Dodaj do ulubionych

Wyniki tsh

14.02.12, 09:48

Witam
Robilam ostatnio badanie na TSH, zaluje ze sie posluchalam pielegniarki i nie zrobilam na ft3,ft4 odrazu. Jestem pol roku po porodzie miesiac po porodzie zaczelam bardzo tyc w ciagy 3 mc 9kg zmeczona, sucha skora, zimno mi, i mam taka crypke i cos zalegajace w gardle non stop, dwie osoby powiedzialy ze mam powiekszona szyje w tym pielegniarka co pobierala krew. TSH 2.280 norma 0.270-4.200
MOJ MAMA W TY SAMYM CZASIE tez robila badania i TSH ma w normie ale ft4 zanizone usg wykrylo cos z tarczyca no i ma tez powieksona szyje.
Moj brat ma nadczynnosc.
Tak wiec jak mam prawodlowe TSH to tak czy siak moze cos sie dziac z tarczyca??? zrobic ft3,ft4?? prosze o pomoc
Obserwuj wątek
    • pies_z_laki_2 Re: Wyniki tsh 14.02.12, 20:10
      Zrób z jednego pobrania tsh, ft4 i ft3, potem idź do endo (najlepiej, żeby miał w gabinecie usg), zapewne zleci atpo, atg i trab i wtedy będzie wiadomo co się dokładnie dzieje.

Przy okazji dobrze byłoby sprawdzić poziom wit D3, B12 i ferrytyny, przy problemach z tarczycą bywa on bardzo niski i warto jak najszybciej go podnieść tabletkami, kroplami czy wręcz zastrzykami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka