26.02.18, 14:17
Jak rozumieć pustelnika jako odpowiedź na pytanie "powinnam go/ją/tą znajomość sobie odpuścić?" Tak dosłownie odpowiada - odpuść, odizoluj się, odsuń od niego/niej czy raczej "dobrze to sobie przemyśl najpierw, nie unikaj/nie uciekaj od tego problemu"?
Obserwuj wątek
    • nagietek123 Re: Pustelnik 27.02.18, 15:14
      Pustelnik odgania od siebie pokusy, więc jeśli pan miałby być tą pokusa, to karta każe ja odpędzić 😙
      • monkaaa85 Re: Pustelnik 27.02.18, 17:18
        Dziękuję kiss
    • monkaaa85 Re: Pustelnik 05.03.18, 20:51
      Podobnie można chyba tez rozumieć wieżę, prawda? W sensie jeśli wypadła na pytanie czy odpuścić sobie pewną znajomość. Tylko oczywiście inaczej rozumiany kontekst - "odpuść bo to i tak runie" albo "nie ruszysz dalej jeśli tego nie zostawisz"
      • nixie.x Re: Pustelnik 05.03.18, 21:12
        Wieża może też oznaczać, że ta znajomość jest niebezpieczna. Przy Pustelniku powiedziałbym tak: nie pchaj się w kłopoty bo to się źle skończy.

• monkaaa85 Re: Pustelnik 05.03.18, 21:36
          Czyli mam wybór jak między dżumą a gangreną uncertain jednego odpuść bo pustelnik, drugiego bo wieża..
          • nixie.x Re: Pustelnik 05.03.18, 21:47
            To są dwaj różni faceci? Myślałam, że piszesz o tym samym.
            Jak dwaj różni to:
            1. Wieża - ta znajomość jest niebezpieczna
            2. Pustelnik - dla niego najważniejsza jest wolność jak poczuje że mu się tą wolność zabiera to zwieje.
            Ta karta czasem też mi pokazuje impotentów wink
            • monkaaa85 Re: Pustelnik 05.03.18, 21:53
              Ooo czyli pustelnika bez żalu odopuszczam big_grin wink niebezpieczna? W jakim sensie?
              • nixie.x Re: Pustelnik 05.03.18, 22:05
                Jedna karta to trochę za mało na "konkrety" ale przy Wieży możesz się spodziewać np.: opróżnienia kont bankowych albo podpalenia mieszkania wink
                • monkaaa85 Re: Pustelnik 05.03.18, 22:33
                  Ee to nie tak źle big_grin myślałam że mnie emocjonalnie sponiewiera big_grin chatę można odbudować, kasę znów zarobić, ale okaleczona psychika to jednak najgorsze zło
                  • nixie.x Re: Pustelnik 06.03.18, 11:43
                    To bardziej Diabeł wink
                    Przy Wieży też jest to możliwe ale "jednorazowo". Tu wszystko dzieje się nagle. Było wspaniale a nagle zadziało się "coś" i wszystko się posypało.
      • liu.jo Re: Pustelnik 06.03.18, 17:25
        A jak to się ma do kart jako odpowiedzi na pytanie TAK/NIE? Np i pustelnik i wieża na pytanie zadane od 'czy..' nie dają krótkiej odpowiedzi NIE?
    • monkaaa85 Re: Pustelnik 11.03.18, 21:23
      A pustelnik jako odpowiedź na pytanie co nas łączy jak to rozumieć? Potrzeba izolacji, samotności, samotność we dwoje, dobre porozumienie? Zadałam tylko 2 pytania: co nas łączy (pustelnik), co dzieli (kochankowie) co dzieli rozumiem jako wahania, rozterki, wątpliwości ale pustelnik? Może oznaczać takie porozumienie duchowe czy nie bardzo?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka