Dodaj do ulubionych

Euthyrox N125 a praca w nocy

14.09.14, 09:13
Przyjmuję Euthyrox N125 zawsze regularnie o 5:00 następnie po 30 minutach śniadanko i po dalszych trzech godzinach leki na nadciśnienie i jest OK. smile
W moim zakładzie pracy jest reorganizacja i mam teraz pracować w systemie 3-zmianowym jak teraz mam przyjmować Euthyrox ? schodząc z nocki łykać tabletkę i kłaść się spać jaki to będzie miało wpływ na mój organizm ? może ktoś ma jakąś wiedzę doświadczenie proszę o informację
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • natder Re: Euthyrox N125 a praca w nocy 14.09.14, 09:21
      Może odezwie się ktoś kto ma podobny system pracy.

Raczej nie powinno być to problemem, ze swojego doświadczenia - jak w weekendy łykam tyroksynę o 5.30 - bo mój organizm bez zegarka budzi się na tabletkę i wracam do łóżka - świetnie śpię, mocno i jest to bardzo regenerujący sen bo budzę się wypoczęta i wygrzana.
      Nie wiem jak wyglądałaby moja kondycja w nocy gdybym miała być aktywna przez kilka dni pod rząd.
    • m1-66 Re: Euthyrox N125 a praca w nocy 14.09.14, 12:58
      Dzięki za informację
      Pracę zaczynam o 22:00 czyli teoretycznie kolację zjadam o 21:00 i do rana chyba już nic bo Euthyrox trzeba wziąć na czczo , czy dobrze kombinuję ? wink
      • ola_dom Re: Euthyrox N125 a praca w nocy 14.09.14, 16:36
        "na czczo" oznacza 6 godzin bez jedzenia.
        Więc koło północy coś możesz jeszcze zjeść. I Euthyrox wtedy o 6:00.
        • m1-66 Re: Euthyrox N125 a praca w nocy 14.09.14, 18:59
          a jak tak to spoko smile myślałem że będzie gorzej
          pozdrawiam

• m1-66 Re: Euthyrox N125 a praca w nocy 22.09.14, 10:16
      Byłem na rutynowej kontroli u swojego endokrynologa ? jest wszystko OK. Zapytałem o pracę w porze nocnej ? na zmiany, jest zdecydowanym przeciwnikiem takiej pracy powiedział że teoretycznie niby można spróbować ale z doświadczenia wie że u większości pacjentów cały proces leczenia rozwala się samopoczucie i wyniki po pewnym czasie będą złe, nawet wystawił mi zaświadczenie do lekarza medycyny pracy o przeciwwskazaniu pracy w nocy, jednak decyzja będzie należeć do mnie wink
      • hashitess Re: Euthyrox N125 a praca w nocy 22.09.14, 10:43
        m1-66 napisał:

> Byłem na rutynowej kontroli u swojego endokrynologa ? jest wszystko OK. Zapytał
        > em o pracę w porze nocnej ? na zmiany, jest zdecydowanym przeciwnikiem takiej p
        > racy powiedział że teoretycznie niby można spróbować ale z doświadczenia wie że
        > u większości pacjentów cały proces leczenia rozwala się samopoczucie i wyniki
        > po pewnym czasie będą złe,

Bo cięźka praca, a na nocnej zmianie jest pewnie bardzo cięźko
        choćby z racji przestawienia zegara biologicznego,
        jest niewskazana przy chorobach tarczycy.

nawet wystawił mi zaświadczenie do lekarza medycyny
        > pracy o przeciwwskazaniu pracy w nocy, jednak decyzja będzie należeć do mnie
        > wink

kazda decyzja w kaźdym aspekcie źycia jest Twoja.
        pan dr ubezpiecza się? tylko przed czym?!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka