efcia15 13.01.06, 09:59 Cz ktoś leczy się w Wojewódzkiej Przychodni w Katowicach przy ul. Powstańców. Czy polecacie któregoś z lekarzy. Proszę o radę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hashi-tess Re: Katowice 13.01.06, 11:35 Słyszałam o Pani profesor, która tam przyjmuje, dużo dobrych i ciepłych słów. Niestety nie pamiętam nazwiska. Z takim tytułem jest tylko jedna osoba i chyba nie będzie Ci trudno do Niej dotrzeć. Odpowiedz Link
mamadamianka Re: Katowice 13.01.06, 12:54 witam serdecznie. Ja właśnie jestem na etapie zmiany endokrynologa. Pytałam różnych znajomych i wiekszość polecała mi dr Izbicką - właśnie z owej poradni na powstańców. Pierwszą wizyte mam na 1-go lutego. Odpowiedz Link
efcia15 do mamadamianka 14.01.06, 11:45 Dziękuję za odpowiedż. Mam jeszcze pytanie czy trudno jest teraz dostać się do tej przychodni, jakie są terminy, czy lekarza można wybrać samemu, ilu jest tam lekarzy. Pozdrawiam Odpowiedz Link
mamadamianka Re: do mamadamianka 14.01.06, 11:52 lekarzy jest tam kilku. Ale tylko dwóch jest bardzo dobrych - reszta no wiesz nie godna polecenia. Jeżeli miałabym Ci doradzić - jak będziesz się rejestrować najlepiej jest podać konkretnego lekarza, Bo niestety jak tego nie zrobisz mogą cię wpisać do pierwszego lepszego. A zasada jest taka, że wpiszą Cię do lekarza, który ma mniej pacjentów. (a wtedy to juz wiadomo co to za lekarz Jeżeli chodzi o terminy - to róznie się czeka na pierwszą wizytę - ale tak do trzech miesięcy. (góra) Jest teraz początek roku to może z dwa m-ce. Ja się rejestrowałam na samym początku stycznia i czas oczekiwania miesiąc. Odpowiedz Link
efcia15 Re: do mamadamianka 14.01.06, 18:07 Dziękuję za odpowiedż. Pytam o tak wiele, ale po prostu nie znam nikogo, kto się tam leczy. Nie znam też nazwisk lekarzy, więc nie wiem,do którego się zapisać. Każda informacja to już maleńkie światełko. Czytając to forum to widać, że niewiele jest tu osób z okolic Katowic. Odpowiedz Link
hashi-tess Re: do mamadamianka 14.01.06, 18:30 efcia15 napisała: > Dziękuję za odpowiedż. Pytam o tak wiele, ale po prostu nie znam nikogo, kto si > ę > tam leczy. Nie znam też nazwisk lekarzy, więc nie wiem,do którego się zapisać. > Każda informacja to już maleńkie światełko. Czytając to forum to widać, że > niewiele jest tu osób z okolic Katowic. Zajrzyj tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24776&w=25049009 Odpowiedz Link
efcia15 Re.do hashi-tess 16.01.06, 10:32 Jest nas ze Sląska ok 15 osób, ale niestety mało kto odpowiada na pytania. Odpowiedz Link
iskial Re: Katowice 16.01.06, 14:03 Witam tez jestem ze ślaska ,i chiałabym zapytać czy ktoś może zna dr Eugeniusza Gabriela przyjmuje w przychodni w chorzowie mam termin na 24 jest tez ginekologiem i endokrynologiem .poozdrowienia Roma Odpowiedz Link
sliwka30 Re: Katowice 29.01.06, 19:27 hej, o dr Gabrielu słyszałam same złe opinie z różnych źródeł, poczytaj też na portalu gazety była lista złych lekarzy i tam też było o nim sporo Odpowiedz Link
iskial Re: Katowice do sliwka30 29.01.06, 20:25 Witam gdzie konkretnie mozna poczytac bo przeleciałam cały portal i nie znalazłam pozdr Roma Odpowiedz Link
sliwka30 Re: Katowice do sliwka30 30.01.06, 19:01 nie pamiętam dokładnie ale to były komentarze do listy lekarzy dobrych i złych, a jak po wizycie u niego? też miałam do niego iść bo miał najkrótsze terminy w całym chorzowie i okolicy, ale zrezygnowałam Odpowiedz Link
iskial Re: Katowice 31.01.06, 14:43 Nie wiem ide dopiero w lutym wczesniej mi cos wypadło i nie mogłam pójść pozdr Roma Odpowiedz Link
iskial Re: Katowice 12.02.06, 16:34 Witam szkoda że nikt nie zna dr. Eugeniusza Gabriela z chorzowa jest ginekologiem i endokrynologiem ide 14 na wizyte to muszę przekonać sie sama ciekawy jaki bedzie i co mi powie na te wachania TSH tak sie zastanawiam cy te TSH nie zmienia sie tak gwałtownie po stresie czy może na zasadzie ciśnienie nigdy nie jest identyczne w danej chwili zobaczymy co mi powie pozdr . Roma)) Odpowiedz Link
iskial Re: Katowice 15.02.06, 12:53 Witam dziewczyny ,własnie jestem po wizycie u endo i kazał mi zwiekszyć dawkę eutyroksu z 6.25 mg na 50 mg eutyroksu byłam u niego pierwszy raz i nie wiem mam mieszane uczucia wizyta trwała 10 min spojrzał na moje wyniki tarczycowe i inne przelotnie kazał zwiekszyć dawke leku i wizyta za miesiac mam też zrobić TSH choć nie dał mi skierowania mimo że wizyta z funduszu zdrowia ja brałam dotychczas mała dawke leku bo 1/4 z 25mg i dwa razy w tygodniu 1/2 z 25 mg eutyroksu jak w zeszłym roku przez trzy miesiace brałam 1/2 z 25 mg eutyroksu to TSH skoczyło na 0.002 teraz mam 3.65 n:to 0.5-4,65 nie wiem co mam robić czy wziąść ta wieksza dawke naraz czy zwiekszać stopniowo biore tez leki na serce Preduktal mr i Bisocard 2.5 mg a ostatnio tez inhibace 0.25 na cisnienie , które tez u mnie jest skaczace poradzcie dziewczyny co robić ? pozdrowienia Roma Odpowiedz Link
hashi-tess Re: Katowice 15.02.06, 13:19 Cześć Roma! Z Twojego opisu wnioskuję, że możesz mieć podobne problemy do Aady. Może poczytaj Jej wcześniejsze posty. Porównaj objawy. Może powinnaś sprawdzić nadnercza. Napewno nie powinnaś zwiększać dawki od razu. Myślę, że wpadniesz od razu w nadczynność. W K-cach na Powstańców przyjmuje chyba Pani prof. Gasińska. Może ze swoimi problemami powinnaś udać się do Niej?! Ja tylko tak głośno myślę. Tak na marginesie - też brałam leki nasercowe. Czułam się nie najlepiej. Opisałam to w temacie niedokrwistość. Ostawiłam wszystko oprócz euthyroxu i o dziwo jest ok. Nawet już się tak nie męczę. Pzdr Tess Odpowiedz Link
iskial Re: Katowice 16.02.06, 13:17 Witaj dzięki za szyką rade czy nadnercza to badanie na poziom kortyzolu jak wspomniałam o tym mojej endo z bytomia to mi powiedziała że nie wygladam no nie wiem jak sie przy takich schorzeniach wygląda ale takie wyjasnienie mnie nie zadowoliło szukałam innego lekarza no i trafiłam z deszczu pod rynnę spróbuje zadzwonić do tej poradnii na powstanców może mi sie uda wreszcie znaleść porzadnego lekarza pozdrow. Roma :}} aha wczoraj odebrałam wyniki TSH 3,631ulU/ml N:0,49-4,67 FT4 0,9 ng/dl N:0,71-1,85 no to wiem że tsh się nie podwyższa ale tez nie obniza . Odpowiedz Link
iskial Re: Katowice Do Haszi - tess 19.02.06, 19:29 Witam dzwoniłam na Powstańców i chciałam sie umówić na wizytę u Pani Profesor lecz rejestratorka powiedziała że problemami tarczycy sie pani profesor nie zajmuje bardziej ja interesują nadnercza i przysadka ja jej mówie o haszi a ona swoje .Staneło na tym że mam przyjechać i oni po obejrzeniu wyników skieruja mnie do innej endokrynolog pani dr Słomian , No chyba zaryzykuje i pojadę no a skąd człowiek ma wiedziec czy to nie nadnercza jak nie ma wyników.Do chorzowa sie juz raczej nie wybiore do dr Gabriela szkoda czasu.Dzięki za dobre chęci ale chyba do prof Gasińkiej będe musiała uderzyć prywatnie.Pozdr. Roma)) Odpowiedz Link
hashi-tess Re: Katowice Do Haszi - tess 19.02.06, 23:02 Hi, Roma! Nie daj się. Tak jak piszesz, skąd panie rejestratorki mogą wiedzieć, że nie jesteś chora na nadnercza. Przekonaj je, że hashi to też choroba przysadki. Życzę powodzenia. Napisz co załatwiłaś. Pozdrawiam Tess Odpowiedz Link