Dodaj do ulubionych

Księga Szatana

24.03.14, 10:50
https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR5rDzbZtTg_4dsFnyBMIHuiUF7hm0ayZggPWEolIcM-5xhD0SU

Wczoraj był program na jej temat bardzo interesujący zresztą.
Kątem oka zerkałam na jakieś imiona i wyłowiłam słowo"janek".
Jakiś mnich napisał czy tam jakiś sam szatan o ten rysunek namalował z pomalowanymi na czerwono paznokciami u rąk i nóg.
Ludzie się bali chyba tego rysunku.
A jest jeszcze jeden fajny tylko że nie dają wklejać to nie mogę zapodać....bardzo interesujący który znalazłam.
Obserwuj wątek
    • ditta12 Re: Klucz 24.03.14, 10:57
      https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/2b/Cuerno_de_Asis.JPG/240px-Cuerno_de_Asis.JPG

róg św.Franciszka z Asyżu.

Cytat. Stanisław Wyspiański."Wesele"
      Miałeś, chamie, złoty róg, miałeś, chamie, czapkę z piór: czapkę wicher niesie, róg huka po lesie, ostał ci się ino sznur, ostał ci się ...
      • ditta12 Re: Klucz 24.03.14, 11:07
        Drachma hinduska tam i dwie rączki od pyra majd czy co?
        Miałam takie drachmy ale mi jedna.........pokradła bo złodziejstwo ma w genach,ech.
        Mam nadzieję że odzyskam kamerkę z moimi obrazkami których już nie mam bo podarowałam ludziom.
        Już pal sześć inne rzeczy i blejtram który nożem przebiła bo........przecinanie nożem blejtramów miała we krwi.
        Blejtram był od wysokiej klasy artysty malarza podarowany,ikonę na nim namalowałąm w wielkim uniesieniu twórczym,miałam wrażenie wtedy że porozumiewam się z kimś,że chce mi coś powiedzieć........
        • ditta12 Re: Klucz 24.03.14, 11:10
          Już go nie ma.
          Obraz był fiolet
          encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSqPskrHuk4jzfFJlDh76_KL6XpF2F1HUn25jrXoNIqN9YcyqQ7G2Xnuf00
          tylko inny wzór
          • ditta12 Re: Klucz 24.03.14, 11:16
            Muszę się wykąpać bo podobno śmierdzęsad
            • ditta12 Re: Klucz 24.03.14, 12:54
              Nie ma jednak nic gorszego jak smród faceta który się boi i bab jego co.......wink
                • ditta12 Re: Klucz 24.03.14, 13:02
                  Crafting (z ang. (to) craft, "rzemiosło", "tworzyć") to metoda, która pozwala na tworzenie wielu bloków, narzędzi, jedzenia i pozostałych ...

I o to chodzismile
                  • ditta12 Re: Klucz 24.03.14, 13:08
                    https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/9d/Golem_Poznan.jpg/160px-Golem_Poznan.jpg

smile
                    • ditta12 Re: Klucz 25.03.14, 10:50
                      "Słowo to w Biblii pojawia się tylko raz w Ps 135:15-17, który to werset tradycja żydowska wkłada w usta Adama. W tym miejscu bywa ono tłumaczone jako embrion, ale prawdopodobnie oznacza coś bezkształtnego, pozbawionego formy. W średniowieczu utożsamiano je z greckim pojęciem bezkształtnej materii - η ὕλη (hyle). Część tradycji żydowskiej traktuje również Adama przed obdarzeniem go bożym tchnieniem jako golema."

Golem a zaśniard groniasty czy coś w tym stylu,może?

Rabin Jehudę Löw ben Bezalela z Pragi stworzył Golema,wkładał mu jakąś karteczkę w usta gdy ten miał zastygać a gdy mu służył,wpadał w szał i mógł zabić,był bezwolny(jak ten w Mad Max)
                      Jeszcze przypomniałam sobie Edwarda Nożycorękiego z moim ukochanym Johnym Deepem w roli głównej.
                      Jest wiele przykładów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka