Dodaj do ulubionych

test rozkładu

23.09.17, 22:40
W ramach odskoczni od spraw osobistych natrafiłam w necie na rozkład Serce. Zaciekawił mnie i postanowiłam go przetestować na znajomej parze. Dziwne karty mi wyszły jak na tą konkretną parę ale i pytania są chyba dziwne uncertain

Rozkład serce
1) karta mówi o obrazie związku pomiędzy pytającym a obiektem jego uczuć.
2) karta reprezentuje pytającego.
3) karta trzecia nakreśla sylwetkę osoby nieobecnej darzonej afektem przez pytającego.
4) karta czwarta precyzuje rzeczywisty stosunek tej osoby do pytającego.
5) karta piąta mówi o rzeczywistym stosunku tej osoby do pytającego.
6) karta szósta określa wzajemne predyspozycje tych osób do stworzenia związku, odpowiada o podobieństwach i różnicach ich charakterów.
7) karta siódma zwraca uwagę na okoliczności zewnętrzne mogące mieć wpływ na te osoby i na możliwość zaistnienia pomiędzy nimi związku uczuciowego.
8) karta ósma nazywana aniołem. Jest to szczególna karta nawiązująca do symboliki karty Kochanków z duzych arkanów. Symbolizyje niewidzialne siły, mające mające wpływ na nasze życie. Jest to czego nie możemy przewidzieć kierując się rozsądkiem i logiką.
9) karta dziewiąta to niedaleka przyszłość, rozwój wypadków w związku zaistniałą sytuacją.
10) karta dziesiąta precyzuje rezultat i sumuje wszystkie powyższe fakty i wydarzenia. Mówi o bliższej lub dalszej przyszłości w której objawi się rzeczywiste oblicze związku.

Mnie ten test chyba nie wyszedł. Karty na parę miałam takie:
1. 10 mieczy
2. Król mieczy (pani)
3. Królowa kielichów (pan)
4. 9 monet
5. 5 kielichów
6. Diabeł
7. Paź mieczy
8. 10 monet
9. Królowa monet
10. Król Buław

Pomijając to, że dużo kart osobowych mi wyszło, to jakoś nie bardzo umiem pogodzić 10 mieczy z królem buław uncertain

Co myślicie o tym rozkładzie ?
Obserwuj wątek
    • caro-caro Re: test rozkładu 24.09.17, 07:51
      Przy zastosowaniu tego rozkładu, faktycznie trochę bym go zmieniła.
      W pytaniu 6 zrobiłabym podział na pozytywy i negatywy czyli za i przeciw.
      W określaniu dalszej przyszłości wyciagnęłabym trzy karty.
      Myślę, że w pytaniu 4 i 5 zamieniło Ci się kolejność osób stąd wyszło to samo.
      10 mieczy do Króla buław - myślę, że teraz łączy ich jakaś fatalna sprawa, coś co ich załamało i jest wspólną tragedią? Dalsza przyszłość, zakładając, że król jest dla nich energią, a nie osobą trzecią, to wg mnie świetna perspektywa - dojrzałość, stabilne, gorące uczucia, namiętność (i ten Diabeł w predyspozycjach hihihi ogień w ...)
      • niki.ix Re: test rozkładu 24.09.17, 18:58
        Tak było w oryginale wink
    • inguszetia_2006 Re: test rozkładu 24.09.17, 11:27
      Witam
      Widziałam podobne rozkłady, tylko się inaczej nazywały. Co do 10 mieczy... może myślą o rozstaniu po prostu? Ale od myślenia do czynu daleka droga, na końcu Król buław, czyli jednak zwycięży poczucie wspólnoty, wspólne interesy, rodzina. Królowie to mocne karty wspólnotowe, co nie? To nie fircyki w zalotach, tylko poważni panowie, na poważnych stanowiskach, odpowiedzialni za państwo, w głowie mają poukładane. Mało miłosny ten rozkład ci wyszedł, trochę drętwy jak na miłość, ale cóżbig_grin
      Pzdr.
      Ing
      • niki.ix Re: test rozkładu 24.09.17, 18:56
        Nie, karty zupełnie do tej pary nie pasują. Chyba, że o czymś nie wiem wink
        • inguszetia_2006 Re: test rozkładu 24.09.17, 19:05
          Witam
          Możesz nie wiedzieć. Ja też miałam takie małżeństwo, a potem mąż odszedł do kochanki, bo był nieszczęśliwy;-P Rozmawiałam z nim, jako - powiedzmy - rozjemca i mi wszystko opowiedział. Czekał aż córka podrośnie. Naprawdę byłam w szoku, bo grał rolę oskarowowink Teraz już inaczej patrzę na idealne małżeństwa, podejrzliwie jakoś.
          Pzdr.
          Ing
    • algaria Re: test rozkładu 24.09.17, 12:09
      Jessuuu jest to przykład rozkładu "jak jeszcze bardziej skomplikować sobie tarota" Czy to nie można tak:

1. Sytuacja uczuciowa między X a Y

2 Sygnifikator X lub nawet tylko X i tak wyjdzie karta, która go pokazuje

3 No tu układający poleciał po całości bo albo pytamy o Y, albo o jeszcze kogoś innego czyli Z ale skoro rozkład jest na jakieś uczucia w parze to pytamy chyba o Y a nie jeszcze do trójkąta dokładamy postać Z (X i Y nie muszą być przecież w związku, albo parą) I to słownictwo rodem z "wieszczki Pallledonny" Im bardziej skomplikowane pseudo tym bardziej "profesjonalna wruszka"
      - Ja bym tu dała albo samo Y albo sygnifikator Y

4 Jak Y postrzega X

5 Po kiego grzyba 2 karty o podobnym znaczeniu - to co jedna to marzenia i idealizowane postrzeganie, a druga konkretne widzenie - bez sensu. Ja bym tu dała Zachowanie Y wobec X (albo co zamierza zrobić, albo co zrobi)

6 A co ma piernik do wiatraka związki nie powstają na zasadach "podobności" charakterów czy predyspozycji - albo jest chemia albo nie. Związek nie musi trwać 25 lat, może być przelotnym, ognistym romansem wszystko zależy od tego czego się chce i na co można sobie pozwolić. Zgodność charakterów i predyspozycje ma g... do gadania tongue_out
      Tu bym zapytała o intencje Y wobec X bo widać, że X skoro przyszedł po wróżbę to chce związku ale może Pani nie chce i co? I zgodność charakterów ma tu... nic do gadania.

7 Otoczenie i jego wpływ na znajomość - krótko i konkretnie wink

8 O kuźźźźźźwa big_grin Anioły czyli kolejne "bzdury" mające wpływ na znajomość czy utworzenie związku Może Eros czy Amor z nieba strzałą strzelił. Albo się chce związku i można, albo nie. Owszem może kogoś Los (przeznaczenie czy Bóg) postawić na naszej drodze, ale reszta zależy od nas. O skoro pan X pyta o Y czy na odwrót to znaczy że X i już Y już się spotkali i żadne siły wyższe nie mają na nic więcej wpływu.
      Jak tu teraz zadać pytanie by było konkretne i logiczne wink

Co przewiduje Los dla tej pary co im jest pisane? ale to już trąci kartami na przyszłość

9 Niedaleka przyszłość
      10 Dalsza przyszłość bez ideologii

Cały rozkład trąci mi p. Chrzanowską ona używa w pytaniach takich wydumanych sformowań. No nie ważne Niki zrób jeszcze raz rozkład z pytań które uprościłam albo zrób Celtycki od drugiej strony czyli:

1 X(klient)
      2 Y (osoba o którą się pyta)
      3 Myśli Y o X
      4 Odczucia/uczucia Y względem X
      5 To co jest ale zaraz odchodzi
      6 Najbliższa przyszłość
      7 Intencje Y wobec X
      8 Otoczenie Y
      9 Obawy i nadzieje Y wobec znajomości z X
      10 Przyszłość relacji X i Y

Konkretne i proste i wszystko wyjdzie czy np mają rodziny czy chcą związku czy są uczciwi wobec siebie itp A nie wydumane "serduszka" wink

• niki.ix Re: test rozkładu 24.09.17, 18:54
        Jessuuu jest to przykład rozkładu "jak jeszcze bardziej skomplikować sobie tarota" - i tu się z Tobą zgodzę smile
        Ale przy okazji tego rozkładu wpadłam na pomysł, żeby przetestować takie "nowości" z netu i wyciągnąć z nich to co się da wykorzystać do moich sprawdzonych rozkładów. Taka mnie naszła ochota na modernizacje wink
    • kamerados Re: test rozkładu 06.10.17, 21:59
      Bo nie pogodzisz.
      Jeśli związek istnieje, to na zasadzie interesów wspólnych, domu nic nie "wykminisz", ich prywatny świat to świat pieniędzy. Ich uczucia dawno "przepłakane" już się rozstały, teraz są wspólne dzieci, interesy...jeśli już się nie rozstali, bo mnie "wychodzi", że, póki co, prosperują . W przyszłości może być inaczej, ale nic nie trwa wiecznie, a jeśli nie skończyło się to rozwodem już wcześniej (10 Mieczy rokuje koniec), to pozamieniane role społeczne to nie żart - będą próby dominacji związku przez pana, to ten Król Buław, gdzie on będzie chciał objąć naturalne lidership mężczyzny, i chciał poddania się babom należne.
      Diabeł... nie wróży najlepiej. TO BYŁ ZWIĄZEK PROBLEMATYCZNY (15), I - ŚWIADOMIE CZY NIE - WYBRAŁAŚ GO właśnie dlatego.
      W pytaniu 6 zresztą -bez komentarza, twórca pozwolił sobie na nielogiczność. CHRZANI, MÓWIĄC KRÓTKO. NIE ISTNIEJE COŚ TAKIEGO, JAK JEDNOCZESNE PODOBIEŃSTWA I RÓŻNICE.
      Przepraszam za Caps Lock. Ale, tak czy inaczej, to prawda.
      4 i 5 mówią to samo, musiałaś się pomylić. Pytającego do tej osoby, powinno być wg. mnie w którymś, jak w układach par zwykle." Predyspozycje" - mogą dla ciebie wiele znaczyć, dla Tarota są żadne albo prawie żadne, to uzależnienie, w najlepszym wypadku.
      NIemniej jednak, mam ten układ u 50%klientóff, jako doradca duch. To ludzie z problemami, po prostu. Coś nie wyszło, lecą do wróżki zamiast do psychologa.
      Zamiana ról.... no, istnieje, związek podeszły wiekiem - to mogą być hormony, oboje w fazie przekwitania, "uczucia" materializują się jako hormony, to normalne, kiedy ludzie zdają sprawę sobie z wieku, ciała i ... swoich upodobań. ale, tak czy inaczej facet chce krzyknąć - to JA chcę być liderem, to moja męska sprawa, i nawet jeśli Ona tymczasowo dominuje, to choćby miał na najwyższe wzniesienie wleźć, i kasę rozwalić, to to ...zrobi,być może dalsza przyszłość na tym właśnie by polegała. QMonet- KBuł.
      Niemniej jednak, moja rodzina to przykład wybitny dla związku nie rokującego nawet roku, który trzymało przez 10 lat- poczucie wspólnoty interesów. I rozwód miał być już jutro, i nic... Zabój przebój.
      Czy zatem wiesz o tych ludziach naprawdę tyle, żeby się skonfrontować ze stanem RZECZYWISTYM?
      • niki.ix Re: test rozkładu 06.10.17, 22:34
        Czy zatem wiesz o tych ludziach naprawdę tyle, żeby się skonfrontować ze stanem RZECZYWISTYM? - wiem dużo ale na pewno nie wiem wszystkiego. To są moi bardzo bliscy przyjaciele są parą i mieszkają razem ale nie mają dzieci i nie są małżeństwem. Papier jest im niepotrzebny, tak przynajmniej mówią wink
        Zobaczymy, co będzie z nimi dalej.

W każdym razie tego konkretnego rozkładu już stosować nie zamierzam wink
    • kamerados Re: test rozkładu 10.10.17, 11:52
      Nikix, a jest u Chrzanowskiej jakiś fajny rozkład "na pary"? Bo ja mam pierwszą część, ale korzystam bodajże tylko z "perełek" , zagubiony też został przeze mnie bezpowrotnie Krzyż Celtycki znany z Wielkiej Księgi Magii, był daleko fajniejszy niż ten u Suligi, bo ten klepie wszystko na jedno kopyto, a Chrzanowska na kopyto Suligi. Przynajmniej takie jest wrażenie z boku, więc pozostała książka u mnie gdzieś w lamusie, no i 2 część była już nie taka bardzo interesująca smile
      Pozdrawiam. a jeśli ktoś znajdzie te książki, to proszę, napiszcie.
      Krzyż Celtycki z tej pozycji okazuje się, jest mi bardzo potrzebny.
      • niki.ix Re: test rozkładu 11.10.17, 20:07
        Nie wiem z Chrzanowską ale zazwyczaj korzystam z rozkładu w tym wątku:
        forum.gazeta.pl/forum/w,245839,161576661,161576661,zaproszenie_limitowane_.html
        i z tych rozkładów:
        kartylosu.pl/viewtopic.php?t=1107
        Coraz częściej stosuję ten, znaleziony w necie:
        Postawa
        os 1 - os 2
        uczucia
        os 1 - os 2
        myśli
        os1 - os 2
        co wnosi do relacji os 1 os 2
        na czym opiera się relacja
        przyszłość relacji

Ten Krzyż Celtycki miałam w jakiś notatkach ale muszę go poszukać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka