Dodaj do ulubionych

Wiosna, ach to ty...

21.03.15, 08:18
Chodzi mi po głowie piosenka Grechutysmile
Z okazji pierwszego dnia wiosny, jak chcecie wiedzieć, jaką energie Wam przyniesie wiosna, piszcie. Wyciagam z lenormandów, ale moja propozycja jest krótka, tylko na dziś, wieczorem zamykam wątek smile
Obserwuj wątek
    • sylwunka36 Re: Wiosna, ach to ty... 21.03.15, 08:32
      Ja chcę, ja chcę! Czuję przypływ pozytywnej wiosennej energii! Pozdrawiam wiosennie,Sylwia
      • rozmaryn_1 sylwunka 21.03.15, 08:53
        Drzewo. Przyjdzie Ci się cieszyć wiosną tam, gdzie jesteś, bo to karta zakorzenienia, rodziny, zacieśnionych juz więzów. Przywitaj wiosnę nową dietą- więcej swieżej zieleniny, sałaty, rzodkiewki, potraktuj swoje ciało jak świątynię dla ducha, połacz się z jakimś duchem drzewa (ale nie kazde drzewo emanuje korzystną dla człowieka energią, wybierz może brzozę bo doda Ci pozytywnej optymistycznej energii, może być też dąb, kasztanowiec).
        • sylwunka36 Re: sylwunka 21.03.15, 09:24
          Wielkie dzięki, Rozmarynku! Wiesz, nawet myślałam o zdrowszym stylu życia na wiosnę! Co do więzi, to jestem bardzo rodzinna, no i Święta tuż, tuż. ..Już się cieszę! Wiosennej radości życia i świeżego powiewu wszystkim życzę, Sylwia
    • nagietek123 Re: Wiosna, ach to ty... 21.03.15, 08:41
      Na moje zdrowie, cierpliwość i inne potrzebne walory poproszę dobre energię.
      • rozmaryn_1 nagietek 21.03.15, 09:01
        oj Nagietku, wyciagnęłam kobietę i górę, więc jakoś tak mi się zdaje, że stoją przeszkody na Twojej drodze, które nie pozwalaja Ci się w pełni cieszyć wiosną. Zadałam więc pytanie inaczej, z czego nagietek może czerpać energię- serce i drogi. Dosłownie to bedą spacery, żeby pobudzić krążenie krwi, a bardziej duchowo to spróbować bardziej lubić siebie, wybaczyć, jak coś boli i poszukać może nowej pasji? Drogi to zawsze jakieś nowe możliwości smile
    • bronxi Re: Wiosna, ach to ty... 21.03.15, 08:56
      Ja też poproszę skoro jest okazjasmile
      Wiosenne pozdrowionkasmile
      • rozmaryn_1 bronxi 21.03.15, 09:06
        koniczyna, optymizm, radość, cieszenie się drobnostkami, fajne samopoczucie, świetna karta na wiosnę smile
        • bronxi Re: bronxi 23.03.15, 07:04
          Rozmarynku dziękuję za optymistyczną kartę na wiosnę, oby tak było smile
          Wiosna, wiosna dziś znowu piękny poranek, a u nas wczoraj prószył śnieżek..
      • nagietek123 Re: Wiosna, ach to ty... 21.03.15, 10:01
        Bardzo dziękuję, pasuje i ta góra, i te drogi do mojej obecnej sytuacji...
    • re.ne Re: Wiosna, ach to ty... 21.03.15, 08:58
      Jak można to ja poproszę tak ogólnie na wiosnę.
      • rozmaryn_1 rene 21.03.15, 09:07
        słońce, optymizm, szczęście i zadowolenie, każdy by chciał taką kartę na energię wiosenną smile
        • re.ne Re: rene 23.03.15, 08:07
          Dziękuję
          to wielkie szczęście dla mnie
    • caro-caro Re: Wiosna, ach to ty... 21.03.15, 09:11
      I ja też! smile
      Bardzo proszę big_grin
      Rozmarynko wyciągaj same dobre karty! Wszystkim z okazji wiosny tego życzę
      • rozmaryn_1 caro 21.03.15, 09:20
        Myslałam o tym , że powinnam parę kart z talii wyrzucic jak trumna, kosa, góra, myszy, krzyż ... tongue_out Ale co by to za wróżba była wink
        Dla Ciebie czułam, że muszę wyjąć 3 karty: kosa, góra i drogi.
        Złe dni mijają już caro, idą lepsze czasy, kosa skierowana ostrzem w stronę góry, czyli uda Ci się jakieś ograniczenia pokonać, odciąć się od starej, złej zimy i pójdziesz nową drogą, a przynajmniej pojawi się taka mozliwość smile Na końcu tej drogi świeci słońce dla ciebie smile
        • kashaa_35 Re: caro 21.03.15, 09:33
          Poprosze i ja na zycie rodzinne i prace.. Dziekuje..
          • rozmaryn_1 kasha 21.03.15, 10:14
            zycie rodzinne - kobieta i niedzwiedz
            widać bardzo despotyczna kobietę w rodzinie, może trochę przytlaczać, albo bardzo opiekuńczą, czasem aż przesadnie smile Może to ty nią jesteś i musisz sama ogarniać wszystko.
            praca- mężczyzna, księżyc, chmury
            Jakiś facet Cię dołuje albo przynosi zmarwienia w tym temacie? Jesli od niego coś zależy, to tak szybko nie wyjdziesz na prostą. Coś tu jest ukryte albo wisi w powietrzu niemiła atmosfera. Można się pocieszać, że po chmurach w kóncu przychodzi słońce. I po co tak pytałaś szczegółowo ? sad
            • kashaa_35 Re: kasha 21.03.15, 15:00
              No coz, zycie nie sklada sie z samych cudownych chwil, widocznie troche realizmu jest mi teraz bardzo potrzebne, no jest jeden facet z pracy... nie pozwala mi na spokojna prace... uparty jak osiol i nie przyjmuje zadnych argumentow... Ta kobieta, to moja mama... Pod wplywem jej decyzji i ja zmienilam swoja... bo nie mialam innego wyjscia, moze to i dobrze... ....Dzieki !!
        • caro-caro Re: caro 21.03.15, 09:43
          O rety! Ta kosa!!! Dziękuję Ci za trzy karty, bo przygnębiłaby mnie okropnie. Drogi zawsze dają możliwości. Może wreszcie ruszę się do przodu - byle we właściwym kierunku. Ale to już inna historia...
          Ściskam kiss
        • caro-caro Re: caro 22.03.15, 10:20
          Ale mam dziś poranek pełen przemyśleń i skojarzeń!
          Przypomniałaś mi Rozmarynko swoim snem mój. Pasuje tu jak ulał. Jakiś czas temu śnił mi się widoczny w przerwie lasu świetlany szczyt góry. Pięknie odbijało się zachodzące słońce w śniegu na szczycie. Ja byłam w wodzie. Uwaga! to był czyściutki rwący górski potok z otoczakami wśród świerkowego lasu, a dokładnie niezwykle rzadko spotykane skrzyżowanie strumieni. Właśnie z centrum tego skrzyżowania było widać tę górę. Ech wspaniałe uczucie i widok.
          Dlatego, choć może niesłusznie, nie boję się tych kart. Ufam, że kiepski czas odchodzi i obiorę właściwy kierunek smile
          • rozmaryn_1 Re: caro 22.03.15, 21:42
            Caro, całkiem szczerze- tez miałam jakies takie miłe odczucie, mimo ze karty zle się zaczęły, ale miałam uczucie, że mówią o punkcie zwrotnym. Sen cudny smile
    • pinia1214 Re: Wiosna, ach to ty... 21.03.15, 10:16
      To ja tez poproszę, zwłaszcza ze Twoje wrózby mi sie sprawdzają.smile)
      • gosia44114 Re: Wiosna, ach to ty... 21.03.15, 10:34
        poproszę smile
        • rozmaryn_1 gosia 21.03.15, 10:41
          kosa i koniczyna
          Trzeba bedzie się z kimś lub czymś rozstać, możliwe że tylko na chwilę, bo zaraz potem jest koniczyna czyli radość, optymizm i sprzyjający obrót zdarzeń smile
          • gosia44114 Re: gosia 21.03.15, 10:45
            hmm...no to mam zagwozdkę teraz , trudno wyczuc o co może chodzić.
            • rozmaryn_1 Re: gosia 21.03.15, 12:23
              Ktoś lub coś psuje Ci nastrój, może rani Twoje uczucia, uderza w Twój optymizm i odczuwanie radości. Trzeba z czymś zerwać, pożegnać się. A może z kimś.
      • rozmaryn_1 pinia 21.03.15, 10:38
        Pinia, ty to wiesz, jak sprawić, żeby mi się same dobre karty wyciągnęły wink
        klucz i bocian- zmiany idą i to na lepsze, nowe mozliwości rozwoju, awansu lub coś w uczuciach. Spytałam, czego dotyczą zmiany- słońce i kwiaty, no na pewno idą w kierunku uszczęśliwienia Ciebie, więc szykuj się na coś bardzo miłego...
        • pinia1214 Re: pinia 21.03.15, 17:35
          niech dobre się spełni, o czym na pewno pośpiesze powiadomićwink) Masz dobrą rekę.smile)
          Pozdrawiam

• leda-is-one Re: Wiosna, ach to ty... 21.03.15, 11:27
      Ja dyzunie proszęsmile ciężkawo mi jakoś ostatnio.
      • rozmaryn_1 leda 21.03.15, 12:20
        żmija, spytałam czego dotyczy- lilie i dziecko
        Może chodzić o kobietę, którą reprezentuje ta karta, może jakiś nowy początek starej znajomości, która w przeszłości rozwijała się z komplikacjami, a teraz ma szansę na szczęsliwe zakończenie, a właściwie zaczęcie od nowa. Z drugiej strony może to być ostrzeżenie dla Ciebie, że Ty taka niewinna i szlachetna, a masz kogoś, kto za plecami Ci chce zaszkodzić. Na wszelki wypadek się rozejrzyj.
        • leda-is-one Re: leda 22.03.15, 05:59
          Wiosno,wiosno ty okrutnico...strasznie nie lubię zaplecznych działań a tu kaskada bo i u Algarii tez nieciekawie..
          Dziękuję Rozmarynie,chciałam to mam,ale przynajmniej wiem czego się spodziewać.
          Wszystkim z dobrymi wróżbami życzę spełnienia, a z tymi mniej dobrymi..cóż...wiedza jest,wiec się bronimy i unieszkodliwiamy przeciwnika..
          • rozmaryn_1 Re: leda 22.03.15, 21:46
            Raz na fali raz pod... minie szybciej niż się zdaje. U Algarii na przykład (algario, nie masz mi za złe, że cie za przykład biorę?) w marcu choroby, a w kwietniu już chłopy jakieś zaczną się kręcić przy niej... wink Sama widzisz, zła passa nie trwa długo big_grin Moje wróżby zwykle szybko się sprawdzają i przychodzi nowa energia smile
            • leda-is-one Re: leda 23.03.15, 06:34
              Dzieki Rozmarynie za pociechę,już mi lżej i patrze końca. tej passysmile
              Algaria w chorobach zaprawiona,a tymi chłopami by się mogła podzielić...dam jej całkiem ładne pończochy za to..rozmiar uniwersalny,,podwiązki bajeczne..
    • algaria algaria 21.03.15, 11:33
      To i ja poproszę smile
      • rozmaryn_1 Re: algaria 21.03.15, 12:24
        mężczyzna i wieża
        Jakiś mężczyzna zjawi się wraz z tą wiosną, możliwe że w pracy, ale może chodzi o to, że bedzie bardzo pewny siebiesmile Może trochę zamkniety w sobie. Dopytałam, czy dobrze będzie czy zle, jak to rozumieć- kwiaty i ... drugi mężczyzna! Mam talie pogańskich lenormandów, a tam karty kobiety i mężczyzny są podwójne. Na pewno czekają Cie miłe chwile dzięki mężczyznie, a może się ich kręcic dwóch koło Ciebie smile Może tak byc, że z jednym ochłodzenie, a z drugim ocieplenie kontaktów. A może nagrody w pracy?
        • algaria Re: algaria 21.03.15, 16:35
          Ty już mi tych chłopów nie wróż Dro9ga Roz - bo Twoje wróżby się tfu spełniają.
          Właśnie borsuk zaniemógł grypowo, a młody ma anginę (właśnie wróciłam z pomocy lekarskiej) - także cała nasza rodzina w marcu pod wezwaniem Archanioła Rafaela wink

Byłabym świnia gdybym jednak za wróżby wszelakie serdecznie Ci nie podziękowała - na wiosnę ja dla Ciebie wyciągnęłam w zamian przesłanie Archanielskie

Archanioł Raziel - Odzyskaj Swoją Moc! - Użyj swojej danej od Boga mocy i intencji, by zamanifestować błogosławieństwa w swoim życiu. - czyli lekarzu lecz się sam - zdrowy egoizm dla Ciebie na wiosnę. Dajesz dużo z siebie - innym - czas byś zadbała o siebie.

Z lenormandów - serce i ogród - czyżby miłość w cieniu drzew spotkana i odnaleziona gdzieś w tłumie? smile Tego Ci życzę z całego serca.
          • rozmaryn_1 Re: algaria 21.03.15, 17:00
            Algario, kochana jesteś, i Ty mi wyciagnęłaś coś na wiosnę, dziękuję smile Już mi to Anioły bez przerwy powtarzają, żebym sobie przerwe zrobiła i coś sobie uprzyjemniła życie, ale nie mogę się powstrzymac czasami, bo mi to właśnie przyjemność sprawia smile Przestałam więc ich pytać o zdanie, ale jak już Ty mi to samo mówisz, to chyba jednak musze sobie zrobić jakieś spa czy coś... medytacja jakas by się przydała, coś tak mnie nosi w środku, więc robię kilka rzeczy równocześnie, żeby to zagłuszyć. Dzieki raz jeszcze smile
            P.S. A chłopy to nie choroba, wróżba może okazac się przyjemniejsza niż ostatnim razem wink
            • algaria Re: algaria 21.03.15, 17:50
              Mówisz że chłop to nie choroba i że to przyjemniejsze?

Pewnie tak, ale teraz to mam prawdziwe "Combo" czyli kumulację - chorego chłopa, a nawet dwóch, choć młodszy mało się pieści ze sobą, odwrotnie niż ten starszy - borsuk jest jak 3 dziecko normalnie. To dopiero prawdziwa przyjemność z chłopem, a nawet dwoma wink big_grin
    • iza_p79 Re: Wiosna, ach to ty... 21.03.15, 12:00
      Jeśli można, to poproszę wink
      Pozdrawiam
      • rozmaryn_1 iza 21.03.15, 12:25
        rózgi i pierścionek
        Sprzeczki mozliwe w związkach i wszelkich relacjach z ludzmi, ale też w partnerstwie mozliwe godzenie się w łóżku wink Rózgi sprzyjaja namietności, jak zazdrość nie przekroczy swojej miary.
        • iza_p79 Re: iza 22.03.15, 16:29
          Dziękuję, dość burzliwie się zapowiada wink
          • rozmaryn_1 Re: iza 22.03.15, 21:48
            oby te burze z iskrami namietności raczej były smile
            • iza_p79 Re: iza 23.03.15, 20:29
              Taką mam nadzieję wink
    • nikix Re: Wiosna, ach to ty... 21.03.15, 16:35
      To ja poproszę smile
      • rozmaryn_1 nikix 21.03.15, 16:54
        słońce i kobieta smile
        Wspaniała przyjaciółka, która nieba by Ci przychyliła i ogólnie bardzo optymistycznie i radośnie smile
        • nikix Re: nikix 22.03.15, 14:52
          Dziękuje smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka