16.03.17, 09:55
Wyciągałyście już karty na kogoś, kto nie istnieje?
Chodzi o to, że wyciągam karty na dwóch niby różnych facetów. Są bardzo podobne, na wynik (przyszłość znajomości) ta sama karta u jednego i drugiego. Wygląda jakby dotyczyło jednej i tej samej osoby. Minimalne różnice mogą być dopowiedzeniem sytuacji.
Mam dziwne odczucie, jakby jeden z nich nie istniał smile Macie jakieś doświadczenia z fantazjami w Tarocie? Spytałam kart, czy drugi istnieje- kapłanka, księżyc.
Obserwuj wątek
    • algaria Re: Fantazje 18.03.17, 17:30
      Oczywiście, że można wyciągać karty na kogoś kto nie istnieje, ale ja wolę (a przez to jest wróżba dokładniejsza) na kogoś czyja energia jest już przy mnie, czyli tego kogo znam. smile
    • niki.ix Re: Fantazje 18.03.17, 18:55
      Mam mieszane uczucia co do Księżyca. I jak zwykle wszystko zależy od pytania.
      Na jednym z forum w necie znalazłam taki opis tej karty: " obudziłaś w nim tęsknotę duszy za uczuciem, która wprost „wyje” z tęsknoty nocami do twojej duszy, pragnąc połączenia na planie duchowym. Bez wątpienia on chciałby, a raczej jego dusza chciałaby połączenia z twoją. On to czuje podświadomie, czuje to w ciele, w szybszym biciu serca na twój widok i w falach czułości, które przez niego przepływają gdy o tobie pomyśli. A myśli często. Nie robi jednak nic, obawia się tego co czuje, ale bardzo trudno mu nad tym zapanować."
      I coś w tym jest. Bo Księżyc to iluzja, marzenia i fantazje ale też intuicja, bardzo silna intuicja. I ta tęsknota kogoś za kimś jest całkiem realna. Czyli, odpowiadając na Twoje pytanie, Księżyc może wskazywać na fantazję ale też na podświadome, intuicyjne "wyczucie" tej drugiej osoby, która gdzieś tam sobie istnieje i czeka wink
      • rozmaryn_1 Re: Fantazje 18.03.17, 18:59
        Dziękuję Niki, piękny opis księżyca, aż się wzruszyłam smile
      • rozmaryn_1 Re: Fantazje 18.03.17, 22:15
        Wiesz co, pomijając fakt, że ja też mam mieszane uczucia do księżyca i wcale nie jest dla mnie taki dramatyczny jak dla wielu osób, to jednak w tym konkretnym przypadku nie sądzę, aby miał takie znaczenie. Przeczy temu logika. To jest niemożliwe po prostu, żeby dwóch facetów wychodziło bardzo podobnie i ta sama karta wychodziła na przyszłość. Przecież kobieta jak ma dwóch facetów przy sobie, to zawsze poczuje do któregoś coś więcej, a nawet jak jest niezdecydowana, to jakieś różnice wyjdą. Z jednym pójdzie tak, z drugim inaczej. Jeśli dwa rozkłady niemal się na siebie nakładają, to coś jest mocno nie tak.
        • rozmaryn_1 Re: Fantazje 18.03.17, 22:49
          I jeszcze wyjęłam z lenormandów kartę na pytanie, czy jest jakiś drugi facet- lis.
          Oszustwo jak nic. Oczywiście możemy się łudzić, że biedny lisek wyje do księżyca, ale to wbrew naturze. Lis to nie wilk wink
          • niki.ix Re: Fantazje 18.03.17, 23:56
            A może to jeden facet tylko ma dwie osobowości. Coś jak mr jekyll and mr hyde uncertain
            • rozmaryn_1 Re: Fantazje 19.03.17, 00:27
              Jeśli już to raczej bliźnięta jednojajowe. Identyczni faceci, podobny charakter, z wyglądu trudno rozpoznać jednego od drugiego. Kobieta zdezorientowana nie wie, którego kocha tongue_out Tylko że to brzmi jak idiotyzm smile Poza tym karty nie pokazują powiązań rodzinnych czy genetycznych. Pokazują za to ściemę tongue_out
    • rozmaryn_1 Re: Fantazje 18.03.17, 23:07
      Porównując te 3 karty - kapłanka, księżyc i lenormandowy lis- same przyznacie, że każda z tych kart może mówić o ściemnianiu.
      Pytanie tylko- po co? Jaki interes w tym może mieć ktoś? Chce dwa razy dostać wróżbę na tą samą osobę? Spotkałyście się z czymś takim? Patologiczne podejście do wróżb?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka