31.12.15, 06:04
W sobotę jest ważna uroczystość w mojej rodzinie.
Pytanie;
-jaka to uroczystość?
-kogo/ czego dotyczy?

Wiedzmy wiedzące już, też mogą ciągnąć karty, ważne jak one to pokażą smile
Zapraszam smile

Ps.Nie odzywałam się z racji natłoku zajęć i.. laptopa odpoczywającego w serwisie.
Jestem jeszcze kilka dni w domu w Polsce, strasznie zmęczona ale przeraźliwie szczęśliwa.
Złapałam na dodatek jakieś świństwo grypopodobne, ten mróz leczeniu też nie sprzyja, na leżenie nie mogę sobie pozwolić ale daje radę. Serdeczności wink
Obserwuj wątek
    • inguszetia_2006 Re: Zagadka 31.12.15, 11:19
      Witam
      Śmierć i Sąd Ostateczny. Ups! Na pogrzebie już byłaś ostatnio, to raczej nie to, mam nadzieję. Jakiś rytuał przejścia w Śmierci? Ktoś zostanie księdzem? Muzykiem, dyrygentem(trąby)? Magistrem, doktorem, profesorem? Coś się kończy i zaczyna, widać to po Śmierci i Sądzie. Klapka opadła i finito, stało się. To może być świętowanie jakiegoś ważnego sukcesu rodzinnego. W Sądzie to bym widziała też zaprzysiężenie jakiegoś mundurowego. Za mundurem panny sznurem;-D Ślub i chrzciny odrzucam, bo to zbyt oczywiste. Takie rzeczy można bez kart.
      Pzdr.
      Ing

• nagietek123 Re: Zagadka 31.12.15, 12:43
      Taka uroczystość odbędzie się w sobotę w rodzinie Ledy- Król mieczy, Paź denarów, Mag

Tego ona dotyczy- Kapłanka, Moc, 6 denarów

Wiem, ale nie powiem wink Karty wg mnie pokazały doskonale wszystko.
    • camaretto Re: Zagadka 01.01.16, 05:22
      Witam, pierwsza zagadka z moim udziałem u ciebie. Tym razem - odwrotnie niż Algaria, nie odwracam kart, na próbę.
      Bułąwy -Giermek Buław, Rycerz Buław,
      Jakaś parapetówa. Święto maturalne albo dojrzałości . W najgorszym wypadku. Jakiś student zdał egzaminy?I będzie się przeprowadzał czy wyjeżdżał?
      Najbardziej mi podchodzi ... świętowanie twojego wyjazdu a dotyczy ciebie.
      Swoją drogą... jesteś już bardzo zmęczona tymi imprezami. 10 Buł.

Tak, notabena, m. in. dzięki tobie i naszym "kłótniom" mój dyplom z bioterapii znów jest ww moim posiadaniu. Nie ma tego złego , co by na dobre nie wyszło. Pod warunkiem że się wyciągnie wnioski.
      Szczęśliwego Nowego Roku, no i ... miłych wojaży.

CamaR
    • kita32 Re: Zagadka 01.01.16, 10:21
      -jaka to uroczystość? - Rycerz Monet
      -kogo/ czego dotyczy? - Moc (-)

Dotyczy seniorki rodu - osoby (prawdopodobnie kobiety, ale niekoniecznie), która całą rodzinę "trzyma w garści", scala, jest ważna i obdarzona hartem ducha, ale już słabszej kondycji i już o trochę utraconej pozycji osoby najważniejszej.

Rycerz Monet - to może być jakaś okrągła rocznica. Może ktoś ukończył 100 lat lub obchodzi 50-io lecie ślubu? W każdym razie uroczystość jest solidnie przygotowana, dobrze zorganizowana, z dużym nakładem pracy i z istotnym, chociaż nie przesadnym, wydatkiem pieniędzy.
      • kita32 Re: Zagadka 01.01.16, 10:26
        P.S. Ledo, życzę zdrowia i naładowania się pozytywną energią i siłą - czemu zawsze sprzyja powrót w rodzinne strony.
        • leda-is-one Re: Zagadka 02.01.16, 05:46
          Kita dziękuje Ci serdecznie, zdrowa jestem już..no prawie zdrowa, energii naładowałam na zapas, rodzinności, miłości bliskich i ciepła domu który stworzyłam,, to mój kapitał który odkrywam przy każdej bytności. Zal wyjeżdżać, to już w poniedziałek.
          Bardzo Ci dziękuje i pozdrawiam serdeczniesmile
    • leda-is-one Rozwiązanie zagadki 02.01.16, 06:10
      Dzisiaj jest ślub mojego syna smile
      Z racji sytuacji nie mogę w szczegóły wchodzić na forum, karty pokazują determinacje synowej przyszłej, jej silę i charakter, oraz charakter mojego syna, wiecznego chłopca.
      Para się kocha wśród róż i burz..wiele lat.
      Wiek obojga oscyluje wokół 30tki, 6 letni staż narzeczeństwa, może to macie w kartach?
      Postanowione wink żadnych przymusów naturalnych nie ma.
      Ślub w Urzędzie, przyjecie malutkie, siłą rzeczy jako matka mam rożne uczucia, trzymajcie proszę za mnie kciuki, cobym się na schodach Ratusza/ miasta wojewódzkiego bądź co bądź/ nie wywaliła lub innego faus pax nie popełniła. Syn mówi żebym mu gwiazdorzenie dzisiaj oddała, takie właśnie zdarzenia niezamierzone wysuwają mnie zawsze na prowadzenie.

Pięknie dziękuję za udział w zagadce, pewnie trudniej Wam było bo nie wiedziałyście że mam jeszcze syna do wzięcia wink
      • kita32 Re: Rozwiązanie zagadki 03.01.16, 10:35
        Karty Inguszetii świetnie oddają ślub:
        Śmierć - przejście na nowy etap życia o Sąd Ostateczny - odrodzenie.

Inguszetia też zauważyła, ze ślub najlepiej pasuje, ale nie uwierzyła w taką czytelność kart smile
    • caro-caro Re: Zagadka 03.01.16, 11:13
      Znowu nie zdążyłam sad
      Napiszę tylko jakie karty wyciągnęłam.
      Taka uroczystość odbyła się w sobotę u rodziny Ledy - Wieża (coś chyba ze mną nie tak) Jak może taka karta ukazać zaślubiny? Chyba, że potraktuję ją jako zburzenie starego i budowanie nowego życia.
      Kogo ta uroczystość dotyczyła - Głupiec. Ha! Młodzi ludzie rozpoczynają nową wędrówkę smile
      Życzę Młodym wiele szczęścia!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka