igabart 27.02.09, 23:38 moje wyniki FT3 2,78 NORMA(1,80-4,20) FT4 1,48 NORMA (0,80-1,90) TSH 0,131 NORMA (0,400-4,000). bardzo proszę o wyjasnienie moich wyników. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hashi-tess Re: prośba o interpretacje wyników 01.03.09, 20:35 a coś Ci dolega? Żle się czujesz? Odpowiedz Link
igabart Re: prośba o interpretacje wyników 02.03.09, 00:10 Witam. 5 miesięcy temu urodziłam dziecko-cesarka.Zrobiłam ostatnio profilaktycznie badania i okazało się,że mam obniżone TSH.Morfologia prawidłowa,OB 6,CRP 0,9.Podniósł mi się też cholesterol na 5,69.Przed ciążą i w ciąży wszystkie wyniki miałam dobre(TSH też-zawsze miałam w granicach 1,18).Samopoczucie dobre,wracam do sylwetki sprzed ciąży prawidłowo,nie szybko i nie wolno-tak w sam raz.Dodam jeszcze,że ciągle karmię malucha tylko piersią i nie mam jeszcze okresu(przy pierwszym dziecku dostałam okres w 7 miesiącu).Trochu zmartwiły mnie te wyniki.Co to może być?Może jeszcze hormony szaleją po ciązy? Odpowiedz Link
hashi-tess Re: prośba o interpretacje wyników 02.03.09, 08:59 skoro dobrze się czujesz, w ciąży nie oznaczałaś poziomów hormonów tarczycowych tylko przysadki, to skąd raptem te badania? Nie sprawdza się tego co dobrze funkcjonuje. Pzdr Tess Odpowiedz Link
igabart Re: prośba o interpretacje wyników 02.03.09, 17:10 ft3 i ft4 zrobiłam po tym jak mi wyszło zle tsh.Raz na rok robię sobie podstawowe badania.A czy te moje wyniki są złe?czy mogę mieć jakąś chorobę związana z tarczyca czy to może byc jeszcze burza hormonów po porodzie i karmienia piersia?z góry dziękuję za odpowiedz. Odpowiedz Link
hashi-tess Re: prośba o interpretacje wyników 02.03.09, 19:36 forum nie jest najlepszym miejscem stawiania diagnozy. Proponuję udać się do gabinetu lekarskiego gdzie przyjmuje endo. Pzdr Tess Odpowiedz Link
igabart Re: guzek 19.03.09, 11:30 Byłam dzisiaj u endo i raczej to nie jest poporodowe zapalenie tarczycy.Zrobił mi usg i wyszedł guzek na prawym płacie.Nie dał mi żadnych leków kazał mi przyjść za 2-3 miesiące z wynikami tsh i ft4 lub wczesniej jeśli będę żle się czuć.Pózniej zobaczymy-może scyntografia i biopsja.Kurcze,ale zaczynam się poważnie martwić,a myslałam,że to przejściowe.Czy czekać te 2-3 miesiące czy zrobić odrazu biopsję?guzek jest coś tam normo... i ma ok.1,5. Odpowiedz Link