Dodaj do ulubionych

zagadka nieco astrologiczna

17.12.15, 10:07
Niedawno - bo w październiku były kwadraty ciężkich planet, no i kwadratura Wenus, Slońca i Księżyca do innych planet i te de. Jako że wszyscy posługują się kartamy, a ,,horroskopamy'' różnie to zagadka rzecz jasna jest ,,karciana'' ale- jak to u mnie, i w stopce widoczne- fusami też wolno - to mam pytanie- zadanie na kreatywne myślenie. Kiedy Księżyc doszedł do kwadratury, około mianowicie 18.30 -odczułam wszechwładną pokusę żeby coś kupić-i wyszłam z domu. ,Jaki to był zakup, jakiej dotyczy sfery życia, i dlaczego podkreślam te kwadratury? Czyżby coś tu nie ,,grało''?
Powodzenia
Obserwuj wątek
    • inguszetia_2006 Re: zagadka nieco astrologiczna 17.12.15, 21:44
      Witam
      Paź mieczy. To jest trudna karta, bo i kwadratury są trudne. Mieczowi psucie mają w genach, bo gdzie intelekt tam intryga. Stawiałabym na coś metalowego, jakąś grę logiczną, lub coś do rozwijania potencjału intelektualnego. Natomiast tak po ludzku sobie myślę, że cię wyciągnęło z domu coś, co miało osłodzić życie. Jakaś czekoladka przed menstruacją, hm? Poza tym jak słyszę hasło - Księżyc to widzę podpaskiwink I proszki przeciwbólowe. Lub alkohol.
      Pzdr.
      Ing
    • nikix4 Re: zagadka nieco astrologiczna 17.12.15, 22:15
      Wyszła mi dwójka buław. A, że znam trochę astrologię i wiem co znaczy taka kwadratura, to z jednym przedmiotem mi się to skojarzyło o którym na forum pisać nie będę tongue_out
      Czyżbyś chciała kogoś czymś zastąpić ?
      • nikix4 Re: zagadka nieco astrologiczna 18.12.15, 23:18
        Zapytałam jeszcze raz. Znowu dwójka buław dołożyłam 8 kielichów.
        Jak nie TO. To mi się z wodą ognistą kojarzy tongue_out - czyli jakiś alkohol
        A, i jeszcze lody mi się skojarzyły.
    • camaretto Re: zagadka nieco astrologiczna 18.12.15, 05:24
      Prrrróby hihi fajne
      Nikix, to nie było TO , próbuj dalej- może karta opisuje cos smile a moze jest tam obrazek ?
    • nagietek123 Re: zagadka nieco astrologiczna 18.12.15, 23:02
      To był zakup, do którego skłonił Camaretto imperatyw wewnętrzny zwany kwadraturą Wenus i innych ciężkich planet: 3 kielichów, 2 mieczy, Rycerz kielichów
      Takie sfery życia dotyczył: 10 kielichów, 5 buław, Moc

Po wino poszła Camaretto lub inny alkohol. Co by mogło jeszcze dostarczyć mocy? Słodycze.
    • camaretto Re: zagadka nieco astrologiczna 20.12.15, 08:54
      Odpowiedzieć czy podpowiedzieć?
      1. To była naprawdę błaha rzecz... ale skąd kwadrat? I z czym w tym momencie"zaszalałam"?
      Zakup "planowałam", dłużej oglądałam... ale kupiłam w momencie kwadratury. No i ...
      2. Dlaczego wyszła nagietkowi Moc? Macie pomysł dlaczego nie potraktowałam tego "normalnie"?

Karty mówią o cierpliwości koniecznej do rozwiązania każdej zagadki - anielskiej czasami...
      • nikix4 Re: zagadka nieco astrologiczna 20.12.15, 14:35
        Ja spróbuję po raz ostatni smile Ale tylko dlatego, że używałam dzisiaj tarota świetlistej drogi.
        A tam na 2 buław jest łóżko. Czyli kupiłaś sobie łóżko albo materac albo coś innego do spania tongue_out
      • nagietek123 Re: zagadka nieco astrologiczna 20.12.15, 15:29
        Coś co dodaje mocy, może coś do treningu? A choćby i kijki do chodzenia.
    • camaretto Re: zagadka nieco astrologiczna 20.12.15, 15:50
      Oj,... nie. Ale mięciutkie jest - no i da się coś z tym łóżeczkiem zrobić.
      Dobra, powiem, cierpliwości brak.
      A jesteście bardzo dobre, zołzy!

Kupiłam - do babskiej domeny należącą rzecz , za horror cenę, nie mając pieniędzy na jedzenie, i pożyczając od kolegi. Od którego dostałam zresztą żarcie w postaci ciastek żony, b. smacznych.
      Czyli coś na pociechę było w tym samym miesiącu. Kasa się powoli uzupełnia, ja kumpla zepsułam dokumentnie tym sposobem bo babę i piekiełko w postaci kwadratur nietrudno skojarzyć, ale druty mam i włóczki- może jeszcze nie za wiele ale ze starej leżącej w końcu można coś porobić, np. kocyk albo kołderkę. Biorąc pod uwagę możliwości tego zestawu to można żyłki mieć ze dwa metry, np. na koc wełniany.
      Również Ingi wpisy są b. celne.
      Zwyciężczyniom oferuję własne usługi. Nagietek też może pytać - Moc symbolizuje również moc twórczą - tzw. crafting po angielsku.
      Zdecydowanie metalowe i podobne do igieł, dwie buławy jak dwa druty.
      Osładza życie.
      Oglądałam długo, myślałam że kiedyś kasa jakaś wpłynie dodatkowa, to kupię - ale było w dobrej cenie i tylko dwa ostatnie zestawy więc wybiegłam z domu- dokładnie kiedy Księżyc dochodził do koniunkcji a planetami w Wadze. Również kwadratura Saturna i Neptuna dominuje ostatnio, ale Księżyc "zagrał mi na nosie"
      smile
    • camaretto Re: zagadka nieco astrologiczna 20.12.15, 15:51
      Oj, zapomniałam obrazka!
      wloczkowo.pl/environment/cache/images/300_300_productGfx_0e9176b96e730d4a408d2ee56be86c2c.jpg
    • camaretto Re: zagadka nieco astrologiczna 20.12.15, 15:58
      https://wloczkowo.pl/environment/cache/images/300_300_productGfx_0e9176b96e730d4a408d2ee56be86c2c.jpg
      Cena ok. 230 zł.
      • aprepope Re: zagadka nieco astrologiczna 07.01.16, 12:40
        Masz racje - cena horror, jak za druta...smile
    • camaretto Re: zagadka nieco astrologiczna 20.12.15, 17:06
      A tą piosenkę lubię po prostu - działa u mnie na kwadraty Wenus i Księżyca
      • nikix4 Re: zagadka nieco astrologiczna 20.12.15, 17:38
        To teraz rozumiem tą 2 buław co mi wychodziła za każdym razem.
        Ale na druty to bym nie wpadła. Nie moja bajka.
        Kiedyś próbowałam się nauczyć robienia na drutach albo na szydełku ale mam dwie lewe ręce sad Podziwiam za to ludzi, którzy "tymi przyrządami" umieją się posługiwać. Moja koleżanka potrafi zrobić fantastyczne rzeczy. Kiedyś zrobiła na drutach suknie ślubną aż mi szczęka opadła z wrażenia smile
        Ty z pewnością też nie będziesz żałować zakupu bo umiesz go wykorzystać smile

A jeśli mogę poprosić o karty - to poproszę Cię żebyś rzuciła okiem na to co się u mnie wydarzy do końca stycznia. Może karty coś mi podpowiedzą.
    • nagietek123 Re: zagadka nieco astrologiczna 20.12.15, 17:13
      Czyli - jeśli dobrze zrozumiałam - kupiłaś druty i włoczki, np. na ciepły kocyk? Bo na zdjęciu jakby był zestaw książek albo filmów, albo albumy płytowe.
      Nie żałuj dziewczyno, pomysł o tym relaksie podczas dziergania, o inwencji twórczej, której niewątpliwie rozwiniesz i o efekcie końcowym: milutkim, przytulnym kocyku smile Będą większe niż w tym kończącym się roku? Jeśli by były takie same - tez bym b
      Jesli można to poproszę karty na moje finanse w 2016, czy by nie było źle.
      • camaretto Re: zagadka nieco astrologiczna 24.12.15, 10:12
        Nagietku, kiedy ci wróżyłam było ciągle coś nie tak. Chciałam normalny "zegarek " postawić na 12 miesięcy a wyszło coś innego, innym razem karty były źle pomieszane...
        To rzeczywiście druty i włóczki z tym, że ten zestaw można odkręcić i kombinować różne grubości drutów i długości żyłek. Całość ma chyba jeszcze wiele możliwości, w moim zestawie, który kupiłam u siebie w pasmanterii, taniej, po 217 zet - i dlatego pędziło mnie po pierwsze, dwa- myślałam że jest jeden. Sprzedawczyni mówiła coś o 280 zł. i bardzo niewyraźnie. Też bym kupiła. Tak że cała ta sprawa miała wybitnie cechy zaszaleństwa big_grin.
        Z twoimi finansami - oprócz tego że karty w objawieniu nr. 1 powiedziały że z miłości i związku pieniądze i wsparcie finansowe nie będzie płynęło tak samo jak ze znajomości i wyjazdu (3 Kiel/o, Rydwan/o, Kochankowie/o). Z gospodarności. Procentów jakichś. Rzeczy i spraw w których jesteś dobra, masz rutynę i doświadczenie. I dlatego rok jest pod dobrym wpływem, ale sprawy to różnie. Odejście starego początek nowego. Dużo jakichś kłopotów, uważaj na zdrowie i nie bierz zbyt dużo na siebie bo na drobne się rozmienisz smile
        Lenormandy: Dziewczynka -Chmury - Góry
        Taki układ zwiastuje trudności , uważać trzeba na wszelkiego rodzaju łajdactwa, oszustwa i próby wyłudzenia. Na prawników i urzędników.. Na ogólną kondycję zdrowotną. Na odpowiedzialne obchodzenie się z kasą.
        Nikix na razie bałam się powróżyć po tym wielkim NIE karcianym. Za chwilę dla niej też karty, Inga niech się zastanowi.
        Nie traktuj tego jako stricte końcowy wynik, ale tendencje w Tarocie i Lenormandach dziwnie się powielają, jakby chciały ciebie jakoś "ostrzec", przede wszystkim przed nadmiarem "laby". No i ta dekoncentracja taka moja.
        Masz własne karty , Nagietku , weź temat na "tapetę".
        Tutaj masz te same druty na amazonie, można je w okienku z bliska popodziwiać,
        www.amazon.co.uk/KnitPro-Symfonie-Interchangeable-Needle-Deluxe/dp/B0021WCY4U
        ja mam średni zestaw, ale jest i mniejszy i większy jak również są pojedyńczo , bo to druty kombinowane. Dlatego takie drogie, no i materiał z drewna bambusowego, które lubię.
        Może w tym miesiącu " świsnę" jeszcze z pasmanterii szydełka bambusowe za 37 zet włóczki i będzie choinkowy komplet? Bo rodzina to na mikołajki raczej mi nic nie przyśle dobrze jak długi spłaci które sami przez rozrzucenie mi chemikaliów po mieszkaniu narobili sad
        • nagietek123 Re: zagadka nieco astrologiczna 24.12.15, 21:36
          Dziękuję, a więc ani miłości, ani finansów... No, ale chociaż gospodarna jestem.
          Druty obejrzałam, toż to mercedes wśród drutów wink
          • camaretto Re: zagadka nieco astrologiczna 25.12.15, 17:47
            Nagietku, nie stawiałam na miłość tylko na pieniądze. Nie wiem ile będzie miał kasy facet za rogiem, ale w tym roku trudno będzie na takiego kasiastego liczyć "z góry". Na siebie za to zawsze liczyć możesz, bo widać że tak.
            A na końcu tej wróżby przyplątał się i Cysorz... co jak wiadomo miał klawe życie . Jako finał.
            A, i Kapłan. Niestety - czy na szczęście? Może umiar i wyższe wartości okażą się pozytywem że tak powiem - dominującym?
            Szczęścia na Nowy Rok ci życzę, Nagietku , i wesołego okresu Świątecznego.

************************Dla Nikix*****************************
            Nigdy tak nie było, żeby jakoś nie było. Ale czasami jest po obiedzie i podają tylko musztardę...Z takimi kartami wiele rzeczy się ułoży tylko później i niekoniecznie tak jak sobie wyobraziłaś tylko jak to w życiu - widać szarość dnia.
            Stąd, nikix masz zapewne świadomość tego co robisz, mimo że inni być może w to nie wierzą albo uważąją to za nielogiczne.
            Eremita i Świat choć odwrócony z marszu wita, reszta też wiele Wielkich Arkanów.
            Królowa Buław/o i Rydwan/o świadczą o tym, że zapewne nigdzie nie pojedziesz. W żadne delegacje, czy wojaże. Miałaś w przeszłości niedobre doświadczenia z tą ekipą, nie "czujesz" tego. Wybierzesz więc coś co kojarzy ci się z pieniądzem, najprawdopodobniej w wersji oszczędnościowej na zasadzie tego że albo wyjazdy kosztują i to nic pewnego albo że bliżej kasa pewniejsza i lepszy wróbelek w garści... nie wiem, As Monet tym rządzi , więc być może nie jest to taka sobie opcja. Prawnie jesteś w stosunku do otoczenia w porządku więc czujesz się "rozgrzeszona.". Jedyny kłopot w tym, że... jesli się czegoś nie robi to się człowiek czegoś nie uczy, ani nie ma z tym doświadczeń(Magik, czyli odwrócony Mag). Ale zaangażowanie przełożyłaś chyba na mężczyznę jakiegoś bo Król Buław niedaleko, razem z Cesarzową. I nieszczęśliwie coś wygląda Mieczy rycerz odwrócony, z tyłu. Twoje "normalne" zaangażowanie dla wojaży i spraw zawodowych "gdzieś prysło" , ale opowiesz się po stronie większej stabilizacji materialnej i mężczyzny być może - autorytatywnego, dominującego może trochę, ale mimo że może to wyglądać nielogicznie - opcji bardziej "pewnej". Karty radzą - zainwestuj gdzieś inteligentnie, żeby się zwróciło. Myślę, że i tak o tym myślisz, i pewno to zrobisz - 7 Denarów. Kłopot w końcowym Rycerzu Mieczy/o. Jak gdyby otoczenia powątpiewało w logiczność twoich decyzji, z Magiem to samo....Ale myślę że jeszcze to przemyślisz, z inwestycjami widoki są lepsze.
            Powiedz mi, czy trafiłam w coś w ogóle, bo można się kropnąć. Pocieszający ten Buław Król...Ja też 'scę'
            Życzę Wszystkiego Najlepszego w te Święta i w Nowy Rok
    • camaretto Re: zagadka nieco astrologiczna- dla nikix 27.12.15, 15:30

************************Dla Nikix*****************************
      Nigdy tak nie było, żeby jakoś nie było. Ale czasami jest po obiedzie i podają tylko musztardę...Z takimi kartami wiele rzeczy się ułoży tylko później i niekoniecznie tak jak sobie wyobraziłaś tylko jak to w życiu - widać szarość dnia.
      Stąd, nikix masz zapewne świadomość tego co robisz, mimo że inni być może w to nie wierzą albo uważąją to za nielogiczne.
      Eremita i Świat choć odwrócony z marszu wita, reszta też wiele Wielkich Arkanów.
      Królowa Buław/o i Rydwan/o świadczą o tym, że zapewne nigdzie nie pojedziesz. W żadne delegacje, czy wojaże. Miałaś w przeszłości niedobre doświadczenia z tą ekipą, nie "czujesz" tego. Wybierzesz więc coś co kojarzy ci się z pieniądzem, najprawdopodobniej w wersji oszczędnościowej na zasadzie tego że albo wyjazdy kosztują i to nic pewnego albo że bliżej kasa pewniejsza i lepszy wróbelek w garści... nie wiem, As Monet tym rządzi , więc być może nie jest to taka sobie opcja. Prawnie jesteś w stosunku do otoczenia w porządku więc czujesz się "rozgrzeszona.". Jedyny kłopot w tym, że... jesli się czegoś nie robi to się człowiek czegoś nie uczy, ani nie ma z tym doświadczeń(Magik, czyli odwrócony Mag). Ale zaangażowanie przełożyłaś chyba na mężczyznę jakiegoś bo Król Buław niedaleko, razem z Cesarzową. I nieszczęśliwie coś wygląda Mieczy rycerz odwrócony, z tyłu. Twoje "normalne" zaangażowanie dla wojaży i spraw zawodowych "gdzieś prysło" , ale opowiesz się po stronie większej stabilizacji materialnej i mężczyzny być może - autorytatywnego, dominującego może trochę, ale mimo że może to wyglądać nielogicznie - opcji bardziej "pewnej". Karty radzą - zainwestuj gdzieś inteligentnie, żeby się zwróciło. Myślę, że i tak o tym myślisz, i pewno to zrobisz - 7 Denarów. Kłopot w końcowym Rycerzu Mieczy/o. Jak gdyby otoczenia powątpiewało w logiczność twoich decyzji, z Magiem to samo....Ale myślę że jeszcze to przemyślisz, z inwestycjami widoki są lepsze.
      Powiedz mi, czy trafiłam w coś w ogóle, bo można się kropnąć. Pocieszający ten Buław Król...Ja też 'scę'
      Życzę Wszystkiego Najlepszego w te Święta i w Nowy Rok
      • nikix4 Re: zagadka nieco astrologiczna- dla nikix 27.12.15, 15:57
        Wiesz, właściwie, to trafiłaś ze wszystkim. Ta końcówka roku była na tyle "dziwna", że teraz czeka mnie rok decyzji. Mam szanse na stypendium zagraniczne w tej chwili już na 2 uczelniach. I bardzo chciałabym wyjechać bo to duża szansa i bardzo kusi ale rozchorowała się mama. Nie mogę jej w tej sytuacji zostawić. Muszę jej zorganizować jakąś opiekę i to na długo, co najmniej na 2 lata. Nie wiem czy mi się to uda.
        Facetów chciałam sobie odpuścić. Muszę się rozprawić z "demonami" które obudziła Inga. Tylko, że w tych sprawach to nigdy nic nie wiadomo. Kto, gdzie, kiedy, po co i dlaczego tongue_out

Cała reszta, to też o mnie smile Ja z reguły jestem " nielogiczna". Albo inaczej, nie umiem chodzić na skróty. I nigdy nie idę tam gdzie wszyscy idą. Zawsze chodzę swoimi drogami, i przeważnie na tym dobrze wychodzę. Czym wkurzam wszystkich "innych" , bo nigdy nie wiedzą co zrobię i nie można mnie "rozgryźć " tongue_out
        Ale taka już moja natura. Zodiakalny baran z ascendentem w byku wink
        • nikix4 Re: zagadka nieco astrologiczna- dla nikix 27.12.15, 15:58
          Bardzo Ci dziękuję za karty smile
      • nikix4 Re: Camaretto 28.12.15, 01:32
        Szukałam, szukałam i znalazłam.
        Najlepszy i najdroższy jaki jest tongue_out

https://magia-swiat.web21.pl/wp-content/uploads/2011/12/kMzU2MDg3ODksNzUyNTMzfszampan_3.gif

Oby ten Nowy Rok był dla nas najlepszy z tych co były do tej pory smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka