Zagadka- jakie karty wyciągnęłam.
1. Co wiosna przyniesie forum ABC?
Może przynieść konkretną osobę, która chce się czegoś nauczyć o Tarocie. Ucznia może nam wiosna przynieść! Może tez wszyscy zaczniemy się uczyć od siebie nawzajem i zaczniemy więcej pisać i rozmyślać o kartach niż dotychczas. Może jednak się pojawić ktoś, kto nas zarazi zupełnie nowym zainteresowaniem i pasją i wszystkie będziemy chciały wcielić się w rolę jego ucznia! Jakiś kurs, szkolenie? Już jestem bardzo ciekawa...
2. Jakie tematy będą często poruszane na forum?
Karta ta może wskazywać, że w sumie każdy będzie pisał o sobie i o swoich własnych problemach. Egoistycznie i samolubnie JA, JA, JA. I będzie chciał przykuć uwagę reszty na swoich sprawach. Możemy pisać o toksycznych związkach, relacjach, uzależnieniach od kart lub innych....
3. Relacje między ludźmi.
Bedzie więcej przemyśleń. Każdy musi sam sobie odpowiedzieć na pytanie, czego właściwie szuka na forum. Ale olśnienia od razu nie będzie. Raczej obserwacja i analiza wewnętrzna. Nawet nie chodzi o uruchamianie swojego umysłu i racjonalizowanie, to raczej poszukiwanie prawdy w sobie i spojrzenie na ludzi wokół siebie z pewnego dystansu. Ludzie będą raczej się ociągać w kontaktach i więcej zastanawiać.
4. Nad czym popracować na forum, co zrobić, rozwinąć, żeby było to przyjemne miejsce?
Na pewno trzeba zachować równowagę w tworzeniu wątków typowo wróżebnych, żeby forum ABC nie stało się miejscem darmowych wróżb i niczym więcej. Inne były założenia przy zakładaniu go, a stało się niestety miejscem, gdzie ustawiają się kolejki. Trzeba więc rozważyć podejście swoje do tego forum i wybrać właściwą postawę i nastawienie. Konieczne jest podjęcie jakiś decyzji, bo inaczej forum czeka huśtawka i destabilizacja, stanie się miejscem do zabawy dla osób niepoważnych, które wpadają tu na chwilę i znikają.
5. Takie będzie ogólnie samopoczucie na forum.
Niestety samopoczucie nie jest fajne w tej karcie, bo jeden czuje się "biedny" emocjonalnie i wyciąga rękę po pomoc, a reszta czuje się nieprzyjemnie postawiona przed wyborem- pomóc biedakowi czy nie... jak żebrak pod kościołem- wstyd przejść obojętnie, ale za którymś razem zaczyna Cię to wkurzać
6. Co będzie ważne dla forum/na forum.
Ocena faktów, rozważenie wszystkiego jeszcze raz. Osąd i konieczna decyzja. Może trzeba zmienić kierunek, żeby nastąpiło odrodzenie i polepszenie energii. Inaczej zadusimy się energią stęchłą, w której utknęliśmy. Przewietrzyć trzeba to miejsce.
7. Rezultat.
Bedzie dobrze. Znajdzie się "kierownik wycieczki", który zorganizuje rozrywkę, poprawi energie, zmotywuje do większego zaangażowania, zainspiruje, zarazi entuzjazmem, coś wymyśli

Prawdopodobnie będzie to Algaria lub ewentualnie ogólnie administracja.
[[[[[[[[[[[[[[[[[[[
Zapraszam do odgadywania kart. Nagrody przewidziane, ale jeszcze nie są ustalone