Dodaj do ulubionych

Czy mam Hashimoto?

03.02.20, 18:58
Witam,
Moje wyniki to:

TSH 1,280 norma (0.27-4.2)
FT3 4,5 norma (3.1-6.8)
FT4 14,1 norma (12-22)
(anty-TPO) 18,46 norma (0-34)
(anty-TG) 15,3 norma (0-115)

Czy to świadczy o tym, że mam Hashimoto?
Bardzo proszę o wypowiedź kogoś kto sie na tym zna. Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • laura.phys Re: Czy mam Hashimoto? 03.02.20, 19:08
      Powinno się zrobić usg tarczycy bo przeciwciała mogą się pojawiać okresowo.

      A jak samopoczucie, masz objawy?

      Oznaczylabym poziomy b12, d25oh, ferrytyny i poszła z kompletem do endokrynologa który wykonuje tez usg.
      • karolinastalke Re: Czy mam Hashimoto? 05.02.20, 18:41
        Skonsultuj koniecznie z lekarzem, nie ma co siedzieć i się stresować nieznajomością wyników! Sama leczę Hashimoto w jednej z najlepszych krakowskich klinik – SCM clinic. Polecam tamtejszych specjalistów – szczególnie dr Marcina Barczyńskiego.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka