wiwik 27.11.05, 13:45 Jutro ide pierwszy raz do endokrynologa z wynikami zleconymi przez innego lekarza(duze TSH, dodtanie przeciwciala antyTPO i TG). Ciekawa jestem jak wyglada diagnostyka Hashimoto. Jakie badania mnie czekaja? Plizz odpiszcie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
coffee1 Re: standard postepowania-Hashimoto 28.11.05, 11:31 Najważniejsze badania masz, na ich podstawie lekarz postawi diagnoze. Powinien też skierować Cię na usg. Pozdrawiam Odpowiedz Link
aagata4 Re: standard postepowania-Hashimoto 29.11.05, 12:29 jak znam życie- to przy odrobinie szcześcia moze zleci ci kolejne badania ale niekoniecznie... dobrze byloby gdybys zrobila USG oraz zbadala pozostale hormony.... nie zdziwilabym sie gdybyś dostala leki tylko na podstawie wysokiego TSH i zapewnienie, ze tak naprawde to nie ma czym sie przejmowac tymi p-ciałami... (wtedy warto dopilnować aby lekarz wpisał do twojej karty ewentualnie wywiad rodzinny (o ile w twojej rodzinie sa osoby majace problemy z tarczycą, cukrzycą rodzeniem dzieci z różnych przyczyn-nie tylko immunologicznych - czy tez i innymi chorobami immunologicznymi - zwykle piszą że wywiad nieobciążony, nawet jak w rozmowie mowily im co innego) - troche sie wsciekaja jak sie im o tym przypomina... żcyze ci aby obecny lekarz skierował Cie na kolejne badania pozdrawiam Agata Odpowiedz Link
wiwik Re: standard postepowania-Hashimoto 04.12.05, 10:46 Aagata4 mialas racje. Przyszlam z wynikami "z miasta" i lekarka nie chciala ich zweryfikowac u siebie. Powiedziala mi, ze trafila mi sie najlepsza z chorob przewleklych i ze uderza tylko w tarczyce.Kiedy wspomnialam, ze slyszalam o problemach z zajsciem w ciaze pani dr powiedziala, ze problemy moga byc tylko z IQ dziecko gdy nie bede brac lekow. Pare sekund badala mi tarczyce a potem wystawila recepte ne euthyrox 75. Mam przyjsc w polowie lutego a wczesniej zbadac sobie na wlasny koszt TSH mimo, ze byla to wizyta w ramach NFZ i to w klinice Collegium Medicum UJ. Skierowanie do endo dostalam od ginekologa(super lekarz), ktory mial mi wypisac recepte na euthyrox ale stwierdzil, ze nie bedzie zaciemnial obrazu endokrynologom. I po co tyle zachodu? To samo moglam miec po wizycie u niego . Odpowiedz Link