Dodaj do ulubionych

novothyral

13.09.05, 10:15
Wiadomosc od producenta Merck - przewidywany termin rejestracji w Polsce
poczatek 2006 r. Mozna sprowadzic Novothyral z Niemiec na tzw. import
docelowy. Lekarz wystawia specjalna recepte, po potwierdzeniu sklada sie
zamowienie w wyznaczonej aptece CEFARM. Pozdr. IWO
Obserwuj wątek
    • liloo7 Re: novothyral 14.09.05, 18:42
      Zainteresowałam się Novothyralem, bo cierpię na Hashi i od pewnego czasu
      strasznie męczą mnie bóle mięśni i kości oraz przytyłsam 8 kg. od czasu
      stwierdzenia u mnie choroby (w 4 lata łącznie, ale najwięcej przez ostatnie 1,5
      roku) Czuję się ociężała zmęczona i nic mi się nie chce! Jednak dzisiaj od
      zaprzyjaźnionej osoby pracującej w firmie farmaceutycznej dowiedziałam się, że
      Novothyral będzie wycofany na stałe z rynku (zarówno w Polsce jak i gdzie
      indziej)i "opowiastki" o chwilowym braku rejestracji są nieprawdziwe. Wczoraj
      rozmawiałam z lekarką o ewentualnym leczeniu Novothyralem i stwierdziła ona, że
      może to być dobry pomysł w moim przypadku, jednak prawdopodobnie nie wie o tym,
      że lek ten będzie wycofany... No nie wiem co o tym myśleć - moja znajoma
      pracująca w farma- branży uważa, że prawdobodobnie Novothgyral na coś poważnie
      szkodził, a firma nie chce robić wokół tego zbyt dużo hałasu, żeby nie stracić
      wiarygodności! Napiszcie, jeżeli ktoś z Was ma inną wiedzę na ten temat! A co z
      Cytomelem? Co to jest i gdzie to można nabyć??? "Podobno" novothyral nie ma
      odpowiedników innych firm...
      • aada1 Re: novothyral 15.09.05, 08:11
        Liloo hormony syntetyczne nie szkodzą!! Jeśli mówimy o hormonach tarczycy...smile
        Było bardzo trudne ustalenie odowiedniego dawkowania Novothyralu, i dlatego lek
        sie nie sprawdzał. Ja sama rok temu brałam Novothyral i po dwóch tygodniach
        myślałam,że wyskocze na ksieżyć smileBiorąc FT3 zmniejsza sie ilość przyjmowania
        FT4. Najlepiej dopasowywać te hormony osobno.
        Ada
    • to-ja-007 Re: novothyral 15.09.05, 20:13
      Novothyral jest malo popularny bo z reguly jest drozszy (nie wiem jak w PL ale w
      DE nie jest nawet czesciowo refundowany).
      Poza tym lekarze nie za bardzo potrafia ustawic hormony na novothyralu bo b.
      silnie obniza on TSH. A znacie lekarza ktory nie "ustawia" hormonow na podstawie
      TSH?

Na T3 bywaly rozne nagonki. Jednak zadnych konkretnych zarzutow nie ma. T3
      stosuje sie w medycynie dluzej niz T4 dlatego troche trudno uwierzyc ze firma
      probuje szybko wycofac lek zeby jakis skandal nie wyplynal.

Podejrzewam ze sa to jakies przepychanki firm farmaceutycznych, albo - ekonomia
      sie daje we znaki - bo male zapotrzebowanie na leki kombinowane moze powodowac
      ze im sie nie oplaca utrzymywac liniii produkcyjnej.

• liloo7 Re: novothyral 10.10.05, 22:47
      Dzwoniłam do Mercka i powiedzieli mi to samo, ale moja znajoma "ustosunkowana" w
      branży farmaceutycznej twierdzi coś wręcz przeciwnego... Zobaczymy... Wolałabym,
      żeby Merck mówił prawdę!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka