Dodaj do ulubionych

Letrox a zawroty głowy

18.04.05, 22:39
Czy ktoś z was ma zawroty głowy przy braniu letroxu.ja od tygodnia biorę
letrox 50 i cały czas mam zawroty zupełnie jakbym była po kilku drinkach smile)))
Totalnie mnie to denerwuje a lekarze szukają przyczyny... przy okazji wykryto
skoki ciśnienia tak ok. 160/100 , echo serca jest Ok.,dno oka również,
laryngolog nie widzi przyczyny ze strony błędnika(brakuje mu objawów tj.
oczopląs i torsje)??? odsyła do neurologa, internista twierdzi,że letrox nie
powinien dawać takich objawów ale jeszcze przedemną wizyta u mojej endo...
Obserwuj wątek
    • hashi-tess Re: Letrox a zawroty głowy 19.04.05, 07:57
      Przy chorej tarczycy tak może być.
      Sądzę, że powinnaś zacząć od mniejszej dawki letroxu.
      Czasami 50 na wstępie jest żle tolerowana.
      Jeśli żle się czujesz zmniejsz ją i poinformuj o tym endo.
      Pzdr Tess
    • to-ja-007 Re: Letrox a zawroty głowy 19.04.05, 11:08
      To moze byc od tarczycy dokladniej od przeciwcial albo od prolaktyny ...
      • mongra Re: Letrox a zawroty głowy 19.04.05, 11:54
        Witam,
        Ja miałam taki objaw tylko pierwszego dnia, gdy zwiększyłam dawkę do 50 - świat
        trochę odpływał.
        Odkąd biorę Letrox 50 (od 5 dni) mam za to problemy ze spaniem - trudno zasnąć,
        budzę się w nocy po kilka razy, jest mi gorąco i sny jakieś bardziej
        niespokojne z cyklu 'zabili go i uciekł'. A wcześniej spałam jak dziecko, o
        każdej porze dnia i nocy...
        pozdrofka,
        Mongra
        • upadlyaniol Re: Letrox a zawroty głowy 19.04.05, 14:07
          The symptoms are
          already existing even before medication.For the past 21 days,I have been
          on the drugs.My vital problem is as soon I got up,say at 5.45
          a.m.,I used to take my meds with a glass of water.The moment I take the
          water I will feel the vertigo.Immediately I will start doing some
          yoga/exercises, so that I don,t consticipate.After 30 minutes,I used to
          take a normal temperature butter milk.The consumption of butter milk also
          makes me to feel vertigo/drowsi.Once I take bath at 7.00 a.m. I feel some
          what comfortable.I will have breakfast(at 7.45
          a.m.But I will feel drowsi again.

Now it is only 21 days are over since I am on meds.How long will I have to
          take to overcome my morning vertigo even after after a glass of water(at
          least for my meds)

Reply me.

......
          bardzo podobne...
          Prawda ???

z amerykańskiej listy dyskusyjnej...

• aada1 Re: Letrox a zawroty głowy 19.04.05, 17:39
      Witaj
      Mam ten sam problem co Ty i też chodzę jak pijana. Jest to po hormonikach.
      Organizm musi się przyzwyczaić. Zmniejsz sobie dawke- tak jak radziła Ci Tess.
      Powinna nastąpić poprawa. Możliwe, że zawroty mogą się jeszcze nasilać. Jeśli
      tak będzie u Ciebie to zejdz( oczywiście po rozmowie ze swoim endo) do 25 mg na
      dobę.
      Czasami początki nie są łatwe. Skoki ciśnienia też mogą być.
      Musisz dać sobie czas. Badałaś prolaktynę?
      Ada
    • mamunia68 Re: Letrox a zawroty głowy 22.04.13, 14:24
      Witam
      Ja biore od ok.miesiaca Letrox najpier przez 10dni 1/2 tabl.a teraz cała i wczoraj jak mnie nagle wzieło stojąc w kuchni-blat kuchenny (tylko po lewej stronie w jednym miejscu) wygladał jakby ciekla po nim woda..jakos doczlapalam sie do łozka,pod wieczor troszke bylo lepiej ale rano gdy sie obudziłam to poplakalam sie jak dziecko -wirowalo mi w glowie jak po karuzeli.!!mam juz tego dosc i nie wiem co mam zrobic,a zeby tego bylo malo to jeszcze pecherz od rana mi dokuczyl,byc moze ma to jakies powiazanie- Masakra!!!wink Prosze mi cos doradzic by te zawroty glowy przeszly,moze Pani zna juz jakis dobry sposob .
      • nebiru Re: Letrox a zawroty głowy 22.04.13, 16:37
        Ja mam zawroty głowy. Własnie z powodu intensywnych zawrotów (typu pijak) zdiagnozowano u mnie hashi (tj chodziłam do skutku od lekar do lekarza az odkryłam co mi jest).
        Miałam zawroty przed braniem euthyroxu, miewam teraz okresy intensywniejszych zawrotów i mniejszych natężęn zawrotów. Nigdy Letroxu nie brałam. I dlatego mogą to być zawrioty nie od letroxu tylko od naszej choroby.
    • kam-ako Re: Letrox a zawroty głowy 27.03.15, 10:35
      Wita, poszukuję informacji na temat zawrotów głowy po letrox bądź euthyrox
      Zdiagnozowano u mnie Hashimoto po włączeniu euthyrox zaczęłam mieć silne zawroty głowy dwa tyg. po odstawieniu minęły, obecnie od tygodnia jestem na letrox i znowu pojawiły się zawroty troszkę słabsze ale jednak, czy ktoś miał podobne doświadczenia i wiedze jak sobie pomóc? (byłam u laryngologa to nie błędnik, byłam też u neurologa ? brak przyczyn neurologicznych)....
      • gralint Re: Letrox a zawroty głowy 05.04.18, 21:51
        Tez mam ale bo pol tabletki Novothyralu...zaatakowalo mnie w nocy na 5ty dzien od wziecia Novothyralu. Chyba te leki wplywaja na prace serca i stad zawroty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka