to wszystko powinno Ci się udać - uważaj na pękające rury i przecieki

Książka to czas nauki i właśnie czytania - czas odpoczynku i relaksu - pewnie po tych wszystkich spotkaniach rodzinnych i przygotowaniach do Świat zalegniesz wreszcie na kanapie i poczytasz sobie w cichości i spokoju - i tego Ci życzę
              • sylwunka36 Re: Sylwunka 08.12.14, 20:33
                Bardzo dziękuję, Algario! Rzeczywiście uwielbiam czytać, a nadchodzacy czas ,to spotkania w wiekszym gronie,więc super, ! Ta żmija mnie niepokoi, ale może obędzie się bez wiekszych awarii. Również życzę pieknych Świąt w gronie Tych, których kochasz najbardziej, ! Pozdrawiam, Sylwia. PS Lenormandy przemawiają do Ciebie. Genialny wręcz opis sytuacji dotyczącej wyborów, ! Bylam w szoku,że karty aż z taką dokładnością potrafią ukazywać zdarzenia.
                • algaria Re: Sylwunka 08.12.14, 21:37
                  Ale nie zawsze są tak dokładne. W 80% karty dnia mi się nie sprawdzają, ale pocieszam się że karty dnia losowane Tarotem również mi się nie sprawdzały
                  • sylwunka36 Re: Sylwunka 08.12.14, 22:27
                    Ciekawe,od czego to zależy. ..Ja też uczę się, wyciągając kartę dnia. Robię sobie zapiski i też nie zawsze do końca moje spostrzeżenia są adekwatne do tego, co oznaczają karty.Pozdrawiam, Sylwia
              • sylwunka36 Re: Sylwunka 08.12.14, 20:39
                ,, Jak okiem sięgnąć, panuje tu chwila. Jedna z tych ziemskich chwil proszonych , żeby trwały. "W . Szymborska ,,Chwila "Samych takich właśnie magicznych chwil , nie tylko w ten nadchodzacy świąteczny czas, ale także na co dzień życzę. Sylwia
              • sylwunka36 Re: Sylwunka 02.01.15, 23:29
                Algario, przepowiednia się sprawdziła, ! Grudzień był czasem rodzinnym, obfitował wieloma spotkaniami towarzyskimi.Duzo czytałam i odpoczywalam po Świętach. Co do Zmiji, to przecielam paskudnie palec i krew tryskala,więc był wyciek.Rowniez wylala mi się woda z pralki. Maz czyscil filtr i był maly wyciek.Dziekuje i pozdrawiam, Sylwia
        • sylwunka36 Re: Zagadka zakupowa- na zimowy rozruch 07.12.14, 06:18
          Upss! A tu chodziło o gwaltowny spadek cen,ceny w dół, ! Ale i tak już robie postepy! Coś tam mi switalo,tylkojeszcze odczyt nie do konca ten. PPOZDRAWIAM, Sylwia
    • ag_at5 Re: Zagadka zakupowa- na zimowy rozruch 06.12.14, 23:52
      To ja poproszę, jeśli mój strój narciarski jest w miarę blisko puchowej kurtki tongue_out
      Przyszłam tutaj jako król kielichow. Zmieniam się, a raczej życie każe mi sie zmienić.
      W kogo się zmieni na nastepne lata krol kielichow?
      1 kartę poproszę.
      • leda-is-one Re: Zagadka zakupowa- na zimowy rozruch 07.12.14, 06:08
        Ja się tak nie bawię!Więcej czasu na zagadki trzeba. dawać,zwłaszcza na weekendzie :-[
        Ja do kart a zagadka rozwiązana tongue_out
        • nagietek123 Re: Zagadka zakupowa- na zimowy rozruch 07.12.14, 16:10
          To ja też poproszę za udział i za karty, które były całkiem, całkiem jak na okoliczności, tylko moja interpretacja jakoś w innym kierunku poszła wink

Pytanie: dojdzie wycieczka do Berlina do skutku i jakie będzie moje zadowolenie po niej?
      • algaria agat 07.12.14, 15:37
        Może kurtka nie puchowa ale gruba i ciepła- na narty się nie nadaje bo to bardziej "parka" jak sportowa ale masz ode mnie za udział
        W co się zmieni król kielichów? 4 mieczy 8 kielichów.. Najpierw wyciągnęłam 4 mieczy ale mówię nieee to nie możliwe może za mało się skupiłam ale zobacz karty mądre 8 kielichów wyszło.. Twój król się odsunie wyciszy pójdzie swoją drogą.. 4 mieczy mówi o pewnym zastoju dopełnieniu które król osiągnie - król też jest dopełnieniem swojego koloru - król zatem dopełni się tylko z miękkiego i czułego (a może pijącego) ochłodzi swoje uczucia przerzuci miłość na rozum - może zacznie się leczyć z Cibie, wódki i poczucia klęski...8 kielichów jakby to potwierdza tylko po dopełnieniu w 4 mieczy król wyruszy w drogę szukać swojego nowego miejsca na ziemi ale nieee on nie da o sobie zapomnieć, on będzie wracał ale tylko wtedy kiedy sam będzie tego chciał...
        Zatem Drogi Agacie - trzymaj swojego króla i delektuj się nim póki królem jest, po później może i on królem będzie ale niekoniecznie dla Ciebie.
        • ag_at5 Re: agat 07.12.14, 15:52
          Miałam napisać kurtkę i spodnie ale napisalam co napisałam tongue_out
          Dzięki Algario, moje ciepło w stosunku do bliskich rzeczywiście zostało chyba zdeptane. Jest już nikomu niepotrzebne. Muszę się jeszcze wczytac ze zrozumieniem w to co napisalas.
          Dziękuję.
          • ag_at5 Re: agat 07.12.14, 16:27
            Poczytalam sobie, no fatalne karty. Może dlatego, ze saturn deptal mój ascendent.
            Pokazały dokładnie to co czuję od jakiegoś czasu.
            Bleeee, bez nadziei tongue_out
    • algaria nagietek 07.12.14, 20:23
      Nie wiem kiedy miałaby być ta wycieczka do Berlina ale zapytam o 2015 rok

Sedno 3 mieczy
      Nie 2 buław
      tak 2 kielichów Rydwan
      wynik Kapłanka 10 monet as kielichów
      zadowolenie 7 mieczy

Długo się będziesz zastanawiać czy jechał czy nie - takie rozterki serca Jeśli pojedziesz a pojedziesz to nie sama i wszytko będziesz miała dogadane i dopracowane - martwiąc się o rodzinę miło spędzisz czas a zadowolenie? trochę rozczarowanie, coś pójdzie nie tak, ale prędzej w domu jak na wycieczce.

Także w 2015 roku pojedziesz na wycieczkę
      • nagietek123 Re: nagietek 07.12.14, 21:29
        Bardzo dziękuję, kochana jesteś smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka