Dodaj do ulubionych

prośba o interpretację

18.01.12, 15:10
Pomóżcie zinterpretować, proszę:
ft3 3,38 co daje 39,08%
ft4 1,23 co daje 57,22%
tsh 2,46
wapń 8,88
według opisu norm wszystkie wyniki się w nich mieszczą
badania robiłam po 6 tygodniach od zmiany dawki z 75 euthyroxu przez 7 dni, na 75 przez 5 dni i 100 przez 2 dni w tygodniu

-
Maja Pysznotka
Nina
Obserwuj wątek
    • procesor Re: prośba o interpretację 18.01.12, 22:30
      a objawy? samopoczucie?
      • maj55 Re: prośba o interpretację 18.01.12, 23:33
        No tak, byłam "na śieżo" po odebraniu wyników i one przesłoniły mi meritumwink
        Badania robię co 3 miesiące zazwyczaj lub po 6 tygodniach po zmianie dawki. Tym razem zrobiłam je wcześniej właśnie z powodu złego samopoczucia. Końcówka listopadai i grudzień dla mnie nie istniał. Mimo regularnego trybu życia, dobrego odżywiania, snu ośmiogodzinnego przynajmniej byłam zupełnie bez siły, wiecznie niedospana, rozbita. Do tego dziwne uczucie kręcenia się w głowie, takiego zawrotu gwałtownego, który dopadał mnie kilkanaście razy na dzień, super sucha skóra aż do pękającej na dłoniach czy twarzy. No i tyję, mimo że dietę mam zbilansowaną, od lat tę samą, sezonową. Zimne donie, zimne stopy. I cała takich bolączek, które kwituje moja mama "na to się nie umiera"sad
        W tym czasie brałam euthyrox 75 codziennie.
        Po zmianie dawki, o której pisałam w pierwszym poście - czyli przejście na 100 dwa razy w tygodniu, jakby się poprawiło. Uczucie niemocy i bezsiły fizycznej odeszłosmile Pozostałe objawy są, ale one nie są już tak dokuczliwe.
        Czy można zatem powiedzieć, że dawka jest dobrze dobrana i mogę spać spokojnie?smile
        • maman3 maj55 25.01.12, 18:10
          Z innej beczki-mój 7-miesięczny synuś ma klebsielle pneumoniae ESBL+, możesz mi na gazetowy napisać, jak pozbyła się tego paskudztwa Twoja córeczka? Będę wdzięczna smile
    • milaemalka Re: prośba o interpretację 18.01.12, 23:31
      Wazne jak sie czujesz.Osobiście przy takich wynikach ledwie bym egzystowała i zwiekszałąbym dawke
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka