mariball 14.06.07, 13:39 Po raz pierwszy będę zażywała Cynomel przed diagnostyką, napiszcie ,jak czułyście się po nim. Interesuje mnie to, bo wlasnie wyjeżdzam i troche się obawiam, czy nie będę jak dętka. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mikkasia Re: Cynomel -samopoczucie 14.06.07, 14:13 Ja się czułam bardzo dobrze. Od poniedziałku już nic nie biorę i póki co róznież czuję się dobrze Życzę Ci tego samego. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link
cari1 Re: Cynomel -samopoczucie 17.06.07, 23:39 Czy w czasie przyjmowania Cynomelu sie tyje? Odpowiedz Link
mikkasia Re: Cynomel -samopoczucie 18.06.07, 09:08 To chyba zależy od tego czy masz skołonności do tycia. Ja cały czas jestem chuda jak patyk mimo, że miałam niedoczynność. W trakcie przyjmowania cynomelu też nie przytyłam. A szkoda, bo parę kilo by mi się przydało Pozdrawiam Odpowiedz Link
cari1 Re: Cynomel -samopoczucie 18.06.07, 12:52 No to swietnie...zawsze mialam sklonnosci do tycia i to w najbardziej znienawidzonym miejscu tzn. ,,na bioderkach,,((Boze , nie chce byc balonem... Odpowiedz Link
basia686 Re: Cynomel -samopoczucie 10.11.07, 20:05 ja źle sie czułam bolała mnie głowa i miałam wysokie ciśnienie;/ Odpowiedz Link
ahima Re: Cynomel -samopoczucie 12.11.07, 11:52 Czułam się świetnie. Cynomel to jest chyba tyroksyna, więc dokładnie ten sam hormon, który bierzemy, tylko w prostszej formie. Zaczęłam się czuć gorzej dopiero po odstawieniu Odpowiedz Link
smokland HELP 06.02.08, 18:28 witam wsztstkich czy ktos moglby mi poradzic gdzie mozna kupic cynomel?? pilna sprawa Odpowiedz Link
fr-edza Re: Cynomel -samopoczucie 15.07.08, 16:38 Jaka dawke stosowałyście na dobę i czy rano na czczo tylko?i przez jaki okres czasu? Odpowiedz Link
mariball Re: Cynomel -samopoczucie 20.07.08, 10:30 Dawkę miałam określoną przez lekarza w Gliwicach,0,025.W trakcie brania leku było w porządku, schody zaczęły się po odstawieniu i gwałtownym wchodzeniu w niedoczynność, tycie +5 kg,lęki, drgawki,kołatania serca-KOSZMAR!Ponad miesiąc trwalo dochodzenie do siebie po ponownym włączeniu Eutyroxu. Odpowiedz Link
hashi-tess Re: Cynomel -samopoczucie 15.07.08, 22:42 wszystkie Wasze posty świadczą o braku wiedzy na/t hormonów tarczycy. Dla osób, które mają problemy z tym gruczołem priorytetem powinno być poczytanie o i zrozumienie jak działa tarczyca. Pisanie i pytanie czy od T3 się tyje jest przerażającą ignorancją swojej własnej choroby. Potem macie pretensje do lekarzy, że żle Was leczą. Ludzie - czytanie i nauka nie boli. Za to żle pracująca tarczyca boli okrutnie. Zróbcie coś dla siebie samych i zainwestujcie w swoje zdrowie. Na rynku jest wiele publikacji dot. tarczycy - kosztują niewiele, a posiadają nieocenione info. Forum również można czytać, to akurat jeszcze nic nie kosztuje, przecież już korzystanie z netu. Brak słów. Tess Odpowiedz Link
mariball Re: Cynomel -samopoczucie 21.07.08, 12:13 Kochana ekspertko od czytania, nie napisałam, ze od hormonu się tyje, tylko z powodu niedoczynności po jego odstawieniu, tak było w moim przypadku. Więcej życzliwości i pokory ! Odpowiedz Link
elinka300 Re: Cynomel -samopoczucie 15.01.09, 14:05 Witajcie Jak udało się wam załatwić ten Cynomel, w końcu nie jest on dopuszczony do obrou w Polsce?? Ściągałyście go z Francji?? Dziękuję za jakiekolwiek info Pozdrawiam Odpowiedz Link
x.armide Re: Cynomel -samopoczucie 15.01.09, 21:27 to chyba oczywiste ze po ostawieniu t3 wracaja objawy niedoczynnosci spowodowane niskim poziomem hormonu tak samo jest w przypadku t4 itd. ale sadzac po waszych wypowiedziach pewnie nawet nie orientujecie sie o czym mowie... Odpowiedz Link
hashi-tess Re: Cynomel -samopoczucie 15.01.09, 23:13 mariball napisała: Więcej życzliwości i pokory ! Ten specyfik nazywa się CYTOMEL a nie cynomel. Dalej twierdzę, że ignorancja swojej choroby, to brak światełka w tunelu. Tess Odpowiedz Link
jurmik Re: Cynomel -samopoczucie 16.01.09, 09:59 Oj, a nie lepiej najpierw sprawdzić: Cynomel istnieje, jak najbardziej, jest to trójjodotyronina produkowana przez francuską chyba firmę Aventis, 1 tabletka zawiera 25 ug (m i k r o gramów, a nie, jak zawsze wszyscy pisza odnośnie również Eutyroxu - m i l i gramów), natomiast Cytomel ma 20 mikrogramów w tabletce. Odpowiedz Link
hashi-tess Re: Cynomel -samopoczucie 16.01.09, 17:44 znaczy też jestem niedouczona. cóż, takie jest życie. Odpowiedz Link
bona62 Re: Cynomel -samopoczucie 16.01.09, 22:22 Tess...niedouczona?Żarty sie Ciebie trzymają Powodzenia! Odpowiedz Link
elinka300 Re: Cynomel -samopoczucie 17.01.09, 15:52 A wy ciągle szukacie okazji do wytknięcia sobie jakiegoś błędu czy literówki, a jak ja proszę o poradę, to nikt sie nawet postem nie zainteresuje - żenujące. Wiem ze firma która mieściła się przy Al. Jerozolimskich 183 w Warszawie sprowadzała ten lek, ale przenieśli siedzibę. Ale cóż wy kłóćcie się dalej, a ja poproszę kolezanke w pracy żeby napisała o cioci do Francji i mi wysłała... Odpowiedz Link
jurmik Re: Cynomel -samopoczucie 17.01.09, 17:17 Nie chodzi o żadne kłótnie czy wytykanie literówek tylko o wiedzę - nie należy pisać, że czegoś nie ma, jeśli jest. Dlatego napisałam, że jest i Cynomel i Cytomel - i tylko tyle. Chyba, że jest komuś wszystko jedno, jak się nazywaja jego leki - Eutyrox, Entyrox czy Entrox - bo takie nazwy usłyszałam kiedyś. Ja twierdzę, że skoro o chorobie chcemy wiedzieć dużo, to i o lekach na tę chorobę trzeba też coś wiedzieć, prawda? Ja wolę wiedzieć więcej i korzystam z internetu nie tylko w zakresie forum. Odpowiedz Link
hashi-tess Re: Cynomel -samopoczucie 18.01.09, 07:50 jurmik napisała: > Nie chodzi o żadne kłótnie czy wytykanie literówek tylko o wiedzę - > nie należy pisać, że czegoś nie ma, jeśli jest. Dlatego napisałam, > że jest i Cynomel i Cytomel - i tylko tyle. super, że poprawiasz. szkoda, że przy okazji nie odpowiedziałaś na zadane pytanie. A uczyć się zawsze warto. Tess Odpowiedz Link
jurmik Re: Cynomel -samopoczucie 18.01.09, 10:25 Nie mogłam odpowiedzieć na pytanie o drogi sprowadzania Cyto- czy Cynomelu, bo ja go nie biorę i nie mam pojęcia, jak Elinka ma go sobie załatwić. Ale są forumowiczki, które z niego korzystają, pewnie się odezwą. Ja tylko chcę wiedzieć jak najwięcej o tym choróbsku i dlatego czytam, a poza tym podziwiam Wasz zasób wiadomości! A właśnie - czy nie myślałyście o tym, by napisać jakiś cykl artykułów do jakiejś gazety typu Żyjmy dłużej czy innej o chorobie Hashimoto widzianej oczami pacjenta? Może właśnie tym powinno zająć sie Stowarzyszenie? Odpowiedz Link
elinka300 Re: Cynomel -samopoczucie 18.01.09, 17:04 Witam O tym, że choruje na hashi dowiedziałam sie rok temu, popadłam wtedy w całkowią paranoję, siedziałam ciągle przd netem, wygrzebywałam artykuły polsko i obcojęzyczne na temat tej choroby. Czasami zaskakiwałam nawet swoją endokrynolog nowinkami na temat badań amarykańskich (np. leczenie selenem, ziołami itp.) Tak czy owak, jestem zwolenniczką dokształcania sie we własnym zakresie, wkurzające jest jeszcze tylko to, że jak powiem coś kompetentnego lekarzowi to nie jest tym zachwycony... (dlatego zmieniłam endo, która wolała być góru "wiedzowym") Pozdrawiam Odpowiedz Link