ramonaa
08.10.13, 01:41
Witam,
Drogie forumowiczki, pomozcie w interpretacji moich wynikow :
TSH 1.353 (0.47-4.64)
FT4 0.95 (0.71-1.85)
FT3 2.5 (1.45-3.48)
Objawy ktore mialam kiedy robilam wyniki byly ksiazkowe jak przy niedoczynności. Mam 37 lat. Samopoczucie pogorszylo sie wyraznie po wcześniej przybytym zapaleniu ucha wewnętrznego z objawami bardzo silnych zawrotow głowy. Mialam tez okres wzmożonego stresu spowodowanego choroba mamy. A w międzyczasie rzucilam palenie. I wtedy sie zaczęło! Zmęczenie jak nigdy wczesniej wypadanie włosów zaparcia niskie cisnienie itd. Dodam ze suplementuje sie od dawna, ostatnio przed wystąpieniem objawow algi chlorella spirulina. Brałam tez DHEA agnus castus i wielw innych. Moje samopoczucie na suplementach zawsze bylo lepsze, szukałam w nich ratunku na moje kiepskie samopoczucie szczególnie psychiczne, zawsze intuicyjnie czulam, że przyczyna tkwi głębiej., po oczyszczaniu sie zawsze czulam sie o wiele wiele lepiej. Lekarze nigdy nie umieli mi pomoc. I tak zylam sobie z momi niedoskonalosciami. W wieku kilkunastu lat mialam wole niedoczynne, bralam jod. Majac 15 lat zaczelam tracic przytomność, po 2 ataku trafiłam do szpitala, diagnoza padaczka mlodziencza. Przez 5 lat leki, ataki nigdy sie nie powtorzyly wiecej. Stwierdzono tez wypadanie platka zastawki trojdzielnej serca. Mialam problemy z cera, depresyjne hustawki nastrojow przez całą swoją młodość trudności ze schudnieciem choć nadwagi nigdy nie mialam. Itp itd ostatnie lata suementacja I oczyszczaniem sie od czasu do czasu jakbym zawladnela nas swoim zdrowiem i samopoczuciem.
Uspalam to co nieuniknone? Badałam tarczyce tylko TSH, nie pamietam wyniku, ale podobno bardzo byl w normie. Teraz jak mi tak samopoczucie polecialo na "leb" to zrobilam wyniki no I wyszlo jak wyzej. Nie wiem czy slusznie ale podejrzewam u siebie niedoczynność tarczycy. Mierzylam temperature rano I mam pomiedzy 36 -36, 2 a do tego okrutnie swedzi mne skora! Wlosy wypadają cały czas. Te swędzenie tez juz pojawiało se wielokrotnie w moim życiu ale teraz pomimo suplementacji dodatkowo C selen antyoksydanty Bcompex Magnez pije ziola na uregulowanie hormonów kobiecych bo mam PMS dodatkowe włosk- teraz czuje jak by mnie te objawy przerosly. Czy to mogę wiazac z tarczyca? Czy to moze byc Hashimoto? Proszę pomozcie odpowiem na wszystkie pytania
Ramonaa