Dodaj do ulubionych

Centrum Kopernika

07.01.14, 10:16
Warsiawianki ,czy Centrum Kopernika jest czynne w niedziele na przykład?
I czy tak z bomby kupię bilet i wejdę z dzieciem?
Mam zamiar przyjechać z Młodym na weekend,tylko jakiś fajny,przyjemny nocleg muszę załatwić.
Idę paczeć tongue_out na grupoona
Obserwuj wątek
    • dziewczyna_bosmana Re: Centrum Kopernika 07.01.14, 10:42
      W niedziele jest czynne od 10 do 19 ale czy z biegu kupisz bilet nie wiem bo długo były straszliwe kolejki. Bilet kupisz przez internet: bilety.kopernik.org.pl/
      • monia_1981 Re: Centrum Kopernika 07.01.14, 11:28
        My może w Maju zaliczymy jak pojedziemy do siostrzenicy na komunie
    • melancho_lia Re: Centrum Kopernika 07.01.14, 12:19
      czynne w niedziele. Rano o 10 kolejka zwykle nie była wielka (ale nie wiem jak wygląda kupno biletów, my mielismy karnety roczne- wtedy jest osobna obsługa i w kolejce się nie czeka).
      • kai_30 Re: Centrum Kopernika 07.01.14, 12:36
        Jak się kupuje bilet przez internet też się nie czeka w kolejce. Naprawdę warto, ogonek potrafi być masakryczny.
        • zales239 Re: Centrum Kopernika 07.01.14, 13:32
          Jak znajdę fajny czyt.tani nocleg to kupię per internet smile
          Coś z tego styczniowego urlopu się należy ,krótki wyjazd nie jest zły tongue_out
    • totorotot Re: Centrum Kopernika 07.01.14, 13:48
      W tyn roku trz planuje przyjechać do wawy celem tego kopernika. W ubiegłym roku niestety tradycyjnie narobilam głupot smile
      • dlania Re: Centrum Kopernika 07.01.14, 14:46
        Może i ja zaplanuję ponowne robienie głupot?wink
        • totorotot Re: Centrum Kopernika 07.01.14, 19:29
          a widzisz, czasem to cos mundrego nawet wymyslisz wink)
    • jk3377 Re: Centrum Kopernika 07.01.14, 18:16
      oj tez sie wybierzemy, i mam nadzieje,ze w tym roku. bilety mam zamiar przez neta zamowic, ale zupelnie za to nie wiem co tam wybrac?????? ile co i jak trwa, by zdazyc np od 10 do 18 zwiedzic? jak to ustalic?
      • aqua48 Re: Centrum Kopernika 07.01.14, 20:56
        TYLKO przez internet bilety, ja odstałam dzielnie półtorej godziny NA CZELE kolejki i przy zapewnianiu, że już już będą wpuszczać i się wkurzyłam..Przez ten czas weszło pięć osób. Za to Muzeum Powstania bardzo mi się podobało, wzruszyłam się. I bez biletów wpuszczali w niedzielę.
    • gaga-sie Re: Centrum Kopernika 07.01.14, 21:54
      Też planujemy na wiosnę, niedawno byliśmy w Libercu i wszyscy świetnie się bawiliśmy. Są tam 4 poziomy edukacyjnych eksponatów.
      • zales239 Re: Centrum Kopernika 08.01.14, 09:26
        A czy w Koperniku jest jakiś przewodnik czy cuś ?
        Czy człowiek taki mało ogarnięty wchodzi i idzie gdzie nogi poniosą? tongue_out
        I zwiedza, ogląda ,podziwia ,dotyka bez ładu i składu....
        • st_karolka Re: Centrum Kopernika 08.01.14, 15:44
          To od początku - ile lat ma dzieć ? Bo to trochę determinuje co możecie zobaczyć wink
          Przewodnika nie ma - ale zaplanować co i jak możecie wcześniej.

Punkt 1. Wiek wink
          • zales239 Re: Centrum Kopernika 08.01.14, 22:12
            dzieć ma 10 lat-chłopak
            • st_karolka Re: Centrum Kopernika 08.01.14, 23:07
              Oki, 10 lat, da radę cały dzień wink

Centrum ma dwa piętra otwarte, spokojnie do obejścia, plus laboratoria, wystawy czasowe minilaby i strefę dla małych ludzików Buzz

Wystawy czasowe : www.kopernik.org.pl/wystawy/

Nie może wejść do strefy Buzz - do 6 roku życia jest

Nie może wejść do laboratoriów - od 13 roku są

Jest minilab - www.kopernik.org.pl/laboratoria/pracownia-robotyczna/projekt-robot/
              do niego trzeba się zapisać - info z boku - godziny, cena

No i planetarium - www.niebokopernika.pl/planetarium - tu też zapisy na godziny, są pokazy 3D, poczytaj repertuar, bo jest dostosowany do wieku, te filmy dla najmłodszych są serio dla najmłodszych, 10latek może się znudzić wink

W Koperniku jest "restauracja", da się zjeść jeśli bardzo trzeba, ale można wziąć swój prowiant, jest miejsce do zjedzenia, ławeczki, w Planetarium jest kawiarnia.

Proponuję kupić bilet od samego rana, plus bilet na konkretny film i godzinę do planetarium (jest przejście wewnętrzne) oraz minilab też na konkretną godzinę.

Więcej nie pamiętam, jeśli coś jeszcze to pytaj.

P.S. W niedzielę od rana ciut mniej ludzi niż w sobotę jest wink
              • zales239 Re: Centrum Kopernika 09.01.14, 10:01
                Dzięki za podpowiedź ,bardzo się przyda smile
                • st_karolka Re: Centrum Kopernika 09.01.14, 11:52
                  Cieszę się wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka