Dodaj do ulubionych

Równowaga ...

28.03.18, 21:02
Dziewczyny czy wg Was Równowaga jest kartą karmiczną czy kartą "zwykłą".
Robię znajomej doniczkę partnerską. Nie mogę wrzucić na forum doniczek a mam problem z pozycją 6. U obu osób na tej pozycji jest XVIII z której we wspólnej doniczce wychodzi XIV.
Gdyby liczyć numerologicznie to przy redukcji te 2 Księżyce dałyby 9 a tak mam 14 która wg numerologii jest liczbą karmiczną, i to bardzo trudną liczbą karmiczną. Na przyszłość znajomości wychodzi im Świat z Maga i Sądu a misja związku to Mag.
Gdybym podeszła do tego numerologicznie, to sprawa prosta, muszą przerobić karmę. Tarotowo już tak prosto nie jest. Muszą przerobić karmę czy jeśli nie "zbudują związku" to stworzą nową kamę?
Obserwuj wątek
    • inguszetia_2006 Re: Równowaga ... 29.03.18, 10:15
      Witam
      Nie pytaj nas, tylko patrz, co Chrzanowska napisała o konkretnej pozycji. W jej systemie nie ma miejsca na interpretacje własne, masz pozycję w doniczce, kartę i wszystko podane na tacy. Numerologicznie nie ma co rozgryzać, bo to inny system. Kiedyś to porównywałyśmy na forum i była kupa śmiechuwink
      Pzdr.
      Ing
      • nixie.x Re: Równowaga ... 29.03.18, 12:34
        Chyba tak do tego podejdę, chociaż przez tą 14 mam duże wątpliwości wink
        Jak dwa Księżyce w nadświadomości mogą stworzyć Równowagę. To jest nierealne i nielogiczne .
        • ezorelax Re: Równowaga ... 29.03.18, 15:18
          O, ja się wreszcie dowiedziałam, że karta Równowaga, to Umiarkowanie, jeśli dobrze zrozumiałam. Według mnie, ale trzeba wziąć poprawkę na to, że ja jestem fanką Tarota karmicznego, a systemy Chrzanowskiej mnie jakoś odstręczają, to Umiarkowanie nie tyle jest kartą karmiczną, co kartą Sił Anielskich, ale czasem/pośrednio na podobne wychodzi... To jest oczywiście różnica (nomen omen) subtelna smile
          • nixie.x Re: Równowaga ... 29.03.18, 20:13
            Dobrze zrozumiałaś smile Używam nazw zamiennie ale częściej Równowaga niż Umiarkowanie. Nie wytłumaczę dlaczego, bo nie wiem tongue_out
            Ja mam mieszane uczucia co do Chrzanowskiej nie bardzo mi pasuje jej sposób liczenia (to odejmowanie zamiast sumowania) i jej interpretacja kart przy "doniczkach". Ale "doniczka" to jej dzieło i może faktycznie lepiej trzymać się też jej interpretacji wink Inga ma rację, kiedyś przeliczaliśmy na numerologię i wyszło śmiesznie.
            Zaintrygowała mnie ta Równowaga jako ewentualna karta karmiczna. Ty napisałaś, że to karta Sił Anielskich dla mnie też to nie to samo co karma. Może się mylę, ale rozumiem to tak, że karma już jest przy interwencji Sił możemy ją sobie dopiero stworzyć, jeśli nie "wykonamy zadania" albo nie zastosujemy się do wskazówek. Na zasadzie, że nic w przyrodzie nie ginie i kiedyś trzeba będzie się zmierzyć z tym, z czym nie zmierzyło się wcześniej wink

• ezorelax Re: Równowaga ... 30.03.18, 00:19
              Dobrze zrozumiałaś smile

Wiedziałam, że mnie kiedyś ktoś w tym temacie doinformuje, by nie napisać oświeci.

Używam nazw zamiennie ale częściej Równowaga niż Umiarkowanie.

Jest jeszcze bodajże nazwa Wstrzemięźliwość, ale dla mnie, to ciut za daleko posunięte.

Ja mam mieszane uczucia co do Chrzanowskiej nie bardzo mi pasuje jej sposób liczenia (to odejmowanie zamiast sumowania) i jej interpretacja kart przy "doniczkach". Ale "doniczka" to jej dzieło i może faktycznie lepiej trzymać się też jej interpretacji wink

Jasne, przyjrzyj się dobrze źródłowym interpretacjom, ALE jeśli to nie da jasnego obrazu, odpowiedzi, czy wskazówek, to chyba nie zaszkodzi spojrzeć na to poza ramą danego systemu: klasycznie tarotowo, pod względem karmicznym, intuicyjnie...

Inga ma rację, kiedyś przeliczaliśmy na numerologię i wyszło śmiesznie.

Przypadek przypadkowi nie musi być równy i ten może być wyjątkiem z tych potwierdzających regułę i nie będzie się może z czego śmiać, chociaż: albo Portret Numerologiczny, albo "doniczka"...albo to i to wink

Zaintrygowała mnie ta Równowaga jako ewentualna karta karmiczna. Ty napisałaś,
              że to karta Sił Anielskich dla mnie też to nie to samo co karma.

Osobiście wierzę w to, że Jasne Siły Anielskie mogą pomóc nam rozwiązać każdy węzeł karmiczny, przepracować trudne/karmiczne sprawy, lub się od nich zwyczajnie uwolnić, przecież działają w służbie Siły Wyższej, czyli wyższej i od marnego losu, zwanego karmą..

Może się mylę, ale rozumiem to tak, że karma już jest przy interwencji Sił możemy ją sobie dopiero stworzyć, jeśli nie "wykonamy zadania" albo nie zastosujemy się do wskazówek. Na zasadzie, że nic w przyrodzie nie ginie i kiedyś trzeba będzie się zmierzyć z tym, z czym nie zmierzyło się wcześniej wink

Możliwe, że się wszyscy mylimy, to taka sfera. Ja nie odbieram karmy (negatywnej/trudnej) w ten sposób. Czasami przepracowaniem może być samo zrozumienie (trudna sprawa..), wybaczenie innym i sobie (jeszcze trudniejsza czasami) i przez to uwolnienie się, a to możemy czasem sami i to w pięć minut, jednak czasem przez wiele lat (lub żywotów..) możemy nie umieć/nie chcieć, z przyczyn duchowych, braków na tym polu. W te konieczności i dane ruchy, które musimy zrealizować, by coś tam, to wierzyłam w życiu może z kilka dni, nie więcej. To by było spłycanie sprawy, bo nie płynące z serca, z duszy, a jakieś wyrachowane. Ja rozumiem: przyczyna i skutek, ale samo powstrzymanie się, lub zmuszenie do czegoś, ma rozwiązać sprawę..? To jest jak przechodzenie z jednego więzienia, do drugiego....

Domyślam się, że to rozbudowane rozkłady, ale przyznam, że chętnie bym zobaczyła choćby na fotce tę rozpiskę, a jeśli się nie da, to powiem Ci, że ta kwestia XVIII po jednej i drugiej stronie i to połączenie tego właśnie w XIV....ja to widzę oczyma wyobraźni i to jest piękne, choć może niełatwe.

XIV. WA zresztą symbolizuje również damsko-męskie połączenie, więc to symboliczne połączenie męskiego księżyca z damskim księżycem...taka drobna metaforka nocną porą, dobranoc.
              • nixie.x Re: Równowaga ... 31.03.18, 22:43
                Wstrzemięźliwość do XIV mi nie pasuje wink
                "chętnie bym zobaczyła choćby na fotce tę rozpiskę" - niestety znajoma się nie zgodziła, żeby wrzucić "doniczki" na forum. A szkoda, bo są bardzo ciekawe. W indywidualnych doniczkach oboje na poz. 6 mają XVIII a jako kartę harmonii mają XIV. We wspólnej doniczce na 6 poz. mają XIV a jako kartę harmonii mają VI. A do tego na poz. 2 mają XIII a na poz. 3 XXI. Ten Świat to dla mnie karta niejednoznaczna bo ona się realizuje na dwa sposoby w rozkładach partnerskich: albo koniec znajomości i nowa droga albo szczęście i spełnienie. Z "doniczki" wspólnej wychodzi że oni powinni dążyć raczej do tej drugiej opcji.
                Z Twoją interpretacją wstrzeliłaś się w 100% w Chrzanowską. Ona pisze, że XVIII na poz. 6 to pozytywne strony Księżyca, podobnie jest z XIV na tej pozycji. Wygląda na to, że żeby osiągnąć harmonie i równowagę ta para powinna być razem wink

-
                • ezorelax Re: Równowaga ... 01.04.18, 19:19
                  nixie.x napisał(a): Ona pisze, że XVIII na poz. 6 to pozytywne strony Księżyca, podobnie jest z XIV na tej pozycji.

Mnie się skojarzyło, że jak pod 6-tką, to jak nie harmonia, to przynajmniej dość intensywne dążenie do harmonii, więc chyba pozytyw danej karty na takiej pozycji, zresztą harmonia, to mogło by być chyba drugie imię XIV Umiarkowania, chyba, że z przejedzenia bredzę. Wszystkie karty na poz. 6 w miarę w pozytywie rozpatrywane? Z ciekawości spojrzę kiedyś na tę metodę szczegółowiej, choć parę lat temu się zabrałam do liczenia Portretu Psychologicznego (chyba tej samej autorki?) i już po pozycjach 1 do 3 się mi odechciało, bo cóż z tego, że na starość mam IV Cesarza, jak to mają wszyscy moi rówieśnicy na całym globie, więc mi to zapachniało uogólnieniem, jak branie Roku Chińskiego nie tylko za ogólną energię roku, a znak osobisty, a z danego rocznika przecież różne charaktery i koleje losów, choć jak połączyć z innymi danymi, by to było bardziej indywidualne (np. chiński i słoneczny, albo doniczka plus spojrzenie pod względem Tarota karmicznego, lub inną metodą), to pewno zawsze coś się wyłowi... W tym rozkładzie, to coś jest na rzeczy, zawsze można sprawdzić też w inny sposób, a czasem jak nie sprawdzisz, to do podobnych wniosków można dojść, a na bank pełniejszych, bo rzadko się faktycznie wykluczają.
                  • nixie.x Re: Równowaga ... 02.04.18, 13:17
                    Też mam mieszane uczucia jak chodzi o takie "generalizowanie". Weźmy np. słynnych bliźniaków wink Ten sam dzień, ten sam miesiąc i rok a jak różne drogi (oczywiście poza wyborem zawodu). W "partnerskiej" jest już bardziej "indywidualnie" i można z tego wyciągnąć przynajmniej jakiś ogólny zarys ale ja w tej kwestii bardziej ufam astrologii i aspektom smile

ps. a'propos roku chińskiego, zaczęłam się zagłębiać w 4 filary przeznaczenia i BaZi Chart. Zaskoczyło mnie to że w większości ta chińska interpretacja "energii pierwszego oddechu" pokrywa się praktycznie w 100% z interpretacją naszym koła w horoskopie natalnym. Jedyna różnica jest taka, że my mamy domy i planety a oni żywioły i energie.
                    • nixie.x Re: Równowaga ... 02.04.18, 13:19
                      "naszego koła" miało być smile
                      • ezorelax Re: Równowaga ... 02.04.18, 14:36
                        nixie.x napisał(a): a'propos roku chińskiego, zaczęłam się zagłębiać w 4 filary przeznaczenia i BaZi Chart. Zaskoczyło mnie to że w większości ta chińska interpretacja "energii pierwszego oddechu" pokrywa się

Fajnie, jedna baza. Z innej beczki, ale heksagramy I-ching i karty Tarota: "to samo" w innym stylu przedstawione. 4 filary przeznaczenia, 4 żywioły, 4 pory roku, jak nie nazwiesz, to i tak (w sumie) o tym samym...? wink Czekamy na chińskie papu i się mi przypomniało, jak dumając jesienią nad rozkładem na nowy Numerologiczny (wspominam, bo Ty też 9-ka, choć podliczba robi różnicę), ale w Tarocie na rocznym ogólnym była sekwencja 2 monet na As monet (świetnie ukazane na 2. Rok Numerologiczny, w którym chyba jesteśmy), ale postanowiłam całkiem inaczej "sprawdzić", zainwestowałam całe 50 centów w chińskie ciasteczko tongue_out a tam w jednym zdaniu opis 2 monet/As monet...gdzieś tę karteczkę przechowuję, muszę któregoś dnia poszukać. Źródło jedno, narzędzia mogą być różne..wink
                    • ezorelax Re: Równowaga ... 04.04.18, 16:55
                      Weźmy np. słynnych bliźniaków wink Ten sam dzień, ten sam miesiąc i rok a jak różne drogi (oczywiście poza wyborem zawodu).

Pisałam o tym na dawnym takim hobby - ja się nie znam na Astrologii, ale Oni mieli to wpisane już w bardzo podstawowych danych:
                      - zodiakalne Bliżnięta
                      - numerologiczne sumowanie daty urodzenia: 38/11/2
                      - 9 z dnia urodzenia
                      - 6 z klucza wcielenia
                      i można tak jeszcze długo, a jak ktoś jest Numerologiem, Astrologiem, to widzi przykład "książkowy". Do tego zawsze dochodzi specyfika ciąży mnogiej, którą trudno porównać do pojedynczej.
        • monkaaa85 Re: Równowaga ... 30.03.18, 09:30
          Nierealne, nielogiczne zatem jak najbardziej prawdopodobne jak to w życiu big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka