Dodaj do ulubionych

skuteczna dieta

28.04.06, 19:44
Jak szybko mozna stracic pare kilogramów w chorobie tarczycy? trzy lata lemu
wazyłam 55 kg, teraz waże niestety 73 kg. Stosuje diete, jem tylko ciemne
pieczywo razowe, nie słodze i jem duzo owoców. Kolacji nie jem wogóle.Za 4
miesiące wychodze za mąż i zależy mi na utracie paru kilogramów, a jak
wiadomo trudno uzyskac wymarzoną figure w chorobie tarczycy.Chętnie
skorzystam z Waszych doświadczeń
Obserwuj wątek
    • iwona500 Re: skuteczna dieta 03.05.06, 12:54
      Witam! Czy na forum nikt nie ma nic do powiedzenia na temat poprawnego
      odzywiania się ?Odżywiania sie jak bardzo ważnego przy niedoczynności a jak
      dalece innego przy nadczynności.Tylko eutyrox to ,eutyrox tamto itd.A przecież
      odzywianie ma bezpośredni i kto wie czy nie główny wpływ na nasze
      samopoczucie,wage i wyglad.Piszcie coś proszę na ten nurtujący mnie też temat!
      Pozdrawiam!
      • stapelia Re: skuteczna dieta 03.05.06, 15:08
        poszukajcie na forum bo o dietach juz bylo. napewno gdzies byl link do tego co
        mozna a czego nie powinno sie przy nadczynnosci. przy niedoczynnosci niestety
        wydaje mi sie ze euthyrox i euthyrox jest niestety najwazniejszy bo to od niego
        zalezy poziom hormonow a co za tym idzie waga.
    • paulaaa4 Re: skuteczna dieta 07.05.06, 22:25
      Czescsmile Mam niedoczynnosc wykryta niedawno ale na wstepie lekarz powiedzial mi
      ze powinnam ograniczac spozycie fasoli, kukurydzy, grochu, kapusty,
      brukselki... natomiast mozna bez ograniczen jesc ogorki i pomidory. Na
      zakonczenie lekarz powiedzial mi ze moje zycie to bedzie nieustanny post i
      wysilek fizyczny....troche mnie to przerazilo, ale w koncu moja waga stanela w
      miejscu...teraz czekam na jakis spadek, pozdrawiam Paulina
    • gata.verde Re: skuteczna dieta 08.05.06, 00:14
      Polecam diete South Beach (tylko I faza) a potem Montignaca: mialam do
      stracenia 3-5 kg, na South Beach w ciagu pierwszego tygodnia stracilam 3 kg
      (bez wiekszych wyrzeczen i jedzac do syta), potem myslalam, ze po tak szybkim
      spadku przytyje szybko, ale nie. Od 2 m-cy jestem na Montignacu, przyspieszyl
      mi sie metabolizm, nadal waze o te 4 kg mniej i ciagle powolutku gubie po 200 g
      na tydzien. U Ciebie to pojdzie szybciej bo masz kilka kilo do stracenia, u
      mnie organizm sie broni przed niedowaga dlatego ciezko mi stracic ten ostatni
      kilogram. Polecam 2 fora: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=11143 oraz
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20960
      Wez sie juz dzisiaj za siebie i na pewno uda Ci sie stracic ladnych pare kilo
      do slubu. Powodzenia!
      • bozena2006 Re: skuteczna dieta 09.05.06, 19:26
        Dzięki za rade.Przeanalizuje tę diete i licze ze mi się uda zrzucić zbędne
        kilogramy
        • bea711 Re: skuteczna dieta 10.05.06, 11:06
          Witam! Mam niedoczynnośc tarczycy, i w pierwszym etapie choroby przytyłam 8 kg.
          zaczęłam zażywać euthyrox, przestałam przesypiać zycie, zaczęłam ćwiczyć,zdrowo
          się odżywiać i schidłam 4 kg. teraz chcę zrzucić następne cztery,ale organizm
          mów STOP!!!Mój endokrynolog przepisał mi CHOLESTIL i BOLDALOIN 3x dziennie
          przed każdym posiłkiem,co ma pomóc w przemianie materii. Nie jadam pieczywa ani
          wyrobów z białej mąki,słodycze sporadycznie,dużo ćwiczę, ale waga stoi w
          miejscu.Najgorszy jest cellulit,który zaczął mnie dośc ostro atakowaćsad lekarz
          na pocieszenie powiedział mi,że dzięki temu, że tak właśnie zdrowo żyję - nie
          przytyłam i żebym raczej nie nastawiała się na jakieś fantastyczne
          chudniecie...Ale stale wierzę i wcale sie nie poddaję. Zwłaszcza, że teraz
          lato,nie chce się jeść a chce się ruszać!Jestem dobrej myśli! Powodzenia zycze!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka