mila.111
07.12.18, 12:28
Witam potrzebuje wsparcia - ok 10 lat temu zostałam przez coś ugryzie na w nogę pojawił się dziwny bąbel po jego zniknięcie podobne ale mniejsze pojawiły się na drugiej nodze i później juz nie; nie wiem czy to ma związek ale od tego czasu zaczęłam się sypać - spadek nastroju bardzo duży brak koncentracji depresja spadek wagi jeden epizod łysienia plackowatego - w 2010 wizyta u edo - tsh przy dolnej granicy ft4 1.17 (ft3 i ft4 są raczej niezmienne - ciut poniżej 50%); brak diagnozy; 4.2012 - u psychiatry antydepresyjne; 7.2012 chwile stosowane antykoncepcyjne i od 9.2012 tetracykline 10 tyg na trądzik po tym nieustający ból głowy jakby spiecia brak poprawy po ibuorofen i adap. Ból narastal strasznie nie mogłam spać - rezonans i tk - ok; tsh 1.7 w 3 miesiace; 8 kg na plus i widok jakbym była opuchnięte ; mch ciut powyżej normy ; mcv minimalnie poniżej ; mchc ciut powyżej normy ; mpv ciut powyżej normy; dużo siniaki w na nogach bez przyczyny bolące ; później duże problemy jelitowe żołądkowe - poprawa po odstawieniu laktozy; 2015 - problem z zajściem w ciaze prolaktyna trochę powyżej normy w tym po obciążeniu 10x wzrost; tsh ok 2.5 - zajście dopiero po zwiększeniu euthyrox z 12.5 na 25; brak przeciwciał na tarczyce ; cukier ok 92; w ciazy brak bólów głowy cukier 74 spadek wagi w ciazy mimo braku wymiotów - po ciazy - ostre swedzenie skóry problem z rozchidzeniem kości w stopach 8 kg do przodu znowu problemy z jelita mi - b12 250 (190 z 880); d3 po lecie ciut poniżej normy ; tarczyca 8 ml bez zmian
Czy macie jakieś pomysły ci to może być? Moja siostra ma duże problemy z jelita mi niskie żelazo problemy depresyjne i .... padaczkę - miała robiona kolonoskopii - hemoroidy ale nie stwierdzili chyba celiaklia
Proszę pomóżcie bo lekarze widzą ze wszystko w normach i kierują do psychiatry ale ja 5 lat liczyłam się u psychiatry i brak poprawy ...
Wielkie dzięki za wszelką pomoc i cierpliwość przy czytaniu