milaemalka Re: Czy ktoś bierze sam novothyral dłużej niz 5 l 26.10.14, 22:45 A krócej ale tylko novo ? Odpowiedz Link
procesor Re: Czy ktoś bierze sam novothyral dłużej niz 5 l 27.10.14, 20:48 nigdy nie brałam samego novo nawet przez moment Odpowiedz Link
hashitess Re: Czy ktoś bierze sam novothyral dłużej niz 5 l 27.10.14, 21:58 Milaemalko, napisz coś więcej dlaczego zadałaś takie pytanie. Odpowiedz Link
milaemalka Re: Czy ktoś bierze sam novothyral dłużej niz 5 l 27.10.14, 23:16 Jestem na samym novothyralu o dawna i chciałam wymienić się doświadczeniami.Traktuję go jako zło konieczne i najchętniej przestałabym brać. Odpowiedz Link
hashitess Re: Czy ktoś bierze sam novothyral dłużej niz 5 l 28.10.14, 05:40 Chcesz zrezygnować z zażywania hormonu? Odpowiedz Link
milaemalka Re: Czy ktoś bierze sam novothyral dłużej niz 5 l 29.10.14, 19:37 Niestety nie mogę tego zrobić.Miałam na myśli to,że bardzo chciałabym wrócić do euthyroxu. Wygląda na to że jestem jedyną osobą na samym novothyralu. .Myśle ,ze można usunać ten post Odpowiedz Link
hashitess na forum jest wiele osób 31.10.14, 09:56 które zażywają t4 i t3. Często zamiast dwuskładnikowego novo dziewczyny jedzą euthyrox i thybon bo taka mieszanka jest łatwiejsza do dawkowania. Może spróbuj napisać dlaczego chcesz zaźywać tylko t4. Podejrzewam, że możesz Żle się czuć. Napiszesz ostatnie wyniki z dawką hormonów? Odpowiedz Link
milaemalka Re: na forum jest wiele osób 01.11.14, 18:14 Euthyrox rozkłada sie stopniowo,nie powodował gwałtownego bicia serca.Niestety jest nie dla mnie.Novothyral -biorę 75 -osiaga wysokie stężenie ,które maleje w ciagu kilkunastu godzin 3 godz po tabletce miałam Ft3 ponad 100%.Muszę brać metoprolol. Wyniki z 30 czerwca Ft4-71% Ft3-47,6% Tsh-0,005 Jeśli chodzi o hormony to jest ok .Teraz biore rano 3/4 z 75 koło godz 13 1/2 albo 1/4 zależy ile mam zajeć.Myśle o przyszłosci. O sercu o osteoporozie.Dobrze że napisałas o thybonie Odpowiedz Link
hashitess Re: na forum jest wiele osób 01.11.14, 21:56 Mila! te wyniki nie są dobre bo rozrzut pomiędzy nimi jest znaczny na niekorzyść FT3. Uważam, że koniecznie powinnaś zamienić novo na euthyrox i thybon lub cytomel. Jak wygląda Twoja anemia? Odpowiedz Link
rosteda Re: na forum jest wiele osób 02.11.14, 23:28 milaemalka napisała: > Euthyrox rozkłada sie stopniowo,nie powodował gwałtownego bicia serca. Masz racje, chociaz nie calkowita. Po polknieciu najwieksze stezenie jest po okolo 4 godzinach i to wlasnie wtedy wiele osob to odczuwa jako lekka nadczynnosc pomimo dobrej dawki. Maleje dopiero po 24 godz i dlatego badania robi sie po 24 godz od ostatniej dawki. Kumuluje sie w organizmie i po miesiacu od odstawienia wchodzi sie w niedoczynnosc. >Niestety jest nie dla mnie.Novothyral -biorę 75 -osiaga wysokie stężenie ,które maleje w > ciagu kilkunastu godzin 3 godz po tabletce miałam Ft3 ponad 100%. Najwyzsze stezenie T3 we krwi po polknieciu tabletki trojjodotyroniny jest po 3 -4 godz. Natomiast spadek nastepuje juz po 9 godzinach a po 3 dniach juz jej nie bedzie we krwi. Z tego powodu osoby biorace trojjodotyronine powinny ja brac w dawkach podzielonych przez caly dzien (przynajmniej 3-4x dziennie) wtedy nie odczuwaja jej spadku we krwi i caly dzien sa wydolne fizycznie. >Muszę brać metoprolol. A moze to jest niedobor magnezu? probowalas go brac?(oczywiscie wczesniej dzielac dawke trojjodotyroniny co jest niemozliwe z novothyralem wiec lepszy bedzie thybon i Euthyrox) > Wyniki z 30 czerwca Ft4-71% Ft3-47,6% Tsh-0,005 > Jeśli chodzi o hormony to jest ok . Wyniki sa ok. >Teraz biore rano 3/4 z 75 koło godz 13 1/2 albo 1/4 zależy ile mam zajeć. Tylko ze trojjodothyronine bierzesz 2 x dziennie prawie po 10µg co jest na raz duzo. Lepiej by bylo aby T3 brac co 4 godz najwyzej po 5µg. Thybonem jest to mozliwe bo w 1 tabletce masz 20µg i malym nozykiem od jarzyn mozna go latwo dzielic (ja dziele na 8 czesci i tez daje rade) >Myśle o przyszłosci. O sercu o osteoporozie.Dobr > ze że napisałas o thybonie. Jak wyniki fT3 i fT4 nie masz ponad norme to o osteoporoze nie musisz sie bac. Aktualnie jak jeszcze nie masz thybonu i nie mozesz dzielic na wiecej porcji novothyralu to musisz brac metoprolol i pamietac o magnezie. Sprawdzalas poziom wit.D? Odpowiedz Link
milaemalka Re: na forum jest wiele osób 03.11.14, 23:54 Wtaminę D uzupełniam od roku.(tylko 13.9 przy niewystarczajacym od 10 do 30) Potas udało sie podnieśc po zamianie kaldyum na kalipoz.Z magnezem mam problem.Uzupełnianie dozylne pomaga na jakis czas i znów spada do dołu normy lub poniżej.Pomimo że biorę tabletki.Teraz kupiłam Slow Mag,mam nadzieję,że okaże sie lepszy od poprzednich skoro jest dojelitowo wchłaniany.Ferrytyna uzupełniona.WitB12 zastrzyki co mc. W tamtym roku miałam skierowanie na koronografię ale nie zdecydowałam sie na badanie. Czesto pękaja mi naczynka na palcach i po prostu bałam się. Postanowiłam najpierw uzupełnić braki magnezu i wit D Novothyral zacznę dzielić na 3 porcje zastanawie .Dziekuję Odpowiedz Link