Dodaj do ulubionych

Świąt nie będzie

03.04.15, 15:45
Jeszcze się nie zaczęły, a już ma ich po kokardę, a wszystko za sprawą swoich domowników... Ja kurcze od 2 tyg nic innego nie robię - tylko robię to samo w kółko tzn sprzątam to samo i w tych samych miejscach.. Nie wiem czy brak szacunku dla cudzej pracy bierze się im z głupoty, niedorozwoju umysłowego, czy perfidnego znęcania się nade mną.
Wiem, wiem.. mam to co sobie wychowałam i wyhodowałam.. Przykład z dziś? Od rana znów łazienkę sprzątałam, bo nabrudzone, już miałam się wziąć za mycie podłóg ( i dobrze że nie zrobiłam tego wcześniej), patrzę a tu borsuk z dworu w tych samych mokrych butach z błotem pomyka.. do salonu, kuchni i łazienki - wszędzie zostawił ścieżkę brudnych śladów myślałam że zemdleję.. i tak jest od 2 tyg. Ja coś sobie wyczyszczę, jeszcze dobrze nie obeschnie a już nawalone. A jak odpuszczę to potem nie dam rady na raz wszystkiego.. Wychodzi na to że jestem matka (żona) Polka męczennica i cierpiętnica, ale już ma dość - dziś mam ochotę wziąć torebkę pod pachę i uciec i zaszyć się gdzieś w dziczy i głuszy. Najgorsze jest to, że wiem iż zaraz po świętach znów będę sprzątać - bo to pies i borsuk piachu naniosą, sierścia zgubią, z kominka się nasypie, okruchów z żarcia na podłogę naleci, zaleją się szafki w kuchni i .. serio mam dziś doła Niech mnie ktoś przytuli !!
Jutro do 14 pełnia księżyca i jego zaćmienie w Wadze - i ponoć ten aspekt wznieca kłótnie, pomyłki, irytacje- może wpadnę w szał i zamkną mnie w Tworkach na oddziale bez widzeń <rozmarzyła się>

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQW4nnPHtMbccDTNjqW4uFV6PDiDNGTxGRhZff9C8VsPUkBETFM

Ale tym co ochoczo i wesoło Święta spędzą: życzę spokoju, miłości i radości, pieniędzy i żeby w te dwa dni niczego robić nie musieli i spędzili Święta pod palmami:

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQWiD7n1Qrl5VXUppsxkhduM9Ai18SM06uR0FRC9yQLz0rJvb4U
Obserwuj wątek
    • nagietek123 Re: Świąt nie będzie 03.04.15, 17:02
      A moje działania skupiają się na tym żeby mama chciała oglądać tv i nie domagać się ode mnie zajęcia wink, bo zajęcie dla niej to od razu zajęcie dla mnie i absorbowanie mnie w 100%.
      • leda-is-one Jak to świat nie będzie???!!!!!!!! 03.04.15, 17:44
        UFO porwało święta! cudnie,nie będę z tęsknoty usychać za rodziną..za Wami..za tradycją..

ale na wszelki wypadek..

https://zalacznik.wp.pl/d612/image002.jpg?p=2&t=IMAGE&st=JPEG&ct=QkFTRTY0&wid=48384&POD=1&type=&zalf=Nowe&tsn=142807536563790214&sid=26cc78cc7fcfc7685315395c0d65393d

życzę, by chwile spędzone w gronie najbliższych
        napełniły Was pokojem i radością. Leda
        smile
      • leda-is-one Re: Świąt nie będzie 03.04.15, 17:48
        I dziękuję pięknie za życzenia, takie w sam raz dla mnie ,niech się spełniają,tyle maja do roboty.
        /nawet pod palmami już spędzam emeryturę.haha/
        /
    • caro-caro Re: Świąt nie będzie 03.04.15, 17:58
      Do niespędzania świąt chętnie się przyłączę tym bardziej, że większość rodziny w rozjazdach.
      Oczywiście wszystkim Wam życzę wesołych jajek i odlotowego śmigusa dyngusa big_grin
      A do tego tak sobie dziś rano pomyślałam patrząc za okno, że przecież wszyscy zawsze marzą o śniegu na święta - marzenia się spełniają...
      • algaria Re: Świąt nie będzie 03.04.15, 19:05
        Patrząc na pogodę to sobie mówię tak : Bardzo dziwne z nas dziewczęta pomyliły nam się Święta. I jaja na choince wieszam.. w ciągu 20 min była burza, grad, śnieg, słońce, deszcz - w tej kolejności.

P.S Ciekawe czy matula przez 48 godzin swojego pobytu u mnie, będzie mnie zadręczać o firankę, której nie znalazłam - jeszcze tego mi do "szczęścia" brakuje. Chyba się upiję i będzie mi wszystko jedno wink Na wszelki wypadek zaopatrzyłam się w sok ananasowy i jakieś pseudo malibu, mam jeszcze rum i jakąś podróbę amaretto, ale nie lubię jak mi się migdałem czka wink

• rozmaryn_1 Re: Świąt nie będzie 03.04.15, 19:19
          Algario, jak ja dobrze wiem, o czym piszesz wink
          Dawaj do mnie swojego borsuka, to już ja mu przetrzepię tą sierść big_grin Podszkolę go tak że z łkaniem wróci do Ciebie smile Powie- "żono... zlituj się...".
          Ty mu na to: " nie wychodziłam za ciebie z litości, tylko z miłości..."
          Borsuk wtedy " to zmiłuj się..."
          Wszystkim Wam pogodnych, zdrowych i spokojnych swiąt życzę smile
          • nikix4 Re: Świąt nie będzie 03.04.15, 19:47
            Ja też bojkotuję.
            Po ostatnich dwóch dniach czuję się jak te dwa zające:
            https://zdjecia.nurka.pl/images/nadjakseruje.blox.pl-resource-wielkanoc.jpg
    • nikix4 Re: Ale dla Was wszystkich ... 03.04.15, 19:50
      Wseołych Świąt

https://zpzyrakow.edupage.org/files/Jagielski_Dance_Project_-_zyczymy_Wesolych_Swiat_i_mokrego_Dyngusa_.gif
    • inguszetia_2006 Re: Świąt nie będzie 03.04.15, 22:27
      algaria napisała: Wiem, wiem.. mam to co sobie wychowałam i wyhodowałam..
      Witam
      No co ty? Mamy potwierdzić? Że niby kopać leżącego?;-P Nie, nie, nie... Nie masz sobie nic do zarzucenia zresztą. Mieć dobre serce i być sumiennym, lubić porządek to żaden wstyd. Tylko dupę trzeba mieć twardąwink A może jakaś sprzątaczka byłaby rozwiązaniem, co? Choć raz na miesiąc? Ja płacę 120 złotych za dzieło, przychodzi sobie taka pani i mam trochę z głowy. Polecam, bo jakoś tak inaczej dba się o to, za co się zapłaciło. Aha, nie mam porządku, który by cię zadowolił, bo nie mam czasu go utrzymać i nie ma po co w sumie. W domu mam dwa prosiaki;-D Prosiak nr 1 - córka jutro bierze odkurzacz i sprząta jedno piętro. Krzywi się, a co myślisz...? Ale nie ma zmiłuj. Prosiak nr 2 - robi żurek, jajka faszerowane i coś tam jeszcze. Potem pani domu czyli ja, gwiazda zaranna(he, he...) sprząta w kuchni;-P A potem święconka, oczywiście, żeby tradycji stało się zadość.
      A co sprzątania tak w ogóle, to ci, co bałaganią mają lepsze życie, mniej spiny, większy luz etc. Trzeba brać z nich przykład i odpoczywać za życia.
      Aha, dziewczyny wszystkiego dobrego, oczywiście. Ja to sobie zrobiłam post taki przez tydzień, żeby w święta się najeść za dziesięciu chłopa;-D Uwielbiam te jaja, żurki, sałatki, kaczki etc. Będę pożerać!
      Pzdr.
      Ing
    • inguszetia_2006 A to apropos jedzenia świątecznego;-) 03.04.15, 22:35
      https://vimed.pl/wp-content/themes/str-5.2.1/includes/timthumb.php?src=/wp-content/uploads/2010/12/67.jpg&h=298&w=628&zc=1
      • algaria Re: A to apropos jedzenia świątecznego;-) 03.04.15, 23:38
        Żreć - kurde - chciałby dusza do raju ale grzechy nie dają.. niestety muszę uważać i jaja precz, groszki, majonezy w bardzo ograniczonych ilościach, żury srury - nie lubię, biała kiełbasę w piwie też nie spróbuje bo z cebulą, no może galarety (schab i kurczak) jednym ostatnim zębem nadgryzę - ostanie mi się jeno.. ciasto wink i polędwiczki w sosie węgierskim - oczywiście w umiarkowanych ilościach.. W Boże Narodzenie schudłam big_grin
        A matka tyle żarcia naszykowała idzie mi się zastrzelić ( 3 sałatki, faszerowane, galarety, pieczyste - no rota wojska przez tydzień by się najadła - nieumiarkowanie w jedzeniu - normalnie grzech, piekło i szczypało wink )
        Jarzynowej sobie nie odmówię (uwielbiam!!) choć ze łzami w oczach jedna łyżkę - dosłownie

I dziwicie mi się że Świat nie będzie? Na mopach i szczotkach jadę i nawet nie pojem sobie jak należy.
        • rozmaryn_1 Re: A to apropos jedzenia świątecznego;-) 04.04.15, 11:54
          Ale u Ciebie tradycyjnie... z jednej strony to fajnie tak, jak stół obłozony smakowitościami, ale cierpienie dla odchudzających się wink Kiedyś sie bardziej narabiałam przy świętach, bardziej się prrzejmowałam, oczywiście jedzenia było więcej niż trzeba, ale potem zaczęłam z roku na rok coraz bardziej się wyluzowywać. Jutro jadę do rodziców, więc obiad mam z głowy. Jestem wegeterianką, więc mama postanowiła specjalnie dla mnie zrobić specjał bezmięsny smile Zaraz skończę sprzątać i zajmę się sobą- ryty, joga, kąpiel w soli, regeneracja dla dłoni... ooo, takie fajne rzeczy będe robić smile
          • algaria Roz 04.04.15, 13:40
            Przypomniałaś mi o dłoniach wink
            • leda-is-one Re: Roz 04.04.15, 17:03
              Moich dłoni nie odrestauruje szybko,bo się pogniewałam na rękawiczki,ale za to wymoczyłam się w soli i naoliwiłam kokosem calusieńka.Rano się kręciłam w tańcu derwisza i pokłoniłam słońcu..na full za ryty się biorę po świętach..niby świat nie ma..ale ja już mam wolne jak na święta,aż do wtorku..trzymajcie się, za jaja...i za co tam chcecie,,coby się nie przeżreć..się trzymajcie.buziaki
              • rozmaryn_1 Re: Roz 04.04.15, 19:07
                Nie sprzątam bez rękawiczek, ale i tak jakimś cudem podrażnię i wysusze dłonie i potrzebują odnowy tongue_out
    • bronxi Re: Świąt nie będzie 04.04.15, 13:49
      A ja Wam chciałam życzyć zdrowych, pogodnych świąt, smacznego jajkasmile
    • sylwunka36 Re: Świąt nie będzie 04.04.15, 16:45
      Świąt pachnących wielkanocna baba, okraszonych pisankami ,w wiosennym klimacie, radości i pogody ducha!Dużo leniuchowania i nicnierobienia !Zadowolenia z przebywania z bliskimi,celebrowania drobnych czynności! Radosnych Świat! Pozdrawiam wiosennie, Sylwia
    • ag_at5 Re: Świąt nie będzie 04.04.15, 20:59
      No to skoro nie będzie, to miłego obzarstwa ;p
      Jakoś ciężko te przygotowania mi szły.
      Zdrowych, mokrych, życzę Wszystkim.
      • babowa Re: Świąt nie będzie 05.04.15, 16:04

ja juz dawno sie wymiksowałam z tej przedswiatecznej spinki
        w piatek wrociłam z pracy, wydarłam morde na młodziez, ze syf i pojechałam z mezem do wawy
        wrociłam i chałupa ogarnieta
        mozna?
        mozna :d
        a ze bez odsuwania szaf, i potu po doopie sie lejacego?
        wczoraj wstałam rano i do 15 obskoczyłam całe menu
        maz zajał sie sałatka, koszykiem i baska u lekarza

polecam odpuszczenie, nawet nie czuje sie zmeczona
        mam chytry plan, by kolejne swieta pol na pol kulinarnie robily dzieciaki
        i tak zjemy:0
        nie ukrywam,ze jestem leniwa i wygodna
        i to mi sie oplaca big_grin

pani algario, wiecej wdoopiemania !!

no i spokojnych, leniwych wrecz swiat wszystkim abecadłowcom zycze smile
    • camaretto Re: Świąt nie będzie 05.04.15, 16:07
      smile Mam tak samo, od ponad tygodnia ulubiony pojazd to mop.
      Życzę wam mokrego wesołego Dyngusa i zachomikowanej ulubionej sałatki na najwyższym piętrze lodówki nie znalezionej przez buszującą rodzinkę.
    • baba_potwor Re: Świąt nie będzie 05.04.15, 17:10
      A ja leżę i leżę, i leżę... No, powiedzmy, siedzę. Na obiad barszcz i sałatka śledziowa, na deser kupny makowiec i mazurek. Cisza, spokój, żadnych zleceń. Wesołych wszystkim smile.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka