ela2225 04.02.06, 10:31 Tsh 1,75 czy oznacz coś złego ? Nie znam się na tym a chciałabym wiedzieć czy muszę szukać pomocy u specjalisty. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katerina24 Re: wynik 05.02.06, 02:43 to dobry wynik ale czemu Ci zalecono zrobienie TSH?Żeby mieć pełen obraz pracy tarczycy trzeba zrobić usg narządu, przeciwciała tarczycowe Anti TG i Anti TPO.wolne hormony tarczycy czyli ft 4 i ft3 wtedy będzie to kompletna diagnostyka i bedzie mozna na 100%wyeliminowac problem tarczycowych kłopotów,pozdrawiam Odpowiedz Link
ela2225 Re: wynik 05.02.06, 13:33 O badanie poprosiłam u lekarza rodzinnego z powodu chorób tarczycy w rodziniei dostałam tylko takie skierowanie. Odpowiedz Link
mami7 Re: wynik 05.02.06, 18:42 Nie wiem jak to jest, ale mnie internista powiedział, że on może mi dac skierowanie jedynie na TSH. Resztę, czyli hormony, usg tarczycy musi zlecić specjalista. Moze oszukiwała )) W kazdym bądź razie w przypadku dziecka było identycznie. Pozdrawiam Odpowiedz Link
gatta13 Re: wynik 05.02.06, 19:58 Ano tak to właśnie jest - lekarz podstawowej opieki zdrowotnej nie może dać skierowania na inne badania - jeśli uzna, że wynik jest nieprawidłowy, może dać skierowanie do poradni endokrynologicznej (gdzie z kolei nie chcą przyjąć bez wyniku TSH ). Odpowiedz Link
katerina24 Re: wynik 05.02.06, 16:18 Tym bardziej powinnas mieć badania które podałam samo tsh nic nie znaczy trzeba zrobić resztę zwłaszcza że masz przypadki chorób tarczycy w rodzinie,pozdrawiam Odpowiedz Link