Dodaj do ulubionych

zagadka- czlowiek

27.09.15, 12:39
Rozkład na człowieka:
1. tak sie komunikuje
Jest człowiekiem, który zna masę ludzi, komunikacja jest żywa, aktywna, dużo spraw, ludzi naraz. Pewno komórkę ma stale przy sobie, bo bez przerwy ktoś dzwoni, sms-uje.

2.tak czuje
Sprawy uczuć raczej nie są najważniejsze, ważniejsze są fakty, racjonalne podejście, zdrowy rozsądek. Ale jest uczciwy w tych sprawach, prawy, szlachetny, odpowiedzialny.

3.tak funkcjonuje w społeczeństwie
Jest z pewnością typem lidera, można na nim polegać, ale tez trzeba się z nim liczyć, lubi przewodzić innym i świetnie się w tej roli znajduje, może być na kierowniczym stanowisku

4.tak działa, pracuje
Na pewno jest uparty i dąży konsekwentnie do celu. Potrafi sam jeden "uciągnąć" masę spraw, dąży do sukcesu i na pewno go osiąga. Praca jest bardzo ważna.

5.Tak realizuje marzenia
Konsekwentnie i uparcie, potrafi włożyć wiele pracy i wysiłku, żeby przekuć marzenie w rzeczywistość. Marzenie musi się zmaterializować, żeby miało to sens. Jest tu też cierpliwość i uczciwość czyli nie po trupach do celu, a raczej jak taki uparciuch- wypracuje sobie swój sukces pomalutku ale skutecznie.

6. To jest dla niego najważniejsze teraz
Pokonanie wszelkich przeszkód, odnalezienie w sobie siły, kontrola sytuacji, emocji.

7. Tam zmierza
I ta karta jest tu zaskakująca. Może zahamować na jakiś czas działania, bo są tu wspomnienia i oglądanie się na przeszłość. Ale też pragnienie, aby znaleźć lub zbudować taki swój azyl i dla swoich najbliższych, żeby poczuć się bezpiecznie, ciepło i aby nie brakło tu miłości.

Dla wszystkich uczestników zagadki typu- jaka karta- przesłanie anielskie smile
Obserwuj wątek
    • aprepope Re: zagadka- czlowiek 27.09.15, 12:57
      Rozkład na człowieka:
      1. tak sie komunikuje: 8 bulaw
      2.tak czuje: Krol mieczy
      3.tak funkcjonuje w społeczeństwie: Krol bulaw (choc mysle tez o Magu)
      4.tak działa, pracuje: 9 bulaw.
      5.Tak realizuje marzenia: 8 monet.
      6. To jest dla niego najważniejsze teraz: VIII. Moc
      7. Tam zmierza: 6 kielichow.
      Na koniec zabawy, jak poznamy Twoj punkt widzenia tych kart, to ja prosze o przeslanie anielskie na renowacje mieszkaniasmile
    • algaria Re: zagadka- czlowiek 27.09.15, 13:06
      1 8 buław
      2 król mieczy
      3 Cesarz
      4 10 buław
      5 8 monet
      6 Moc
      7 6 kielichów
      • leda-is-one Re: zagadka- czlowiek 29.09.15, 18:26
        1.Paz mieczy
        2. Król mieczy
        3.Cesarz
        4.10 buław
        5.8 monet
        6.Moc
        6 kielichów
    • rozmaryn_1 czekać jeszcze na kogoś? 29.09.15, 15:58

• czokotubka Re: zagadka- czlowiek 29.09.15, 16:55
      ja się dopiero uczę kart ale spróbuję:

Rozkład na człowieka:
      1. tak sie komunikuje - 8 buław

2.tak czuje- cesarz/ król monet

3.tak funkcjonuje w społeczeństwie -król monet

4.tak działa, pracuje - 4 monety

5.Tak realizuje marzenia - mag

6. To jest dla niego najważniejsze teraz - rydwan

7. Tam zmierza - 4 miecze
    • inguszetia_2006 Re: zagadka- czlowiek 29.09.15, 19:07
      Witam
      Jestem, jestem. Nie miałam głowy do zagadek zawierających się w tylu punktach;-D Ale już dziś mam. Wygląda podejrzanie łatwo, to też mnie zniechęca trochę.
      1. 8 buław
      2. Król mieczy
      3. Mag
      4. Król denarów
      5. Rycerz denarów
      6. 9 buław
      7. 6 kielichów
      Pzdr.
      Ing
    • rozmaryn_1 Aprepope 30.09.15, 12:19
      Azure: Twoje pragnienia spełnią się w najbliższej przyszłości. Miej wiarę i bądź cierpliwa. Nie próbuj wymuszać ich urzeczywistnienia.
      Czyli pomysł dobry, ale może moment nienajlepszy smile
      • aprepope Re: Aprepope 30.09.15, 13:43
        Dziekuje Rozmarynie za zagadke i Przeslanie smile Wiara i cierpliwosc mi potrzebna, a szczegolnie ta cierpliwoscwink "Wymuszac", to bym sobie ewentualnie mogla, jakbym zamowila do tego ekipe, a jak to my z mezem "wlasnym sumptem", to i czas i cierpliwosc potrzebna...zaczynamy jutro i chcemy sie wyrobic w okolo dwa miesiace - najblizsza przyszlosc, to najblizsza przyszlosc..wiec do mnie Azure przemawia, ze ho hosmile Jak to sie mowi "tylko spokoj moze nas uratowac"wink A jak jeszcze w prognozie jest spelnienie pragnien na najblizsza przyszlosc, to czego chciec wiecejsmile
    • rozmaryn_1 rozwiązanie 30.09.15, 12:23
      1. 8 buław
      2. sprawiedliwość
      3. król buław
      4. rydwan
      5. rycerz denarów
      6. moc
      7. 6 puch.
      Niestety nikt nie odgadł wszystkich kart, ale dla wszystkich jest przesłanie anielskie, jak ktoś chce. Piszcie tylko czy ogólnie czy na jakąś dziedzinę.
      Dzięki za udział, pozdrawiam smile
      • caro-caro Re: rozwiązanie 30.09.15, 13:04
        sad no i nie zdążyłam sad
        Napiszę jak obstawiłam (oczywiście jeszcze przed rozwiązaniem)
        Następnym razem się załapię
        1. 8 buław
        2. Sprawiedliwość
        3. Król buław
        4. Rycerz monet
        5. 8 monet
        6. 7 buław
        7. 6 kielichów
        W sumie nie poszło mi zbyt dobrze
        • rozmaryn_1 caro 30.09.15, 13:19
          zdążyłaś, masz zaliczonesmile jako jedyna odgadłaś sprawiedliwość. Na co chcesz Anioła? smile
          • caro-caro Re: caro 30.09.15, 14:07
            Naprawdę nie liczyłam na nagrodę big_grin ale śmiejąc się teraz do Ciebie myślę, że Anioła chętnie wysłucham. Nie wiem na co. Ogólnie? co teraz ważne?
            Dziękuję Ci serdecznie
            • rozmaryn_1 Caro-caro 01.10.15, 10:57
              Przepraszam, że tak późno, ale nie miałam czasu wcześniej.
              Caro, oto dla Ciebie przesłanie, co jest teraz ważne:
              Teresa: Przerwa! Do tej pory byłaś bardzo zapracowana, spełniając potrzeby innych. Teraz nadszedł czas na odpoczynek i zajęcie się sobą. smile
              • caro-caro Re: Caro-caro 01.10.15, 13:58
                Dziękuję!
                Doskonale wiem, że czasu nam wszystkim brakuje. Wyciągnęłaś odpowiednią kartę. Odpoczynek - marzenie! Dziś już głowa mi pęka... zwalniam, bo eksploduje wink
      • algaria Algaria 30.09.15, 16:55
        Proszę na rocznice ślubu smile Ciekawe co anioły mi "szykują"
        • rozmaryn_1 Re: Algaria 01.10.15, 11:03
          Raye: Joga i ćwiczenia fizyczne są niezbędne dla Twojego dobrego samopoczucia, spokoju umysłowego i duchowego rozwoju
          Chodzi o to, żeby zapewnić sobie dawkę dobrej, wysokiej energii, wyciszyć myśli i być może uczucia niespokojne, dodać sobie witalności smile Odpowiedź więc w stylu bogiń smile
          • rozmaryn_1 Re: Algaria 01.10.15, 11:07
            Algario, dociągnęłam Ci kartę z innej talii i przekaz jest taki, żebyś bardziej zamanifestowała swoją wiarę w siebie i innych ludzi, abyś mniej kierowała się różnymi lękami, strachami, a zdecydowała się okazywać więcej miłości i odwagi. Tu również chodzi o wniesienie się na wyższy poziom energii, który poprowadzi Cię do szczęścia.
            • algaria Re: Algaria 01.10.15, 11:36
              Ależ to jest wspaniały przekaz... Boginie radziły bym sprecyzowała swoje marzenia i do nich dążyła. We wszystkich 3 przypadkach chodzi o to bym skupiła się wreszcie na sobie, na samorealizacji, na zdrowym egoizmie, na tym by poczuć się pewniej, bo małżeństwo to my a nie tylko on to po 1. Skupiając się na sobie, wyciszając i przestając się bać - zobaczę same dobre rzeczy smile
              Dziękuję Ci bardzo za aż 2 przesłania - mądre i akuratne dla mnie.
              • rozmaryn_1 Re: Algaria 01.10.15, 18:11
                Ciesze sie, że do Ciebie te przesłania dotarły smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka