Dodaj do ulubionych

Jodox przy hashi

16.02.07, 23:39
Dzisiaj spotkałem kumpele też z kolegą japońcem i powiedziała o przepisaniu
jodoxu do letroxu.Czy słusznie?TSH podwyższone około 8.Dawka 100mg.Nie
zwiększona tylko dopisany ten Jodox.Jakie macie doświadczenia z tym lekiem?
Pozdrawiam wszystkich
Obserwuj wątek
    • zajacowna Re: Jodox przy hashi 17.02.07, 09:42
      Jodox to jod nie? a mozna jesc jod przy hashi? NIEsmile
      • axel40 Re: Jodox przy hashi 17.02.07, 09:55
        Też jej powiedziałem,że chyba nie powinna tego jodexu zażywać.Poza tym ta endo
        to niezły numer.Była pierwszy raz u nowej ,bo bliżej.Badania prywatne tsh,a
        lekarka pyta,czy miała robione inne podstawowe badania TPO,ft3,4.Oczywiście ,że
        nie miała a na to endo dosłownie:A bo lekarze w d...e mają badania.Nie mają
        pieniędzy.A poza tym ona ma w d....e badania.Najważniejsze jak się czuje
        pacjent.No to koczaniutka co ci dolega?
        No fajnie pomyślała koleżanka.Zrobi mi przynajmniej wszystkie badania i jest
        niedaleko,kolejki nieduże.I na koniec.No to co kochaniutka,zrób badania sobie
        TPO,ft3,ft4 i przyjedż za 2 miesiące.
        A TSH? Też sobie zrób co będziesz jeździć po skierowanie i z powrotem.
        Czyli w państwowej przychodni zrób sobie prywatnie badania i przyjdź na konsultacje.
        Ja zaczą łem się leczyć prywatnie.Robię badania TSH co 4-6 tygodni i
        telefonicznie konsultuje dawkowanie.Raz zapłaciłem za wizytę i badanie USG.I
        tyle i pani miła,uśmiechnięta.
        Pozdrawiam
        • zajacowna Re: Jodox przy hashi 17.02.07, 10:08
          nie ma sensu robic tpo , to sie robi tylko raz , dla potwierzenia choroby.
          Pozatym.... sam widzisz jaka to lekarkasad ja bym do takiej nie chodzila Nie ma
          sensu. Po recepty chyba tylko
          • axel40 Re: Jodox przy hashi 17.02.07, 10:21
            Dokładnie.Ale pierwszy raz słysze o takim słownictwie lekarza.No chyba,że za
            PRL-u.Szkoda,że jej nie powiedział,że ma w d....e robić prywatnie badania w
            państwowej przychodni smile
            • estepka Re: Jodox przy hashi 17.02.07, 10:33
              Witaj Axel!
              Brałam jodid, nie jodox, ale to chyba to samo. Moje doświadczenia są niestety
              złe, dlatego radziłabym to odstawić. W moim przypadku prawdopodobnie jod
              wyindukował hashi, tak sugeruje moja obecna endo. Wcześniej brałam Eltroxin i
              Jodid, potem sam Jodid i TSH urosło mi do 10. Dzięki forum dowiedziałam się, że
              jod jest w naszym przypadku zakazany, odstawiłam go i zmieniłam endo. Teraz moje
              TSH jest ok.1 i choć jeszcze mam mnóstwo różnych dolegliwości, pomalutku
              wychodzę na prostą. Radzę więc bardzo uważać z jodem i poradź kumpeli, niech
              lepiej pójdzie do innego endo.
              Pozdrawiam - E.
              • axel40 Re: Jodox przy hashi 17.02.07, 10:46
                Dzięki.Tak zrobie.Miłego weekendu smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka