papaja30 19.02.13, 15:42 Czesc. Powiedzcie, prosze, jak wyglada operacja oczu, ile dni pacjent lezy w spzitalu, jak sie czuje po operacji, co mu wolno a czego nie wolno. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zielona201 Re: GB, operacja oczu 20.02.13, 13:58 Czy chodzi ci o opercaję odbarczania oczodołó stosowaną przy wytrzeszczach? Odpowiedz Link
papaja30 Re: GB, operacja oczu 21.02.13, 20:44 Chodzi mi o operacje oczu przy chorobie gravesa-basedowa. Taka operacja jets chyba tylko jedna? Odpowiedz Link
pies_z_laki_2 Re: GB, operacja oczu 22.02.13, 14:21 Papaja, nie wiemy o jaką operację ci chodzi, więc podaj nam jakieś szczegóły. Odpowiedz Link
papaja30 Re: GB, operacja oczu 11.03.13, 00:49 wydawlao mi sie, ze to jasne ze przy gb mozna miec wytrzeszcz i wskazanie do operacji. szczegoly operacji oczu? gdybym je znala to bym znala odpowiedzi na moje pytania. Odpowiedz Link
kratkawpaski Re: GB, operacja oczu 11.03.13, 01:36 Pytanie, o jaką operację oczu Ci chodzi, było jak najbardziej uzasadnione. Operacyjnie leczy się nie tylko wytrzeszcz, ale też np. podwójne widzenie, oraz koryguje się ustawienie powiek i pewnie jeszcze parę rzeczy, które też mogą się schrzanić przy G-B. A samo odbarczanie oczodołów również można przeprowadzić endoskopowo albo tradycyjną metodą, i w zależności od metody, szczegóły takie jak choćby długość pobytu w szpitalu będą się różnić... Odpowiedz Link
robak.rawback Re: GB, operacja oczu 16.03.13, 13:18 kobito przycisnij doktora i sie dowiedz co ma do powiedzenia i zapisz i dopiero zapodaj na forum to ci dziewczyny cos dopowiedza - ja bym sie bala isc na jakakolwiek operacje oczu bez dokladnego dopytania sie co to ma byc - lekarze sa trudni w komunikacji ale tu nie popusc - najwyzej z kims pojdz na rozmowe zeby cie lekarz nie zbyl Odpowiedz Link