Dodaj do ulubionych

Tak swoją drogą

06.02.14, 22:26
Znowu na nic czasu nie mam, nie powiem pieniędzy w brud nigdy tyle nie zarabiałem od początku zarobiliśmy zajebiście sporą kasę a mineły 3 tygodnie.Siedzę w ledach i elektronice u nas dopiero to wchodzi, we wszystko, hotele,przedsiębiorstwa,sklepy,bloki itd... od zajebania.
Nie opisze dokładniej co i jak bo nie chce żeby tu ktoś coś skojarzył i nie wiem kto to czyta, ale wystarczy że ledy rynek przyszłości który dopiero raczkuje.I w zasadzie co,może w weekend pojade do marketu wydam parę tysięcy bo to bo tamto,i tydzień znowu w terenie i dzień jak co dzień, pieniędzy w pip ,zero prywatności i wieczorem czas wolny no rzadko w dzień.
Pogoń za czymś co właściwie mnie nie cieszy.Zarobiłem 40 tys od początku i tak właściwie nie mam na co ich wydać więc zbieram i będę tak zbierał i co dalej, kupię sobie domek, no to kupię i dalej co? tak sobie myślę że mnie to nie cieszy może ktoś stwierdzi że nie mam ambicji? no ale do czego do lepszego samochodu?,jachtu? właściwie tak sobie pomyślałem że nie myślałem o kasie chcieliśmy coś robić, robimy i kasa leci sama ale ona mnie nie cieszy porostu leci przy okazji.Co mam sobie kupić kanapę skurzaną i na hugon mi?, więc na razie stwierdziłem że odkładam nie wiem po co ale odkładam a część na bierzące wydatki itd...
mamy co prawda większe plany bo to początek ale robię coś bo chcę ale mi to zajmuje 3/4 czasu a tego nie planowałem.
Obserwuj wątek
    • uwierz_w_to Re: Tak swoją drogą 06.02.14, 22:30
      Tak sobie myślę że sobie myślę że ta kasa mnie nie cieszy jest bo jest no i tyle, dziwne nie 99% ludzi by sikała i srała ze szczęścia no ale ja jestem ewenementem chyba z tego wynika.
    • uwierz_w_to Re: Tak swoją drogą 07.02.14, 10:39
      Po dłuższych karkulacjach nie przeskoczymy w dwójke progu 80tys na miesiąc zysku.
      To co teraz we dwoje wycisneliśmy to max. Ale jeszcze trochę brakuje nam biura z zapleczem i prezentacją, brakuje nam 3 ekip po dwie osoby zmotoryzowanych a co najważniejsze nie mamy tyle zleceń nawet gdyby były,przetargi wygrywamy bo oferujemy dużo niższe ceny.
      Jeszcze trochę ale póki co zastygniemy z średnią 40 tys miesięcznie na głowę.Za miesiąc będzie już spore zaplecze ,z biurem prezentacją i jedną ekipą damy radę za 1-2 miesiące,czyli za dwa miechy będzie już druga ekipa to mamy w planach i zaplecze.Do końca roku powinniśmy ogarnąć 3 ekipy i produkcję z warsztatem.Brakuje nam w zasadzie jeszcze 10 osób do firmy która w tym roku już ma osiagnąć tą liczbę i plan jaki założyliśmy.
    • eszmeralda.i.papugi Re: Tak swoją drogą 07.02.14, 11:10
      ach, Słońce Ty moje,
      językiem, którym rozmawia się przy śniadaniu np, napisałeś wręcz traktat o szukaniu treści w życiu.
      Piiiiijjjjjjjjjjjjjjjjjjjęęęęęęęęęęęęęęęęęękkkkkkkkknnnnnnnnnnnnnniiiiiiiiiiiieeeeeeeeeeeeeeeeeeesmile

Gdybym miała na własność, drutem kolczastym ogrodzone Bory Tucholskie, nie starczyłoby mi życia, by pod każdy krzaczek zajrzeć, każdego ptaszka zobaczyć i się nim pozachwycać,
      gdybym miała na własność Wielki Kanion Kolorado, czy zdołałabym przemierzyć go wzdłuż, wszerz i wzwyż? - wiem, odpowiesz, że nie muszę mieć, by przemierzać, ale gdybym miała sto pokoi, czy we wszystkich bym taki bajzel, jak potrafię, robiła pomieszkując w nich?
      • eszmeralda.i.papugi Re: Tak swoją drogą 07.02.14, 11:13
        pogubiłam się a chodziło mi o to, że bodaj tylko jeden raz, z ciekawości, otworzyłabym drzwi do wszystkich tych stu pokoi.
        • ditta12 Re: Tak swoją drogą 07.02.14, 17:21
          Ja bym w nieskończoność budowała tajemnicze hotele z obsługą chorych psychicznie.
          Goście cierpieliby na bezsenność z przerażenia ale pewnie by tłumnie przybywali i dalej bym zarabiała.
        • uwierz_w_to Re: Tak swoją drogą 08.02.14, 07:34
          eszmeralda.i.papugi napisała:

> pogubiłam się a chodziło mi o to, że bodaj tylko jeden raz, z ciekawości, otwor
          > zyłabym drzwi do wszystkich tych stu pokoi.

Faktycznie miałaś rację kiedyś pisałaś że pieniądze szczęścia nie dają, ma się je bo się ma ale nic wspólnego ze szczęściem nie mają.
          • uwierz_w_to Re: Tak swoją drogą 08.02.14, 07:43
            Poza tym bogate wnętrze masz towoje wypowiedzi prawie w opowiadania przechodzą, pewnie ze swoim partnerem schodzi wam miło czas na długich rozmowachsmile, może jedźcie sobie do egiptuwink do piramid i tam dochodźcie kto je zbudowałwink
            Albo na zamek do Księża i spróbujcie odkryć tajemnicę Hitlerasmile
            Jak bym miał czas to by mi go nie starczyło w życiu na zwiedzanie miejsc ciekawych na tym świecie może bym odkrył coś ale co? całą prawdę? za mały umysł mamy na całą prawdę i zbyt ograniczony,może trzeba by było rozciągnąć go tak żeby zgłębił dzieje ludzkości krok po kroku przez miliony lat lub miliony lat a przed nami jeszcze nastepne miliony lub miliardy lat do miejsca tego w którym zostaliśmy stworzeni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka