katerina24 17.09.05, 00:56 www.luskiewnik.gower.pl/vitaminF.htm ,powodzenia Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sagniecha Re: o dobroczynnym wpływie witaminy F 17.09.05, 14:07 suuuper dzięki powiedz mi tylko czy w tym oleju z rekina jest jod? i czy w essentiale forte? Ja sie dowiedziałam jeszcze ze liczbe przeciwciał podnosi obecność robaków, a ja sie ostatnio pechowo od psa zaraziłam. To prawda z tymi robakami? ponoc szczątki jedzenia we krwi przenoszone przez nie powodują powstawanie przeciciał, które w wyniku autoagresji atakuja tarczyce.. nie wiem, co o tym myslicie? Odpowiedz Link
katerina24 Re: o dobroczynnym wpływie witaminy F 17.09.05, 17:29 Tu już był link musisz bodajże wpisać w wyszukiwarkę ecomer ,nie ten olej z rekina nie zawiera jodu przecie nie polecałabym tego co zawiera jod{{{{ ISKIal i ecomer go nie mają .Essentiale forte jest mieszaniną estrów glicerowych kwasu cholinofosforowego i nienasyconych kwasów tłuszczowych[czyli de facto witaminy F witaminowe nazwanie tych kwasów to pewne uproszczenie bo wit F jest mieszanką wieleu kwasów i nie jest jednym związkiem jak np witamina K , A].Robaki mają niewątpliwie wpływ na problemy z tarczycą ale dop końca nie jest ustalone czy to one głównie wywołują te choroby --autoagresja],lepiej byłoby się ich pozbyć ,możliwe jest zastosowanie CITROSEPTU np chyba że lekrz coś innego db Ci przepisze. Są oleje zawierające [oleje z rekina] witaminy np A i D jest to biomarine570 i ten olej nie jest polecany --za duzo witaminy A ,hamuje pracę tarczycy i wit ta kumuluje się w wątrobie,dlatego osoby mające problemy z tarczycą powinny unikać np Capivitu a już capivit forte ogólnie odpada.Essentiale Forte bierzesz tak jak opisane jest na stronce lub wg własnych potrzeb zgodnie jednak z ulotką preparatu!!!Po miesiącu robisz przerwę na 2 tyg i od początku i tak pół roku.Zaraz dołącze link Odpowiedz Link
katerina24 Re: o dobroczynnym wpływie witaminy F 17.09.05, 17:34 Znalazłam masz tam o sylimarynie ,oleju z rekina . Jedyne ryzyko jest jeśli weżmiesz tran w naszych problemach jest on przeciwkazany!!Ma jod i nie tylko stronka to: luskiewnik.strefa.pl/luskiewnik/pylek.htm ,mam opóżnienie w wyjeżdzie w końcu jadę do Hiszpanii tylko na 2 ostatnie tyg i jutro z rana także jak by co to zajrzę wieczorem[gdybyś miala jakieś pytania --przed 23 luknę]pozdrawiam Odpowiedz Link
katerina24 Re: o dobroczynnym wpływie witaminy F 17.09.05, 17:36 Jak pamiętam był olej z rekina już dyskutowany to ewentuLNIE W WYSZUKIWARKĘ WPISZ.pROPO TYCH ROBAKÓW KTOŚ kiedyś pisał o jakiejś Yersinii ale chyba była to bakteria ,że podobno i ona się do tarczycowych problemów przyczynia,więcej nie wiem na ten temat Odpowiedz Link
katerina24 Re: o dobroczynnym wpływie witaminy F 17.09.05, 19:12 dobry i tańszy niż esentiale forte jest ESSELIV nie weim czemu od razu go nie poleciłam[tańszy znacznie jest wybacz pamięć nie ta]jakaś "pomroczność jasna"chyba?????}}}}}}}}}}}} Odpowiedz Link
katerina24 Re: o dobroczynnym wpływie witaminy F 17.09.05, 19:13 ja za Esseliv płacę około 40zł Odpowiedz Link
liloo7 Ale Esseliv i Essentiale forte są z SOI 18.09.05, 22:27 a podobno soja nie jest wskazana przy Hashimoto - czegoś nie rozmumiem... Oświećcie mnie!!! Odpowiedz Link
nitca Re: Ale Esseliv i Essentiale forte są z SOI 19.09.05, 13:44 Witamine F zawieraja rowniez inne preparaty, z innych niz soja zrodel Chocby Boragoglandyna, czy latwiejsza do znalezienia Neoglandyna (najlepiej zazywac je razem z Padma 28 -bylo juz o tym na forum). www.luskiewnik.gower.pl/acneinversa2002_wit.htm www.qz.pl/glowna.php?id=roznosci/057 Ja unikam preparatow zwiazanych z soja. Przez jakis czas pilam buerlecitin i zauwazylam, ze duzo lepiej czulam sie w dni, kiedy zapominalam go lyknac. Teraz moge sie domyslac dlaczego tak bylo. Odpowiedz Link
nitca Witamina F - NNKT 19.09.05, 14:11 ...Dodatkowo (równolegle z wybranym przez siebie preparatem mineralno-witaminowym) warto zażywać witaminę F (preparat Linomag - płyn - pół łyżeczki 2 razy dz.; Essentiale forte - 2 kaps. 2 razy dz.; Boragoglandyna 100 - 2 kaps. 2 razy dz. lub 1 ml płynu 2 razy dz.; Borage Oil - 2 kaps. 2 razy dz., Boracelle - 2 kaps. 2 razy dz.; Biogal - 2 kaps. 2 razy dz., Pumpkin Seed Oil - 2 kaps. 2 razy dz.). Witamina F reguluje gospodarkę hormonalną i tłuszczową, ochrania wątrobę, działa przeciwzapalnie, przeciwmiażdżycowo i przeciwrakowo. Wpływa korzystnie na skład chemiczny wydzielanego łoju, rozmiękcza i usuwa kamienne oraz utajone (głębokie) wągry, udrażnia ujścia gruczołów łojowych, zapobiega krostom ropnym i bliznowaceniu zmian trądzikowych, przyśpiesza regenerację skóry i błon śluzowych. Leczy więc trądzik przyczynowo, a nie tylko objawowo. Ponadto witamina F chroni przed otyłością, zapobiega łamliwości włosów i paznokci, pojawianiu się plam na paznokciach, wypadaniu i rozdwajaniu się włosów. luskiewnik.strefa.pl/acne/PRYSZCZE2002_witamin.htm -polecam przeczytac calosc Do witaminy F (vitaminum F-99) należą niezbędne wielonienasycone kwasy tłuszczowe: linolowy, linolenowy, arachidonowy. Spożywana jest w formie olejów roślinnych. Oleje są wiec najpierw hydrolizowane, a przez to uwalniają nienasycone kwasy tłuszczowe. Działają przeciwmiażdżycowo, stabilizująco na błony komórkowe i śródbłonki. Normalizują stężenie lipoprotein (zmniejszają stężenie LDL, zwiększają HDL). Zwiększają przenikanie cholesterolu z komórek do krwi, aktywują enzymy lipolityczne, działają antyagregacyjnie i przez to przeciwzawałowo. Witamina F pobudza tworzenie żółci kosztem obniżki stężenia cholesterolu w tkankach. Metabolity witamin F są wydalane przez układ żółciowy. Witamina jest gromadzona w wątrobie oraz w tkance tłuszczowej. luskiewnik.strefa.pl/biochemia/lipid.htm Odpowiedz Link
mrowczynski Re: Witamina F - NNKT 26.07.15, 12:49 Ja trafiłem ostatnio na artykuł: Witamina F. Doktor bardzo szczegółowo opisał kwestię tej mieszaniny NNKT, co przy okazji może tłumaczyć, dlaczego wiele dostępnych na rynku preparatów witaminowych nie jest skutecznych. Odpowiedz Link
zuzaankaaa Re: o dobroczynnym wpływie witaminy F 19.09.05, 21:06 witam z tego co zdarzylam sie dzieki wam dowiedziec to wit F dobroczynnie dziala na skore a w tym tradzik z ktorym niestety walcze bezskutecznie chcialabym konkretnej odp jakie preparaty polecacie i mniej wiecej jaki jest ich koszt? czy kapsulki z tranem i wit f mozna znalezc w jednym preparacie? przepraszam za wszystkie glupkowate pyt ale wole konkretne odp bo w tych ogolnych za bardzo sie gubie)) z gory dziekuje za mala nadzieje ze moze tym razem cos sie da zrobic z ... i pozdrawiam serdecznie:] Odpowiedz Link
zuzaankaaa Re: o dobroczynnym wpływie witaminy F 19.09.05, 21:36 aha i jesli mozna to prosze napiszcie czy sa widoczne efekty po stosowaniu wit f... dziekuje i papapa Odpowiedz Link
nitca Re: o dobroczynnym wpływie witaminy F 19.09.05, 22:59 -Neoglandyna 60 kapsulek ok.20zl -Biogal 60 kapsulek ok.10zl -Bio C.L.A. 80 kapsulek ok.77zl Nie mam pojecia ile kosztuje Boragoglandyna, poniewaz nigdzie jej nie znalazlam www.betuland.com.pl/borago.html moze Tobie sie uda. Wszystkie trzy preparaty sprawdzilam na sobie i moge z czystym sumieniem polecic, ale wez pod uwage, ze kazdy organizm reaguje inaczej. Poza tym nie mam problemu z tradzikiem, choc pojedyncze pryszcze od czasu do czasu nie sa mi obce. Nie wiem po jakim czasie zobaczysz efekty... jednak nie nastawiaj sie na cudowna zmiane po tygodniu Powodzenia Nitca Mysle, ze tran nie jest najlepszym pomyslem. Odpowiedz Link
zuzaankaaa Re: o dobroczynnym wpływie witaminy F 19.09.05, 23:13 dziekuje za odp. u mnie wlasciwie tez tradzik jako taki nie wystepuje lecz pojdyncze duze bolace bable odnawiajace sie w tych samych miejscach-probowalam na nie juz niemal wszystkich specyfikow ale mysle ze problem albo lezy w niedoczynnosci albo w innym braku czegos od wew rozumiem ze najlepiej stosowac jeden z polecanych przez Ciebie preparatow a nie wszystkie razem? w takim razie na co bralas te leki i jakie wyst po nich pozytywne reakcje organizmu? pozdrowionka a co do tranu to rozne slyszalam opinie zwiazane z oczyszczaniem org... Odpowiedz Link
nitca Re: o dobroczynnym wpływie witaminy F 19.09.05, 23:35 Bralam te preparaty razem z Padma 28 na zmniejszenie ilosci przeciwcial (mam ich tak wiele, ze nie widze jeszcze jakiejkowiek pozytywnej zmiany -laboratorium nie robi badania szczegolowego). Oczywiscie nie wszystkie na raz Skora zdecydowanie sie poprawila i byc moze jest to rowniez efekt nienasyconych kwasow tluszczowych, ale pewnie i spadku TSH. Wrzuc w forumowa wyszukiwarke interesujace Cie hasla, np. kwasy tluszczowe, oleje, skora.... wiele watkow juz bylo. Moze dziewczyny poleca Ci cos innego. Nitca Z moich informacji wynika, ze tran nie jest wskazany przy hashi. Odpowiedz Link
nitca Re: o dobroczynnym wpływie witaminy F 19.09.05, 23:54 Moze znajdziesz cos dla siebie... rozanski.wizytowka.pl/ Odpowiedz Link
zuzaankaaa Re: o dobroczynnym wpływie witaminy F 20.09.05, 11:15 dziekuje raz jeszcze za pomoc milo ze sa takie osoby pozdrawiam Odpowiedz Link
witosza3 Re: o dobroczynnym wpływie witaminy F 09.05.07, 08:12 Ja łykam Linomag w kapsułkach. Jak nie mogę dostać w aptece, zamawiam tutaj: www.ziololek.pl/ Odpowiedz Link