Dodaj do ulubionych

Nasze forum- zagadka :)

15.03.16, 19:36
Zagadka- jakie karty wyciągnęłam.
1. Co wiosna przyniesie forum ABC?
Może przynieść konkretną osobę, która chce się czegoś nauczyć o Tarocie. Ucznia może nam wiosna przynieść! Może tez wszyscy zaczniemy się uczyć od siebie nawzajem i zaczniemy więcej pisać i rozmyślać o kartach niż dotychczas. Może jednak się pojawić ktoś, kto nas zarazi zupełnie nowym zainteresowaniem i pasją i wszystkie będziemy chciały wcielić się w rolę jego ucznia! Jakiś kurs, szkolenie? Już jestem bardzo ciekawa... smile
2. Jakie tematy będą często poruszane na forum?
Karta ta może wskazywać, że w sumie każdy będzie pisał o sobie i o swoich własnych problemach. Egoistycznie i samolubnie JA, JA, JA. I będzie chciał przykuć uwagę reszty na swoich sprawach. Możemy pisać o toksycznych związkach, relacjach, uzależnieniach od kart lub innych.... tongue_out
3. Relacje między ludźmi.
Bedzie więcej przemyśleń. Każdy musi sam sobie odpowiedzieć na pytanie, czego właściwie szuka na forum. Ale olśnienia od razu nie będzie. Raczej obserwacja i analiza wewnętrzna. Nawet nie chodzi o uruchamianie swojego umysłu i racjonalizowanie, to raczej poszukiwanie prawdy w sobie i spojrzenie na ludzi wokół siebie z pewnego dystansu. Ludzie będą raczej się ociągać w kontaktach i więcej zastanawiać.
4. Nad czym popracować na forum, co zrobić, rozwinąć, żeby było to przyjemne miejsce?
Na pewno trzeba zachować równowagę w tworzeniu wątków typowo wróżebnych, żeby forum ABC nie stało się miejscem darmowych wróżb i niczym więcej. Inne były założenia przy zakładaniu go, a stało się niestety miejscem, gdzie ustawiają się kolejki. Trzeba więc rozważyć podejście swoje do tego forum i wybrać właściwą postawę i nastawienie. Konieczne jest podjęcie jakiś decyzji, bo inaczej forum czeka huśtawka i destabilizacja, stanie się miejscem do zabawy dla osób niepoważnych, które wpadają tu na chwilę i znikają.
5. Takie będzie ogólnie samopoczucie na forum.
Niestety samopoczucie nie jest fajne w tej karcie, bo jeden czuje się "biedny" emocjonalnie i wyciąga rękę po pomoc, a reszta czuje się nieprzyjemnie postawiona przed wyborem- pomóc biedakowi czy nie... jak żebrak pod kościołem- wstyd przejść obojętnie, ale za którymś razem zaczyna Cię to wkurzać wink
6. Co będzie ważne dla forum/na forum.
Ocena faktów, rozważenie wszystkiego jeszcze raz. Osąd i konieczna decyzja. Może trzeba zmienić kierunek, żeby nastąpiło odrodzenie i polepszenie energii. Inaczej zadusimy się energią stęchłą, w której utknęliśmy. Przewietrzyć trzeba to miejsce.
7. Rezultat.
Bedzie dobrze. Znajdzie się "kierownik wycieczki", który zorganizuje rozrywkę, poprawi energie, zmotywuje do większego zaangażowania, zainspiruje, zarazi entuzjazmem, coś wymyśli smile Prawdopodobnie będzie to Algaria lub ewentualnie ogólnie administracja.
[[[[[[[[[[[[[[[[[[[
Zapraszam do odgadywania kart. Nagrody przewidziane, ale jeszcze nie są ustalone smile
Obserwuj wątek
    • aprepope Re: Nasze forum- zagadka :) 15.03.16, 19:58
      1. Giermek mieczy
      2. 9 mieczy
      3. IX. Eremita
      4. XIV. Umiarkowanie
      5. 5 monet
      6. XX. Odrodzenie
      7. I. Mag

Moze byc bez tej nieustalonej nagrodywink
    • babowa Re: Nasze forum- zagadka :) 15.03.16, 20:10
      1, głupiec
      1 diabel?
      3. 2 miecze
      4.sad
      5 5 denarow
      6 smierc
      7.krol bulaw

a teraz drogie jury prosze o wyrozumialosc
      wieki kart nie bralam i obrazkami mysle i ciezko tez mi to idzie:0
      wiec nie smIAC SIE ZE STARSZEJ PANI
    • algaria Re: Nasze forum- zagadka :) 15.03.16, 20:22
      To i ja sobie odgadnę

1 paź monet
      2 Diabeł?
      3 8 mieczy
      4 6 monet
      5 5 monet
      6 Sąd
      7 tu miałam kłopot Mag?
    • tabularasa22 Re: Nasze forum- zagadka :) 15.03.16, 21:17
      To ja też : ostatnio zagadkowo się zrobiło ku mojej radości smile postanowiłam się nie zrażać porażkami smile
      1. Giermek Monet
      2. Diabeł albo 4 Puchary
      3. IX Eremita
      4. XIV Umiarkowanie
      5. 5 Monet
      6. XX Sąd
      7. Rycerz Buław
    • leda-is-one Re: Nasze forum- zagadka :) 16.03.16, 06:05
      1.Paż monet/3 monet/
      2.9 kielichów/Diabeł/
      3.Wisielec
      4.Umiarkowanie/2 miecze/
      5.5 monet
      6. Sąd
      7 Mag/6 buław/
    • evro44 Re: Nasze forum- zagadka :) 16.03.16, 14:33
      1.Giermek monet z cechami Rycerza buław
      2.Diabeł
      3.Pustelnik z Wisielcem
      4.Umiarkowanie
      5.2 mieczy/Sprawiedliwość
      6.Sąd/Śmierć
      7.I tu też pasuje Mag z cechami Głupca i Rycerza buław
      Do niemalże wszystkich pozycji pasują dwie a nawet trzy karty. I bądż tu mądry co autor miał na myśli wink
    • nagietek123 Re: Nasze forum- zagadka :) 16.03.16, 16:43
      1. Kapłan
      2. 9 kielichów
      3. Zawieszony
      4. 6 denarów
      5. 5 monet
      6. Sąd
      7. Król buław
    • inguszetia_2006 Re: Nasze forum- zagadka :) 16.03.16, 20:07
      Witam
      Rozmarynie, aleś się rozszalała z tym pisaniem. Smaczków i aluzji pełno, hłe, hłe...
      To zaczynam, nie ględzę.
      1. Paź denarów
      2. 9 denarów
      3. Pustelnik
      4. Rycerz mieczy
      5. 5 denarów
      6. 6 mieczy
      7. 2 buław
      Nad punktem 7 myślałam najdłużej. Jak nie trafię, to się wku...wię. Tyle myślenia na marne! A mogłam pranie nastawić lub odkurzyć schody. Żarciki oczywiście. Wolę pięć godzin nad jedną kartą spędzić niż schody odkurzaćbig_grin
      Pzdr.
      Ing
    • baba_potwor Re: Nasze forum- zagadka :) 17.03.16, 02:07
      Pewnie głupoty powypisuję, ale mniejsza z tym smile.

1. Paź denarów
      2. 9 pucharów
      3. Wisielec
      4. Umiarkowanie
      5. 5 denarów
      6. Sąd
      7. Król buław
    • rozmaryn_1 ROZWIĄZANIE 17.03.16, 21:03
      1. paź den.
      2.diabeł
      3.wisielec
      4. 2 den.
      5. 5 den.
      6. Sąd
      7. król buław

Wydawało mi się, że zagadka jest prosta, wyjaśnienia jak książkowe i nie powinno być trudności, ale najwyraźniej brak mi talentu do ułatwiania Wam zadania smile Inga, Ty to zawsze mnie podejrzewasz o jakieś "znaki", a ja staram się upraszczać, a nie komplikować. Niestety nikt nie odgadł wszystkich kart, a najwięcej trafień miały Leda i Baba. Dla nich mam małe wróżby anielskie, a reszcie dziewczyn dziękuję bardzo za udział buziakiem kiss smile
    • rozmaryn_1 Leda 17.03.16, 21:04
      Ledo, może się pojawić ktoś na chwile, kto będzie wiedział, jak wywołać uśmiech na Twojej twarzy smile Przyjemne chwile beztroskiej zabawy, niezobowiązującego flirtu możliwe. Możesz realizować pomysły, jakie chodziły Ci po głowie, bo dasz radę. Im więcej wiary masz w siebie, tym więcej radości i sukcesów doświadczysz. W temacie miłości trzeba trochę wyluzować się i mniej serio podchodzić do tego. Cieszyć się chwilą, ale nie przywiązywać, nie planować. Czarodziejskie chwile przyniesie nadchodzący czas, jeśli dasz się ponieść. Finanse pewne i stabilne. Ogólnie sprawy będą się zmieniać na lepsze, ale wszystko zacznie się od Twojego sposobu myślenia. Bedzie z Tobą Anioł Wiary, więc afirmuj się, wzywaj pomoc anielską, uwierz... od tego będzie zależało, jak dużo zmienisz na lepsze, bo dobra energia nadchodzi.
      • leda-is-one Re: Leda 18.03.16, 05:29
        Jaka cudna ranna niespodzianka! Ogromnie się ciesze z tych trafień smile
        Rozmarynie, dziękuje Ci kochana za budującą wróżbę. Przyznaję że strasznie oklapłam, wszystko na silę robię, ciągle tej wiary brak, czasu brak mimo że jest, uciekam w sen sad.
        Wiosna, a u mnie w duszy nic wiosenne.
        Wróżba mnie wsparła, zmotywuje zapewne i będzie wiosenniej. Dziękuje,
        przesłanki do spełnienie są. Pozdrawiam Cię serdecznie smile
    • rozmaryn_1 Baba_p 17.03.16, 21:06
      W finansach spokój i stabilizacja. Możesz uporządkować sprawy, jeśli coś tego wymaga, ale ogólnie bardzo spokojnie i bezpiecznie. Nic nowego, wszystko po staremu. W uczuciach jednak zmiana i to zmiana, która może Cię zaskoczyć. Możesz nagle odkryć, że się zakochałaś. Nowa miłość po gorzkich rozczarowaniach mi stoi w kartach. Opiekować się będzie Tobą Anioł Nawrócenia (łaska, poprawa, przemiana). Pod tym pozornym spokojem kryje się dużo więcej. Twój wybranek będzie odwzajemniał uczucie, ale całkiem z górki nie będzie. Bedzie trzeba zawalczyć, zaufać, uwierzyć. Pewne sprawy są ukryte, to nie mogę więcej powiedzieć.
      • baba_potwor Re: Baba_p 18.03.16, 14:35
        Przyznam, że trochę się przestraszyłam, zwłaszcza że - jak piszę w innym wątku - rzeczywiście ktoś zamajaczył na horyzoncie. Ale ogólnie bardzo fajna wróżba. Zwłaszcza finansowy spokój się bardzo przyda. Stokrotne dzięki smile.
        • rozmaryn_1 Re: Baba_p 18.03.16, 16:08
          Zaraz popatrzę na tego kogoś z innego wątku.
          • baba_potwor Re: Baba_p 22.03.16, 23:30
            Rozmarynku, co do finansów Twoja wróżba zaczęła się spełniać - w perspektywie zamajaczył nieduży, ale mniej więcej stały dochód.
            • rozmaryn_1 Re: Baba_p 23.03.16, 09:02
              To się cieszę smile O ile pamiętam karty, to umowa jakaś powinna być.
              • baba_potwor Re: Baba_p 23.03.16, 13:46
                Jest i umowa smile.
                • rozmaryn_1 Re: Baba_p 23.03.16, 14:17
                  O jak anielskie ładnie gadają smile Chyba porzucę Tarota...
    • aprepope Re: Nasze forum- zagadka :) 18.03.16, 15:46
      Zgadzam sie z Inguszetia - nie tyle chodzilo o opisane wylosowanych kart, co przy okazji wypowiedzenie swojego zdania na ten temat w sposob jakze dyplomatyczny smile

a z tym buziakiem..czulam, ze nie bede zainteresowana wink

Fajna zagadka - probuj Rozmaryn i Ty czesciej zgadywac u swoich forumowych kolezanek wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka