Dodaj do ulubionych

Selen+ euthyrox działa!!!!!!!!

05.03.07, 10:58
Dziewczyny wkońcu się ucieszyłam z moich wyników choć nie są idealne. Nie wiem czy mnie pamiętacie jak pisałam parę miesięcy temu. Na początku listopada przeraziłam się wynikami TPO- 2137 i aż do teraz nie badałam ich żeby się nie denerwować. Byłam pewna że jak zrobię to będzie jakaś ilość kosmiczna a tu wyszło mi TPo- 437/ 150/ także nie jest źle. TSH też jest super bo 1,56 to myślę że jest to ładny wynik pod ciążę? Biorę już parę miesięcy selen i podnoszę co jakiś czas dawkę euthyroxu teraz biorę 50/ 62.5 naprzemiennie. Także selen czyni cuda. HHuuuurrraaaaaa!
Obserwuj wątek
    • agaa35 Re: Selen+ euthyrox działa!!!!!!!! 06.03.07, 07:40
      A jaką masz dawkę selenu? Ja biorę selen+e firmy naturell i tam jest napisane,
      że 1 tabletka zawiera 50 mcg Se i 10 mg E. Należy brać dwa razy dziennie po
      jednej, więc biorę tak zgodnie z opisem na ulotce, ale nie wiem czy to nie za
      mało. Miesiąc temu robiłam TPO I miałam 3000,1,5 roku temu miałam 1750. Tsh
      teraz mam 2,58, więc nie jest idealne a euthyroxu biorę 150. Selen zażywam od
      dwóch tygodni i od tego czasu też zwiększyłam dawkę euth. ze 125 do 150. Nie
      wiem czego to zasługa ale czuję się lepiej, bo przede wszystkim minęły mi
      zawroty głowy, które mnie wcześniej niepokoiły. Nie były one silne, ale ciężko
      się z nimi żyło. Jeśli to zasługa selenu to się cieszę, bo tutaj na forum się
      dowiedziałam że selen obniża tpo, a mój endo nic mi o tym nie mówił, czyżby nie
      wiedział?!
      • aniaresz Re: Selen+ euthyrox działa!!!!!!!! 07.03.07, 20:58
        Staram się brać 200mcg, tak tutaj radziły dziewczyny na forum. A starasz się o dzidzię? Czy może rodziłaś już? Ja się staram ale jeszcze nie ma efektów! Pozdrawiam!
        • rosteda Re: Selen+ euthyrox działa!!!!!!!! 07.03.07, 22:26
          Witaj Aniaresz
          Nie napisalas jaki selen bierzesz.
          Dawke 200µg selenu mozna brac jak ktos ma tabletki selnit sodu.
          Ale jesli masz selen z drozdzy to powinno sie go brac tyle ile pisze na opakowaniu.
          Ta dawka 200µg odnosi sie tylko do selenitu sodu.
          Nie wiem czy znajdziesz gdzies ze ktos napisal zeby selen z drozdzy tez brac po
          200µg. A bylo juz na forum duzo o tym pisane.
          Rosteda
          • aniaresz Re: Selen+ euthyrox działa!!!!!!!! 09.03.07, 21:39
            Rosedo! brałam bioselen- maca - przez jakiś czas a teraz mam selen-naturrel i jedna tabletka ma 50mcg. A można przedawkować selen? Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka