Dodaj do ulubionych

jod dla 2 latki

27.05.16, 08:03
Witam prosze o jakiekolwiek porady w sprawie jodu organicznego. Ostatnio zrobilam kontrolnie tsh córce i niestety wyszlo ok 6 wczesniej 4.5 gdzie norma jest do 4. Mój endo stwierdził ze odziedziczyła tarczyce po mnie lecze sie juz ok 6 lat. Kazał jej brać na razie 1 tabl jodu organicznego a na nastepnej mojej wizycie zbada ja usg.
Obserwuj wątek
    • muktprega1 Re: jod dla 2 latki 27.05.16, 09:00
      Witaj
      samo TSH to za mało, zeby na jego podstawie wdrażać leczenie. Standard przy diagnostyce ro:
      TSH - wiadomo (hormon przysadki mózgowej)
      Ft4 oraz Ft3 - hormony tarczycy - podstawa jak i również
      USG tarczycy
      koniecznie sama dla siebie za własną kasę - D3, B12, ferrytyna
    • hashitess Re: jod dla 2 latki 27.05.16, 13:02
      nie podawaj dziecku jodu, który nasili
      ewentualne objawy złej pracy tarczycy.
      nie piszesz dlaczego znalazłaś się z córeczką u endo,
      czy ma jakieś niepokojące objawy,
      czy tylko dlatego, że Ty masz problem z tym gruczołem.
      • julia3084 Re: jod dla 2 latki 27.05.16, 21:00
        w zasadzie jeszcze z nia nie byłam tylko konsultowalam się telefonicznie ponieważ lekarz wyznaczyl moja wizyte do piero na lipiec, sam zasugerował , że może miec wrodzoną po mnie, bo byłam leczona letroxem 200 w czasie ciazy. Myśle, że zrobie jej jeszcze raz tsh tym razem z zyly i dodatkowo ft3 i ft4 i umowie sie na wizyte z dzieciecym endo.
        • najma78 Re: jod dla 2 latki 03.06.16, 14:23
          Dziecko po urodzeniu mialo badania przesiewowe, miedzy innymi na niedoczynnosc tarczycy, to badanie juz by wykazalo czy jest to wrodzone.
          Rozumiem ze podejrzewasz noedoczynnosc ale jodu nie stosuje sie jako terapi,to blad w sztuce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka