Dodaj do ulubionych

niedoczynnośc

10.01.07, 22:23
Heej dzisiaj robiłam badanie tsh jutro mam wyniki ale wszystkie znaki na
niebie wskazuja ze mam niedoczynnosc. Treaz mam pytanie: biore pigulki w
piatek mam zaczac nowe opakowanie w poniedzialek pierwsza wizyta u
edokrynologa. czy zrobic sobie przerwe czy on mi bedzie kazał zrobic przerwe?
czy tabletki wogole nie przeszkadzaja.?
Jak wyglada leczenie niedoczynnosci?
Obserwuj wątek
    • ania7364 Re: niedoczynnośc 11.01.07, 00:17
      witaj agusiu, rozumiem ze mowisz o pigulach antykoncepcyjnych. mozesz je oczywiscie brac. ja biore rano tyroksynke a pigule wieczorem. jedno drugiemu nie przeszkadza. ale powiedz o piguilach lekarzowi.
      pozdrawiam. ania
    • ania7364 Re: niedoczynnośc 11.01.07, 00:21
      a leczenie niedoczynnosci jest bardzo proste, rano odpowiednia dawka tyroksynki i caly dzien o tym nie pamietasz. w twoim zyciu zmieni sie tylko malutki detalik: rano, na czczo tyroksynka, po godzinie sniadanko lub nie a dalej tak jak bylo do tej pory. spoko, to malo skomplikowana terapia, szybko sie przyzwyczaiszsmile
      poczytaj sobie watki o niedoczynnosci. to forum, lacznie z hashimoto to nieocenione zrodlo wiedzy.sama stad czerpie wiele informacji
      pzdr. ania
      • agusia101 Re: niedoczynnośc 11.01.07, 09:28
        a co sie ze mna bedzie działo? przytyje>? poprawa lub pogorszenie nastroju
        itd...
        • zwierzchu Re: niedoczynnośc 11.01.07, 21:09
          Jesli zaczniesz leczenie, to nastroj powinien sie poprawiac! Przytyc tez nie
          powinnas, raczej odwrotnie, choc tego nikt Ci nie obieca.
          Nie piszesz o objawach, ktore swiadcza o niedoczynnosci u Ciebie, ani o
          wynikach. Ale jesli to faktycznie niedoczynnosc, to przy wyrownaniu poziomu
          hormonow wszystko powinno sie poprawic (samopoczucie, nastroj, itp.). Poczytaj
          troszke tu na forum o niedoczynnosci.
          • agusia101 Re: niedoczynnośc 12.01.07, 09:59
            oto moje wyniki

--------------------------------------------------------------------------------
            TSH 3 generacja 3.36 uIU/ml
            immunochemia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka