Dodaj do ulubionych

coś bym zmienił

12.05.14, 07:00
W swoim życiu ciągle to samo, zacząć wierzyć że śmierć to wyzwolenie i iść po bandzie a czemu nie dziś żyjemy jutro już nie no tak ale trzeba mieć dobry pomysł i w razie nie powodzenia mieć zapasowy plan albo wóz i przewóz albo klęska .Postawić wszystko na jedną kartę tak jak terrorysta wysadzajacy się gdzieś. Z takim podejściem można wszystko oni wysadzajacy się za 72 dziewice i raj i są z tego powodu szczęśliwi. A my ciągnie my z miesiąca na miesiąc i się zastanawiamy jak tu przeżyć kolejny miesiąc to jakaś paranoja zbiorowa .
Obserwuj wątek
    • ditta12 Re: coś bym zmienił 12.05.14, 07:03
      <oni wysadzajacy się za 72 dziewice i raj>
      Napisz coś więcej o tym.To ciekawe.
      • uwierz_w_to Re: coś bym zmienił 12.05.14, 07:05
        A co ty nie wiedzialas za co się wysadzajacy terroryści przecież to chyba wszyscy wiedzą .
        • uwierz_w_to Re: coś bym zmienił 12.05.14, 07:08
          Wyprane mózgi mają biedacy ale głupoty to chyba więcej niż rozumu mieli przed tym praniem.
          • ditta12 Re: coś bym zmienił 12.05.14, 07:17
            Ja pytam o dziewice i raj.
            Ja nie wiem wszystkiego.Może mi opowiesz?
            • ditta12 Re: coś bym zmienił 12.05.14, 07:21
              "Hurysy (arab. حورية‎ ḥūriyyah – czarnooka) – według wierzeń muzułmańskich to wiecznie młode i piękne dziewice, które stanowią w raju małżonki wiernych:

A tych, którzy uwierzyli i czynili dobro, wprowadzimy do Ogrodów; gdzie w dole płyną strumyki. Będą oni tam przebywać na wieki, nieśmiertelni. Będą tam mieli małżonki bez skazy. I wprowadzimy ich do cienia cienistego. (4:57)

Według hadisów hurysy, kobiety idealne mają po 33 lata, są duchowo i cieleśnie nieskazitelne, są personifikacją dobrych uczynków z wypisanym na piersi imieniem Allaha. Są wiecznie piękne i młode, mogą odnawiać swoje dziewictwo. Każdy muzułmanin, w ogrodzie Dżannah może mieć do 72 hurys i zależnie od jego woli będą one (lub nie będą) rodzić dzieci, osiągające pełną dojrzałość w ciągu godziny. Często uważane w literaturze islamu za alegorię mistycznych uniesień, rozumu i przymiotów Boga."
              Wikopedia

33lata.Tak zwany wiek chrystusowy.Ciekawe.
              • uwierz_w_to Re: coś bym zmienił 12.05.14, 07:31
                Poczytaj sobie na necie tam znajdziesz.
              • ditta12 Re: coś bym zmienił 12.05.14, 07:34
                جنّة,
                Dżannah-raj,wygląda jak nasza łajba,nawet ma żagielek na górze wink
                Lub alfa i delta.
                • ditta12 Re: coś bym zmienił 12.05.14, 07:40
                  "Koran definiuje raj jako "wieczny dom" , "dom pokoju" , "ogród rozkoszy" i "zgromadzenie prawych" . Szczegóły życia wiecznego opisują hadisy. Opiekunem Dżannah jest anioł Ridwan. Odległość między dwiema bramami raju jest równa odległości z Mekki do Basry. W raju są domy z pereł i drzewa o pniach ze złota. Mieszkańcy raju nigdy nie śpią"

450-kilometrów jest z Mekki di Basry?Uwierz?Byłeś tam. Może 440?
                  • ditta12 Re: coś bym zmienił 12.05.14, 07:41
                    A może 44,4?He?
                    Uwierzu możesz to jakoś zmierzyć?
                    • ditta12 Re: coś bym zmienił 12.05.14, 07:48
                      https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/42/La_mecque_pelerinage.png/220px-La_mecque_pelerinage.png

Czarny kamień przyniesiony Abrahamowi przez Gabriela co się rozpadł na trzy części-
                      -dotykali czarnego kamienia i wtedy mieli wielką siłę(Mezopotamia chyba)-Edith Nezbith.
                      • ditta12 Re: coś bym zmienił 12.05.14, 07:53
                        Przypomniał mi się czarny obelisk.
                        Film był gdzie małpy dotykały czarnego obelisku który spadł z nieba(meteoryt?) Odyseja kosmiczna.
                        "Czarny obelisk." Autor: Erich Maria Remarque.
                        • ditta12 Re: coś bym zmienił 12.05.14, 07:59
                          Każdy naród ma jakąś świętość.
                          My mamy Ikonę z Matką boską częstochowską z dzieciątkiem.Litwini mają Matkę boską ostrobramską bez dzieciątka.Jeszcze nie urodziła dzieciątka?
                          • ditta12 Re: coś bym zmienił 12.05.14, 08:09
                            https://artdeco.sklep.pl/galerie/i/ikona-grecka-bizantyjska_2992.jpg
                            • ditta12 Re: coś bym zmienił 12.05.14, 08:23
                              https://www.jcd.iq.pl/materdei/admin/artykuly_images/artykuly/Artykuly/1.Polska/13.%C5%9Bl%C4%85skie/18.Cz%C4%99stochowa/1.Bazylika%20%20Jasnog%C3%B3rska%20%20-%20%20Znalezienia%20%20Krzy%C5%BCa%20%20%C5%9Awi%C4%99tego%20i%20%20Narodzenia%20%20Naj%C5%9Bwi%C4%99tszej%20%20Maryi%20%20Panny/1.Kaplica%20%20Matki%20%20Boskiej%20%20Jasnog%C3%B3rskiej/miniatury/2.Matka%20%20Boska%20%20Cz%C4%99stochowska.1.jpg_h600_w400.1.jpg

Gwiazdkę ma na kapturze na środku.Maria Egipcjanka?Gest wolności u dziecka.Ile lat może mieć dziecko?
                              • ditta12 Re: coś bym zmienił 12.05.14, 08:32
                                Maria Egipcjanka,Maria Magdalena z córką Sarą przypłynęły do Francji łódką-tak było w Kodzie Leonarda da Vinci.
                                Powstał ród Merowingów ale trzeba zapytać Madau jak to było naprawdę.Może wie.
                                Jeden Francuz powiedział że pod szklaną piramidą przed Luwrem jest grób Matki boskiej czy Marii.Usłyszałam to od kogoś więc dokładnie nie przytaczam słów.
                                • ditta12 Re: coś bym zmienił 12.05.14, 08:43
                                  Całun turyński-negatyw i pozytyw.
                                  • ditta12 Re:Tajemnica siedmiu gwiazd. 13.05.14, 07:46
                                    "Jan słyszy za sobą potężny głos, nakazujący mu spisanie tego, co zobaczy i usłyszy, a następnie przesłanie zapisu do siedmiu wymienionych z nazwy zborów Azji. Obraca się więc, by ujrzeć ten Głos. Najpierw widzi siedem świeczników, a między nimi postać podobną do ludzkiej, ubraną w długą szatę, przepasaną na piersiach złotym pasem. Głos ma białe jak wełna i śnieg włosy oraz błyszczące jak płomień oczy. Jego twarz jaśnieje jak słońce, a z ust wychodzi ostry, obosieczny miecz. Stopy Głosu są jak rozpalony metal w kolorze ognia."
                                    wg.Apokalipsy św.Jana

No proszę.Święty Jan też słyszał głos i miał wizję "syna człowieczego"-mężczyzny chyba.
                                      • uwierz_w_to Re:Tajemnica siedmiu gwiazd. 13.05.14, 08:22
                                        No fakt nie dają mi tyle lat ile mam.Ale i tak się postarzalem bo jak miałem 30 to mi dawali 20
                                        • ditta12 Re:Tajemnica siedmiu gwiazd. 13.05.14, 08:26
                                          Teraz tu jest,heh.
                                          No tak.
                                          Bywają przypadki że córka starsza od matki.
                                          • uwierz_w_to Re:Tajemnica siedmiu gwiazd. 13.05.14, 08:31
                                            Wyślij mi fotkę twarzy bo nigdy nie widziałem ciebie z bliska

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka