Dodaj do ulubionych

L-GLUTAMINA

14.12.17, 16:54
Coraz częściej słychać o niej.
Czy ktoś z Was może podzielić się swoimi praktycznymi doświadczeniami? Jak forma, ile, w jaki sposób brana, jakie efekty? Najlepiej spektakularne wink
Wątki osób, które rejestrują się tylko raz, aby reklamować preparaty będą usuwane.

Obserwuj wątek
    • hashitess Re: L-GLUTAMINA 15.12.17, 12:22
      ja zażywam ajiPure w proszku.
      Niestety nie mogę napisać czy pomaga z powodu zażywania
      również innych specyfików na problemy z przewodem pokarmowym.
      • lena354 Re: L-GLUTAMINA 15.12.17, 14:58
        Ja od niedawna stosuję glutaminę Swansona w kapsułkach 500mg,na razie trudno mówić o efektach,ale fakt jest taki,że nie łapię żadnych infekcji.W tamtym roku w tym okresie ciągle miałam katar i co chwilę się przeziębiałam.
        Mam nadzieję,że poprawi mi stan jelit,i suplementy które biorę będą się lepiej wchłaniały.
    • madaleinsoph Re: L-GLUTAMINA 05.01.18, 02:19
      Aktualizacja dot. Glutaminy - nie wiem, czy to wyłącznie jej zasługa, ale:
      Testowo na grudzień wyrzuciłam dietę eliminacyjną / czekam na wyniki IGG, więc chciałam sobie przez Święta "zjeść na zapas", gdyby okazały się złe / i przez calutki miesiąc nie zdarzył mi się żaden problem jelitowy, nawet przy jedzeniu koszmarnie ciężkich świątecznych potraw czy ciast ze śmietaną.
      Czyżby kuracja połączona z dietą naprawdę działała?
      Ktoś jeszcze może stosował Glutaminę i może się wypowiedzieć?
      Uściski!
      • lena354 Re: L-GLUTAMINA 05.01.18, 07:56
        Stosuje glutamine już 2 miesiące,i pomyślnie przeszłam test buraka wink Wcześniej po zjedzeniu barszczu zawsze miałam różowy mocz,a teraz przez okres świąteczno-noworoczny jadłam spore ilości barszczu, i miałam mocz normalnego koloru.
        • hashitess Re: L-GLUTAMINA 05.01.18, 15:12
          Ja zjadłam całe opakowanie l-glutaminy.
          Jednak nie widzę jakiejś spektakularnej poprawy.
          Natomiast buraczki i marchewki - gotowane - bardzo pomagają
          mi na test buraczkowy, a co za tym idzie lepsze samopoczucie
          w brzuchu i kieszeni.
          Nie piszę tego złośliwie tylko chcę zwrócić uwagę, że braki i marchew są
          zdecydowanie tańsze i chyba lepiej działają.
    • maaxx1 Re: L-GLUTAMINA 16.04.18, 11:19
      Czy to prawda, że trzeba brać 20 do 40 gram L-glutaminy by naprawdę odczuć efekty jej suplementacji?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka