mi77 19.02.08, 19:42 czy są jakieś różnice między tymi lekami?bardziej chodzi mi o metizol, bo na ten teraz przeszłam.Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vega181 Re: metizol a thyrozol? 23.02.08, 16:14 a , które leki nie są toksyczne? nie znam takich - wszystkie mają jakieś tam działanie uboczne.jeśli trzeba się nimi leczyć ,nie ma wyjścia ,należy wybrać mniejsze zło. pozdrawiam Odpowiedz Link
beradetta_m Re: metizol a thyrozol? 25.02.08, 22:11 niestety obydwa leki są tak naprawdę tym samym i tak samo dużo skutków ubocznych mogą mieć dla organizmu. czasem jednak organizm na któryś z nich reaguje lepiej ale jest to jego specyficzna cecha. tak naprawdę ogólnie można powiedzieć, że metizol jest trochę tańszy a reszta zależy od organizmu. jeżeli pojawiają sie supre mocne skutki uboczne na jedynm z nich czasem pomaga zamiana na drugi- mnie pomagała, znikały uczulenia np. Nie wiem jak wyglądałaby sytuacja gdybym przyjmowała je w innej kolejności ale thyrozol był pierwszy i faktem jest że to na nim miałam większość tych najgorszych skutków ubocznych - łącznie z utratą całkowitą smaku na jakieś 2-3 miesiące. Różnica jest natomiast pomiedzy nimi a thyrosanem, który krócej trzyma się we krwi, trzeba go przyjmować w zupełnie innych dawkach, bo inaczej się wchłania i o stałych porach co w przypadku tych metizolu i thyrozlolu nie jest konieczne. Pozdrowieni. Berni Odpowiedz Link
mi77 Re: metizol a thyrozol? 26.02.08, 14:15 Bardzo dziekuje za info ..chyba lepiej dodać te kilka złotych i brać thyrozoljuz sama nie wiem.. Odpowiedz Link
vega181 Re: metizol a thyrozol? 27.02.08, 18:42 sama nie decyduj to zależy od lekarza , napewno nie zrobi Ci krzywdy, ja biore od samego początku metizol , początki choroby 3x2tabl, po miesiącu przez tydzień zmniejszałam dawkę 2x2tabl( oczywiście zalecenie lekarza) , obecnie 1x2 tabl , robię co miesiąc badanie morfologiczne krwi , wszystko jest ok ( jednym ze skutków ubocznych jest zmniejszona ilość czerwonych krwinek).a jak pisałam wcześniej każdy lek ma skutki uboczne , trzeba się leczyć i tyle. Odpowiedz Link