nagietek123 27.08.17, 20:22 Brałam dziś udział w pewnej akcji - zupełnie wyjątkowej. Moja rola to asekurowanie głównej wykonawczyni. Pytanie: co to była za akcja? Jaki żywioł w niej występował? Zapraszam do masowego udziału, każdy uczestnik coś wygrywa Powodzenia! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niki.ix Re: Akcja - zagadka :) 27.08.17, 20:43 co to była za akcja? - 10 monet Jaki żywioł w niej występował? - 3 buław Akcja charytatywna, zbiórka pieniędzy na jakiś cel, na coś albo na kogoś. Ogień. Taniec z ogniem, zianie ogniem, pokaz sztucznych ogni, taniec latynoamerykański, taniec brzucha albo coś w tym klimacie. Odpowiedz Link
pinia1214 Re: Akcja - zagadka :) 28.08.17, 16:10 sprobuje ) 1.co to była za akcja w ktorej Nagietek asekurował głowną wykonawczynie?- wieza i cesarzowa 2.jaki zywiol w niej wystepowal? siła cos sie nagłego stało pt. złapanie gumy na drodze, nagły porod, złamanie nogi itp wydarzenia w których musiałas wykazac sie siła i przytomnościa umysłu. Odpowiedz Link
inguszetia_2006 Re: Akcja - zagadka :) 28.08.17, 22:56 Witam Ja mam Umiarkowanie. Przelewałaś wodę? Tamowałaś wodę? Pomagałaś nabierać wodę? Pomagałaś pływać? Uczyłaś pływać? Dołożyłam Głupca i mi dziecko wskoczyło dodatkowo. O! Było dziecko? Powiedz, że było, plizzzzzzzzzzzz Pzdr. Ing Odpowiedz Link
nagietek123 Re: Akcja - zagadka :) 29.08.17, 08:06 była 12-letnia dziewczynka, też miała swoją misję Odpowiedz Link
leda-is-one Re: Akcja - zagadka :) 29.08.17, 07:21 Pytanie: co to była za akcja? - as kielichów, Jaki żywioł w niej występował? -8 monet, nie wiem... ale karty wyciagnełam i na nagrode się załapię Nagietku? Odpowiedz Link
nagietek123 Re: Akcja - zagadka :) 02.09.17, 11:32 Kochani! Jeszcze raz zapraszam do zmierzenia się z zagadką, odgadniecie choćby żywiołu naprawdę nie jest trudne, a wydaje mi się ciekawym doświadczeniem Odpowiedz Link
inguszetia_2006 Re: Akcja - zagadka :) 05.09.17, 11:12 Witam Nagietku, mi wyszła już woda Na upartego mogłoby być jeszcze powietrze, dmuchanie balonów, albo coś takiego, z jednego naczynka (płuca) do drugiego (balon), ale to już naciągane jak cholera Pzdr. Ing Odpowiedz Link
niki.ix Re: Akcja - zagadka :) 05.09.17, 15:07 U mnie jest ogień w tej 3 buław, chociaż na upartego, jak napisała Inga to te buławy wyrastają z ziemi Ale to bez sensu. A 10 monet? to kasa, może rodzina. Trudna zagadka albo karty poszły w złym kierunku ps. chyba, że, tak mi teraz się skojarzyło ratowałaś kogoś i coś z pożaru ? Odpowiedz Link
nagietek123 Re: Akcja - zagadka :) 06.09.17, 10:01 Rozwiązanie. Inga trafiła idealnie, Niki i Leda były blisko. Żywiołem była woda, ale także ziemia i te pałki wyrastające (Niki) z ziemi to lilie wodne posadzone w donicach - Ledy 8 monet. Moja przyjaciółka ma staw. W środku wyłożony gruba folią. Wokół ma piękne rośliny, w stawie pływają kolorowe rybki. Kupiła dosyć drogie lilie wodne i w donicach obciążonych kamieniami postawiła w płytkiej wodzie. Doczytała się, że w zimie mogą zamarznąć wraz z płytką wodą. Woda w stawie jest zielona, dno oślizgłe i ma w różnych miejscach nagłe spadki pod dużym kątem. W akcji brała udział jeszcze druga przyjaciółka, która przyszła z wnuczka. Nasza bohaterka - joginka ubrała kostium kąpielowy, przywiązała do ręki sznurek, który trzymałyśmy z druga na brzegu. Miała tez obok deska do pływania, do której również przywiązała sznurek - żeby jej nie odpłynęła, ten sznurek powierzyła dziewczynce. Brał doniczki z płytkiej wody i sprawdzając stopami dno, omijając niewidoczne w zielonej wodzie uskoki przenosiła głębiej u upuszczała do wody. A my przemieszałyśmy się razem z nią, ale na brzegu Teraz przyznaję, trudna była zagadka Jestem do dyspozycji Pań Odpowiedz Link
inguszetia_2006 Re: Akcja - zagadka :) 06.09.17, 22:55 Witam O, super! A na Umiarkowaniu jest i staw i lilie, ale nie wpadłabym na taką hecę Że się wam kobiety chciało... Pracowite jesteście i ambitne. Na razie dziękuję Nagietku, nie mam czego podglądać, wszystko już podejrzane Pzdr. Ing Odpowiedz Link
niki.ix Re: Akcja - zagadka :) 07.09.17, 17:13 Teraz to wszystko jasne nawet 10 monet pasuje, bo to lilie wodne, jak nic. ps. nie łatwiej było ocieplić donice i owinąć folią bąbelkową Odpowiedz Link