14.09.13, 07:21
piszesz, że nigdy nie miałeś pojęcia o sztuce a odbierasz każdy niuans, jak sejsmograf nadciągające trzęsienie ziemi, tak ty każde drgnienie artysty. Odbierając jego dzieło, prześwietlasz artystę.

Cytat:
" Jego wczesne fascynacje... uzyskały intelektualną podbudowę w psychoanalizie. Wpływy lektury Zygmunta Freuda były już widoczne na pierwszej wystawie Dalego w Barcelonie"

A to nie Ty napisałeś, że Dali był doskonały psychoanalitykiem?

www.salvador-dali.com.pl/
Obserwuj wątek
    • uwierz_w_to Re: Uwierzu 14.09.13, 07:34
      Nie ale po obrazie to stwierdziłem.
      • uwierz_w_to Re: Uwierzu 14.09.13, 07:43
        ludzie różnie odczytują jego obraz i on o tym doskonale wiedział bo chciał go tak namalować.Żeby dawał do myślenia na lata.Za kilkadzisiąt lat będzie aktualny.Jest namalowany bezepokowo jak bym to kreślił w stylu nowoczesnym więc myślę że technika malarstwa współczesnego się bardzo nie zmieni.
        • uwierz_w_to Re: Uwierzu 14.09.13, 07:44
          Zresztą ty się mnie pytasz o takie rzeczy, ja się nigdy nie interesowałem sztuką, nie miałem z nią nigdy styczności.
        • uwierz_w_to Re: Uwierzu 14.09.13, 07:50
          Jego obraz będzie towarzyszył ludzkości po wiekismile bo temat zawsze będzie aktualny.Jest wpisany w nas jak kod DNA.
          • uwierz_w_to Re: Uwierzu 14.09.13, 08:04
            Eszmero ja mam doskonałą świadomość tego co potrafię.Ty w zachwyt wpadasz ja już nie.
            • uwierz_w_to Zawsze 14.09.13, 08:15
              Ktoś pierwszy musi coś narzucić innym.Myśl wielkich jest analizowana i rozwija świadomość,samorodki to niezwykła rzadkość, ja jestem takim samorodkiem.
              Więc mam potencjał który może kiedyś w jakiś sposób zaowocuje.Jeśli chodzi o Obraz Salvadoro to zrozumiałem go w każdym calu.Czego i tobie życzę.
              • uwierz_w_to Re: Zawsze 14.09.13, 09:42
                https://www.salvador-dali.com.pl/SalvadorDali19351940/salvadordaliarcheologicznereminiscencjeanioapaskiegomilleta.html
                • uwierz_w_to Re: Zawsze 14.09.13, 09:43
                  https://www.salvador-dali.com.pl/SalvadorDali19351940/salvadordaliarcheologicznereminiscencjeanioapaskiegomilleta.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka