Dodaj do ulubionych

Pamiątka.

22.11.15, 19:21
Eucharystia (gr. εὐχαριστία, eucharistía = ‘dziękczynienie’wink lub Wieczerza Pańska, Sakrament Ołtarza, Msza św., Komunia Święta, Najświętszy Sakrament, Najświętsza Ofiara, Ciało Chrystusa[1] – uroczysta celebracja Ostatniej Wieczerzy, uczty paschalnej, którą Jezus spożył przed swoją zbawczą męką, śmiercią i zmartwychwstaniem i którą chrześcijanie sprawują wypełniając polecenie Mistrza: To czyńcie na moją pamiątkę (Łk 22,19).

U prawosławnych to chyba nie hostię a takie małe bułeczki jedzą.

Dobry pomysł na pamięć.
Mój tatuś mnie kiedyś uczył że trzeba supełek zawiązać na chusteczce do nosa by zapamiętać i się wtedy przypomina gdy się wyjmie z kieszeni.
Pamięć mechaniczna.Pamięć fotograficzna.Pamięć......jakaś tam.
Obserwuj wątek
    • ditta12 Re: Pamiątka. 22.11.15, 19:34
      O!Puścili do mnie oko.T ja do nich też puszczę.O. wink
      • ditta12 Re: Pamiątka. 22.11.15, 19:41
        A tak apropo pamięci.
        Dostałam farby olejne od brata pod choinkę i nimi malowałam.
        I nie pomyślałam potem że można też innymi malować.Np.z Castoramy,takimi do ścian czy akrylami czy akwarelami,czy temperą zwykłą czy jajeczną czy gwaszami.A można wszystkimi.

A jeszcze sobie przypomniałam znów że Hitler to był głupi malarz i miał schizofrenię paranoidalną podobno a w związku z tym miał obsesje na temat obrazków zapewne i żeby mu się przypodobać to wszystkie obrazki chcieli mu dać które są na świecie.I jeszcze rzeźby i inne dzieła sztuki.

Widzisz Madau.Ja też piszę znów powieść bo mi się zebrało na pisanie i tak piszę i piszę dwoma palcami.Ale po co szybciej mam pisać/Na akord?
        • ditta12 Re: Pamiątka. 22.11.15, 20:34
          Zdradzające ludzie.
          Zdradzające ludzie roznoszą bakterie powodujące zapalenie cewki moczowej i trzeb brać urofuraginum.
          Dziwne bo ja to brałam w szpitalu a nie miałam tam sexu.
          Przez kibel widocznie w żeńskiej łaźni.
          Szkoda że tego urofuraginum do kibla nie wrzucili dlla zapobieżenia rozprzestrzeniania się żyjątka bakteri,zaraz zobaczę jak się nazywa.
          • ditta12 Re: Pamiątka. 22.11.15, 20:39
            www.centermed.ie/zakazenia.htm
            Trochę dziwne to(dużo znaków zapytania ale to nie ważne.

To escherifia coli znajdująca się w jelitach.
            No to może u czubków domestosu nie mieli.
            Nie pamiętam żeby był.Może ktoś ukradł?
            • ditta12 Re: Pamiątka. 22.11.15, 20:41
              Masku.
              A Ty napisałeś kiedyś że Ci wycięli nerkę.
              To niech Ci teraz przyszyją z powrotem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka