Zagadka czytelnicza i ze względu na łatwość swą podwójna..a co, ja też czytam i jak czytam, po włosku czytam mojej podopiecznej. Czytam codziennie, jeden rozdział, lub około godzinki czasu, moja podopieczna jest niewidoma

.
Przeczytałam jej już kilka książek, czytamy raczej klasykę światową ale i żywoty świętych i biblie tez..
Pytanie główne:
Proszę wskazać tytuł czytanej aktualnie książki:
/podaje tyt czytane, jeden jest w trakcie reszta już była czytana/
1.Ben Hur
2. Zycie Matki Teresy z Kalkuty
3.Quo Vadis
4.Doktor Żywago
5.Pismo Święte
Pytanie drugoplanowe dla pasjonatek zagadek:
Jakim autorem się zachwyciłam i czytam namiętnie wszystkie jego książki które uda mi się na czytnik ściągnąć.
Autor współczesny, bohater główny a raczej bohaterowie Ci sami, w fabułę ciągle nową, mistrzowsko tkaną, wplatana jest historia życia głównych bohaterów, prywatne ich zmagania się z życiem , nawykami , systemem, uczuciami. Tu są tez męskie ponadczasowe przyjaźnie. Każda część jest tez ciekawa jako odrębna historia,wiec nie jest konieczne czytać chronologicznie chociaż łatwiej zrozumieć w chronologii pewne zdarzenia.
Dodam ze jest to gatunek twórczości od dawna przeze mnie odrzucony.
Jeżeli nie zagmatwałam, bo jaśniej to pewnie wnet bym autora podała i nie trzeba by było zgadywać, proszę spróbujcie:
-nazwisko autora i gatunek literacki
Pozdrawiam Was serdecznie posyłając ciepełko, 10 stopni w południe plus lazur nieba.